lahaine.org
Nacionales PP.Catalans :: 03/05/2011

[Crònica] 1er de Maig a Barcelona... només ens queda perdre la por

La Haine - Barcelona
Una tarde de 1º de mayo inédita, no sólo por el recorrido de la manifestación, sino por la unitad i fuerza que demostraron los manifestantes.

Seguint una puntualitat bastant estricta, uns trenta minuts després de la convocatòria oficial de la plataforma aranosaltres.org, la manifestació anticapitalista de l'1 de maig va sortir pel carrer Diagonal encaminant-se cap a la zona alta de Barcelona. Entre les assistents, una calma tensa, sabent que aquest, per primer any, el recorregut seria prou diferent i que, d'alguna manera l'objectiu es redefinia. Aquesta vegada serien els barris rics de Barcelona qui veurien el desencant de la gent, de gent que no viu allà, i mai ho farà. En mig de concessionaris, bancs, asseguradores, gran edificis... va discurrir una manifestació on no van parar els càntics anticapitalistes: contra el sistema capitalista, en pro de les lluites de base i populars, recuperant la memòria de les presas, i d'aquelles que ja no hi són.

Els moviments socials que van participar-hi (EI, IAC, Revolta Global, assemblees de barri, grups llibertaris, CNT, CGT, i molts altres)van sortir en pro de un pas al front contra les regles del joc que ens toca viure. No es tractava només d'una queixa per les retallades, ni de demandes escuetes, sinó de una queixa frontal i radical a un sistema que no hem escollit.
Unes 4.000 persones (tot i el ball de dades) van poder marxar pel carrer Aribau i per la Via Augusta mentre grups de manifestants assenyalaven alguns dels culpables de la "nostra misèria" com remarcava algun manifestant. Algunes grans multinacionals van aparèixer amb els vidres trancats després de la manifestació.

Sobre dos quarts de nou del vespre, la policia, atònita davant la contundència i efectivitat de la manifestació, va provocar la dispersió de la manifestació des de la seva cua. Mentre algunes persones marxaven pels carrers propers, van haver càrregues i múltiples identificacions. El cordó policial juntament amb la policia secreta es va anar estenent fins arribar a la zona de Gràcia. Tanmateix la manifestació va poder seguir en la seva capçalera fins a l'Hospital Clínic, on es va llegir el comunicat que s'adjunta a continuació, fent especial referència a les retallades que està patint la sanitat pública. Al finalitzar la manifestació es comptabilitzaven 14 persones detingudes.

Per a més informació:
http://188.84.24.170/~araenstoca/

Concentració de suport a les detingudes

Amb molts motius, però sobretot per les 14 detencions de l'1 de maig a Barcelona, més de cent persones es van concentrar ahir a les vuit del vespre davant de la comissaria de les Corts exigint la llibertat sense càrrecs de les allà tancades.

Una hora després es va tallar Travessera de les Corts, carrer on es troba la comissaria, durant una hora aproximadament. La concentració va començar a caminar, envoltant un parell de vegades l'edifici i sota els crits de "Mossos d'Esquadra torturadors", "Llibertat, preses al carrer", "Sense pistola no sou res" o "Que la crisi la paguin els rics". També s'ha recordat Patricia Heras, presa del 4F i assassinada per l'Estat i el sistema penal el passat dimarts.

Set furgons d'antidisturbis s'han traslladat a la comissària, creant un cordó policial davant d'aquesta. Un nombre exagerat per intentar intimidar les cent persones que els han seguit cridat el que són i moltes veritats a casa.

Les detingudes han passat també aquesta nit a comissaria i avui, dimarts 3, els traslladaran a la Ciutat de la Justícia, per declarar pels diferents "delictes" que diuen que han comès. Per això, és allà on s'ha convocat avui una altra concentració de suport. Sabem que un dels detinguts ha estat maltractat.


[Castellano]

1º de Mayo en Barcelona... sólo nos queda perder el mierdo

Siguiendo una puntualidad bastante estricta, unos treinta minutos después de la convocatoria oficial de la plataforma aranosaltres.org , la manifestación anticapitalista del 1 de mayo salió por la calle Diagonal encaminándose hacia la zona alta de Barcelona. Entre las asistentes, una calma tensa, sabiendo que éste, por primer año, el recorrido sería bastante diferente y que, de alguna manera el objetivo se redefinía. Esta vez serían los barrios ricos de Barcelona quien verían el desencanto de la gente, de gente que no vive allí, y nunca lo hará. En medio de concesionarios, bancos, aseguradoras, grandes edificios ... se discurre una manifestación donde no pararon los cánticos anticapitalistas: contra el sistema capitalista, en pro de las luchas de base y populares, recuperando la memoria de las presas, y de aquellas que ya no están.

Los movimientos sociales que participaron (EI, IAC, Revolta Global, asambleas de barrio, grupos libertarios, CNT, CGT, y muchos otros) salieron en pro de un paso al frente contra las reglas del juego que nos toca vivir. No se trataba sólo de una queja por los recortes, ni de demandas escuetas, sino de una queja frontal y radical a un sistema que no hemos elegido.

Unas 4.000 personas (aun el baile de datos) pudieron marchar por la calle Aribau y por la Vía Augusta mientras grupos de manifestantes señalaban algunos de los culpables de "nuestra miseria" como remarcaba algún manifestante. Algunas grandes multinacionales aparecieron con los cristales rotos después de la manifestación.

