Principal |
Països Catalans :: 06/04/2016

[Fotos] Cafeta antirepressiva. Totes amb Marga. València.

La Plataforma
El día 3 de abril se organizó por parte de L'espai veïnal Cabanyal de València una cafeta antirepresiava en solidaridad con una mujer gitana,ante las agresiones policiales.

El pasado domingo día 3 de abril se organizó por parte de L’espai veïnal de Cabanyal de València en L’escoleta del Cabanyal, una cafeta antirepresiava en solidaridad con una mujer gitana,ante las agresiones policiales y su posterior condena.

“Des de l´espai veïnal alertem d’un altre cas d ‘agressió policial amb caire racista.

Els fets ocorregueren el passat 11 de novembre a les 17.45h prop del Clot (la zona mes a l’est del barri de Cabanyal) arran que Margarita D. , una xica gitana que resideix als edificis d’aquesta àrea intentà intervindre entre els policies i el seu germà Isaac, malalt d’esquizofrènia i en mig d’un brot psicòtic.

Aquests policies, avisats per una denuncia de violéncia de gènere, no dubtaren ni un moment en colpejar en una porra extensible i infringir maltractament psicològic a una dona. A causa d’aquesta inquietant situació denunciem:

-En primer lloc, la contradicció entre les noticies d’una policia “formada en mediació i delicte d’odi” i l’augment d’actes racistes al nostre barri per part d’aquest cos.

-En segon lloc, el muntatge policial creat en adonar-se del seu comportament il·legal denunciant a l’agredida pel suposat atac als dos policies a la vegada i sense cap senyal al cos ni proves que sustenten aquesta actuació. Estratègia, per altra banda, molt utilitzada per la policia en aquets casos.

-En tercer lloc, el risc que aquesta persona puga anar a la presó 16 mesos per la suposada agressió.

Per últim, la situació que es pateix actualment al Clot, i a gran part del barri del Cabanyal, es cada vegada més preocupant, l’emergencia social de pobresa que es tradueix en talls de llum a aquells i aquelles que es veuen obligades a punxar-la; desnonaments, pressions policials,etc. Aquesta difícil situació d’empobriment al costat del estigma racista, fa que cada vegada que la policia faça una incursió, la repressió i l’agressió es torne norma. Així, l’unica alternativa que actulament anem patint és el tractament del problema com una qüestió d’ordre públic, amb cada volta major presència policial.

Després d’un judici clarament racista i classista, Marga a sigut declarada culpable i sentenciada a pagar un total de 240 euros de responsablitat civil i 300 euros per agressió, amb urgència de pagar-los promtament pel perill de que entre en pressó per impagament.

Contra les seues lleis, la solidritat la nostra millor arma.”

Espai Veïnal del Cabanyal, a 3 d’abril de 2016

www.theplatform.nuevaradio.org
 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eY0Q