Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 28/03/2017

ARRAN ocupa la sede del PP con urnas para reivindicar el referéndum y la desobediencia

Jesús Rodríguez / Directa.cat
Pasadas las diez y media de la mañana, unas setenta personas ha intentado entrar en la sede de los populares para reivindicar el referéndum

[Català]

Arran ocupa la seu del PP amb urnes per reivindicar el referèndum i la desobediència

 

Passats dos quarts d'onze del matí, una setantena de persones ha intentat entrar a la seu dels populars per reivindicar el referèndum. Xavier García Albiol anuncia una denúncia contra els "feixistes"

Tres membres de seguretat els han impedit traspassar la segona

La seu del Partit Popular al carrer Comte d'Urgell 249 de Barcelona ha estat ocupada amb urnes. Un grup d'unes 25 militants de l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran ha aconseguit entrar fins l'accés de la primera porta del vestíbul de l'edifici per reivindicar el referèndum, però tres membres de seguretat els han impedit traspassar la segona porta. Mentrestant, una cinquantena de persones s'han concentrat davant l'edifici amb una urna gran i diverses petites i crits de: "Sense desobediència no hi ha independència". En el moment d'entrar, el responsable de seguretat ha donat algunes empentes a les joves.

L'organització juvenil ha recordat que "no hem vingut a demanar res, hem vingut a advertir-los que el jovent estem disposades a defensar el referèndum per tots el mitjans" / Jesús Rodríguez

 

La pancarta que han desplegat recorda que l'"Autodeterminació no es negocia" i que cal "Referèndum sí o sí". Després d'un quart d'hora, han arribat els Mossos d'Esquadra que han amenaçat amb denunciar-les si no abandonaven l'accés. Finalment, les militants d'Arran han marxat de la seu. Un cop fora, s'ha celebrat una roda de premsa en què han recordat que "no hem vingut a demanar res, hem vingut a advertir-los que el jovent estem disposades a defensar el referèndum per tots el mitjans". Les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Vehí, així com l'exdiputat David Fernàndez, han fet acte de presència davant la seu, en senyal de suport. La façana de l'edifici ha quedat plena de cartells i enganxines. Un cordó d'antiavalots dels Mossos s'ha situat a les portes del local i han retirat les urnes de cartró passades les onze, moment en que l'acció s'ha donat per acabada.

El president dels populars catalans, Xavier García Albiol, ha anunciat que el PP denunciarà els incidents, i que personificarà l'escrit també contra la diputada Anna Gabriel i l'exdiputat David Fernández. En declaracions a la premsa davant la seu popular del carrer Urgell ha qualificat les activistes d'Arran i les cupaires com a "feixistes". 

 [Castellano]

Pasadas las diez y media de la mañana, unas setenta personas ha intentado entrar en la sede de los populares para reivindicar el referéndum. Xavier García Albiol anuncia una denuncia contra los "fascistas" 

La sede del Partido Popular en la calle Comte d'Urgell 249 de Barcelona ha sido ocupada con urnas. Un grupo de unas 25 militantes de la organización juvenil de la izquierda independentista ARRAN ha conseguido entrar hasta el acceso de la primera puerta del vestíbulo del edificio para reivindicar el referéndum, pero tres miembros de seguridad les han impedido traspasar la segunda puerta. Mientras tanto, una cincuentena de personas se han concentrado ante el edificio con una urna grande y varias pequeñas y gritos de: "Sin desobediencia no hay independencia".
En el momento de entrar, el responsable de seguridad ha dado algunos empujones a las jóvenes.

La organización juvenil ha recordado que "no hemos venido a pedir nada, hemos venido a advertirles que la juventud estamos dispuestas a defender el referéndum por todos los medios" / Jesús Rodríguez

 

La pancarta que han desplegado recuerda que la "Autodeterminación no se negocia" y que hay "Referéndum sí o sí". Después de un cuarto de hora, han llegado los Mossos que han amenazado con denunciarlas si no abandonaban el acceso. Finalmente, las militantes de ARRAN han marchado de la sede. Una vez fuera, se ha celebrado una rueda de prensa en la que han recordado que "no hemos venido a pedir nada, hemos venido a advertirles que la juventud estamos dispuestas a defender el referéndum por todos los medios". Las diputadas de la CUP Anna Gabriel y Mireia Vehí, así como el ex diputado David Fernández, han hecho acto de presencia ante la sede, en señal de apoyo. La fachada del edificio ha quedado llena de carteles y pegatinas. Un cordón de antidisturbios de los Mossos se ha situado a las puertas del local y han retirado las urnas de cartón pasadas las once, momento en que la acción se ha dado por terminada.

El presidente de los populares catalanes, Xavier García Albiol, ha anunciado que el PP denunciará los incidentes, y que personificará el escrito también contra la diputada Ana Gabriel y el ex diputado David Fernández. En declaraciones a la prensa ante la sede popular de la calle Urgell ha calificado las activistas de ARRAN y las cupaires como "fascistas".

 

 https://directa.cat/actualitat/arran-ocupa-seu-del-pp-amb-urnes-reivindicar-referendum-desobediencia

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fF0o