Sobre las nueve de la noche, la policía, atónita ante la contundencia y efectividad de la manifestación, provocó la dispersión de la manifestación desde su cola. Mientras algunas personas marchaban por las calles cercanas, tuvieron lugar cargas y múltiples identificaciones. El cordón policial junto con la policía secreta se fue extendiendo hasta llegar a la zona de Gràcia. Sin embargo, la manifestación pudo seguir en su cabecera hasta el Hospital Clínic, donde se leyó el comunicado que se adjunta a continuación, haciendo especial referencia a los recortes que está sufriendo la sanidad pública. Al finalizar la manifestación se contabilizaban 14 personas detenidas.

Para más información:
http://188.84.24.170/~araenstoca/

Concentración de apoyo a las detenidas

Con muchos motivos, pero sobretodo por las 14 detenciones del pasado 1 de mayo en Barcelona, más de cien personas se concentraron ayer a las ocho de la tarde frente a la comisaría de Les Corts exigiendo la libertad sin cargos de las allí encerradas.

Una hora después se cortó Travessera de Les Corts, calle donde se encuentra la comisaría, durante una hora aproximadamente. La concentración comenzó a andar, rodeando un par de veces el edificio y bajo los gritos de “Mossos d'Esquadra torturadors”, “Llibertat, presas al carrer”, "Sin pistola no sois nada" o “Que la crisis la paguen los ricos". También se ha recordado a Patricia Heras, presa del 4F y asesinada por el Estado y el sistema penal el pasado martes.

Siete furgones de antidisturbios se han trasladado a la comisaria, creando un cordón policial frente a esta. Un número exagerado para intentar intimidar a las cien personas que les han seguido gritado lo que son y muchas verdades en su propia casa.

Las detenidas han pasado también esta noche en comisaría y hoy, martes 3, los trasladarán a la Ciutat de la Justicia, para declarar por los diferentes “delitos” que dicen que han cometido. Por ello, es allí donde se ha convocado hoy otra concentración de apoyo. Sabemos que uno de los detenidos ha sido maltratado.

[Actualizado] 14 detenidas el 1 de mayo. Han sufrido palizas durante la detención y el traslado.


Manifest final de la manifestació a càrrec de les convocants:

Avui, 1r de Maig, hem sortit als carrers a Barcelona, com ahir a Cornellà, aquest matí a Girona o a Terrassa, som milers i arreu, a cada passa, s’ha sentit clara la nostra veu.

Aquesta tarda, ens hem trobat i hem recorregut una part dels barris rics, luxoses zones inhòspites, els llocs on la burgesia catalana dissenya les polítiques econòmiques i socials amb que pretenen colpejar encara més les nostres vides.

Ara bé, aquí, ara, aquesta nit podem gaudir d’una claredat fonamental: aquest sistema està tocat de mort. Que el capitalisme pot assegurar unes condicions de vida habitables per a tothom és un conte que no s’aguanta per enlloc, ho estem veient i patint cada dia als nostres barris.

Sabem com es reparteixen els papers en aquest joc sinistre, som capaces de distingir un enemic comú en aquest joc a tres bandes entre els partits polítics, la patronal i els sindicats traïdors, un joc on la banca sempre guanya i reparteix el pastís sempre entre els mateixos jugadors, un joc on la llei i la justícia van per camins oposats.

Sabem que no calen més proves, hem tingut prou amb l’intent de desmantellament de la sanitat i l’educació, amb l’aprofundiment de l’explotació laboral a base de ganivetades a la jubilació i a la negociació col·lectiva, amb l’estafa assassina de les hipoteques i bancs, amb les polítiques urbanístiques i energètiques que destrossen barris, cultures i ecosistemes…. ho sabem del cert, tant se’ls en dóna, el seu joc s’ha acabat.

Ara ens toca a nosaltres? Si, ara, doncs ens hi va la vida, i la vida és ara. Si, a nosaltres, perquè més enllà de les diferents estratègies, formes d’organització, relats i identitats amb els que cadascuna ens sentim fortes en la lluita, reconeixem que hi ha una lluita comuna, una lluita pel que totes necessitem per viure, una lluita que encara no sabem a on ens portarà, una lluita no només per esborrar del mapa a aquest enemic comú, sinó sobretot, una lluita per viure d’una altra manera, una manera radicalment diferent al desastre al que la lògica de la mercaderia ens està abocant.

Com? No ho sabem. El que si sabem és que no sortirà del no res. Haurem d’aprendre encara moltes coses? Segur, però no comencem avui doncs ja fa molt que hem començat i davant la seva buidor ens sabem plenes, plenes de solidaritat, d’intel·ligència col·lectiva, d’esperit crític, de diversitat cultural, de combativitat, de capacitat d’autogestió, de cultura lliure i popular, de vida en comunitat.

No comencem avui com tampoc acaba aquí el 1r de Maig. Seguirem, lluitant, a les assemblees, als talls de carrers, a les concentracions, a les okupacions, als sabotatges,a les cooperatives, als sindicats combatius, a peu de carrer, als centres de treball, a les escoles, instituts, universitats i hospitals. A tot arreu, ara ens toca a nosaltres!!!

Seguirem avui i sempre també recordant a les que s’han quedat pel camí, seguirem no oblidant les que no han pogut tirar endavant, les que han rebentat per la pressió de l’atur i el desnonament, les que s’han vist atrapades en una trampa mortal entre la manipulació de la premsa, l’ajuntament, la policia i el sistema judicial; les milers de nosaltres que han trobat la mort en el seu camí a la llibertat.

Va per elles! Va per nosaltres!

 

Este sitio web utiliza 'cookies'. Si continúas navegando estás dando tu consentimiento para la aceptación de las mencionadas 'cookies' y la aceptación de nuestra política de 'cookies'.
o

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal