Principal
España | País Vasco | Internacional
Pensamiento autónomo
Antimúsica
La haine
Buscar
Internacional

Génova: La veritat sobre el assasinat de Carlo Giuliani

Agradecimientos especiales a A Las Barricadas por su colaboración


1. La victima - Carlo Giuliani, 23 anys. Vivia en un edifici okupat a Génova i treballava amb el Centre Social del Norest. Es portaba bé amb els seus pares, i els-hi va dir que posiblement no aniría a les manifestacions, sino que aniría a la platja.
Tenia antecedents penals per insultar a un oficial de policía.

 

2. El coche policial había xocat contra un cobell de les escombraries de metall volcat a un costat del carrer. Pasen dos coses: per una banda els manifestants s'acosten al vehicle, i per altre banda es veu clarament el extintor, que es llançat damunt dells per la finestra del darrera, que esta trencada.
En primer lloc es difícil que l'extintor pertanyi als manifestants, ja que es molt pesat per portar corrents.
Al fons de la foto, el carabinieri de la dreta crida demanant reforços, els cuals estan a menys de trenta metres.


Foto 1

3. El manifestant de l`esquerra que porta la sudadera de color blau fa el gest de estar a punt de llançar una pedra. El carabinieri de darrera que tenia la pistola fora de la finestra del darrera, apunta.
Carlo Guiliani (amb pasamontanyas, abaix a la dreta) esta de peu presumiblement mirant a l'extintor. Encara no l'ha vist el policia de la pistola.
Mentres, altres manifestants intentan introduir una taula de fusta dintre del Land Rover.

 

4. El manifestant de la sudadaera blavosa ha vist que el policia l'apuntava amb la pistola i intenta allunyarse del coche de policia.
Es pot veure a Carlo Giuliani començant a aixecar l'extintor. Es molt posible que el policia de la pistola segueixi sense veure al Carlo, que a més de estar ajupit, te davant d'ell a un altre manifestant, el qual esta a punt de tropeçar amb l'extintor. Els manifestants del fons que estan amb la taula de fusta no sembla que s'agin adonat de que el policia ha tret la seva arma.


5. Aquí veiem com el manifestant amb la sudader blava ja ha caigut. Els de la taula semblen estar llestos per fugir (l'han tret de la finestra i s'han donat la volta). Carlo Giuliani acaba d'aixecar l'extintor en l'instant que seria vist per primera vegada per el policia de la pistola. Aquest es el moment en que s'efectua el tret.

 

Foto 13

6. Foto 5 ampliada. Carlo esta mirant posiblement cap al policía que l'apunta.
Té l'extintor a les seves mans just davant de la seva cara. Fins al moment no sembla que anés a tirar-lo ja que la posició dels seus braços es més defensiva que ofensiva.
Encara així el policia dispara, pero no per defensar-se del Carlo, ja que en els pocs segons que dura tota l'acció, alguns manifestants atacan al cotxe (almenys un altre també va ser conquistat per el policía) y Carlo aparentment rep el tret, practicament en el mateix moment de ser vist. Sembla que va ser un acte indiscriminat. El policia anaba a disparar i Carlo va morir per trobarse en aquell instant més aprop del cotxe.
No va ser autodefensa, va ser assasinat.


7. Carlo cau al terra. La sang surt del seu ull esquerra aparentment el lloc d'enrtada de la bala.
La força de la bala el va fer girar al caure. Segons algunes persones va rebre més d'una bala (una altre al fron).
Just en aquell moment un altre activista s'ajup a collir una pedra kuan es dona compte de que Carlo ha sigut disparat.

 

Foto 5

8. La part de davant del Land Rover es troba encara empotrat contra el cubell de les escombraries. Els manifestants fugen davant de la posibilitat de que la policía segueixi disparant.


9. El conductor dona marcha enrera girant el volant, i la roda del darrera pasa per sobre de l'estomac de Carlo.

 

Foto 7

10. El cotxe policial avança tornant a pasar per sobre d'en Carlo aquesta vegada aixafant-li les cuixes. El cotxe es mou només pocs metres, i es pot observar als reforços policials amb roba d'antidisturbis.
Si estaben tant aprop del Land Rover, existia realment la necesitat de disparar? existia a més la necesitat d'atropellar al Carlo? Observeu que el policia de l'esquerra s'emporta les mans al casc,en actitut de shock. Al policía que va fer el tret sel veu en la part del darrera del vehicle (sembla que porta un pasamontanyes que es posa sota de la mascara antigas dels carabinieris )


11. En aquesta ampliació podem veure que l'orifici d'entrada de la bala esta a l'ull esquerra, i el de sortida esta al fron, a la part Ezquerra.

 

12. Varis manifestants corren fins el Carlo i intentan evitar que es desangri. Ja a vesat més d'un litre de sang per fora i segur, molt més dintre de la cavitat craneal.


13. Algú a posat a Carlo el que podia ser una jaqueta. Els enfrentaments continúen, i un manifestant intenta treure del mig, el cos den Carlo mentres un altre segurament li recrimina falta de cura.

 

Foto 10

14. Algu a posat un mocador sota el cap d'en Carlo. Policies i manifestants es van enfrentar durant varies hores molt aprop del cos de Carlo Podem observar que la vestimenta d'aquest grup d'antidisturbis es diferent de la de les fotos 2 i 10.


15. Quan els policies consegueixen formar un cercle al voltant del cos d'en Carlo, s'apropa el personal sanitari. El desvesteixen desde la cintura i li treuen el pasamontanyes. Ja No s'hi pot fer res. Una enfermera es porta les mans al cap en actitut de desespertació. Aquí es pot observar també un orifici al cap, posible lloc d'entrada d'una bala.

 

16. Policies i Carabinieris observen amb indiferencia el cos de Carlo. Podem veure com el estomac es troba enfonsat per l'efecte de l'atropellament.

     
Roten Hilfe Göttingen/La Haine    
Principal | España | País Vasco | Internacional | Pensamiento autónomo | Antimúsica
Alizia Stürtze
| Reconstruyamos la historia |
La prensa al servicio del neoliberalismo
Kolectivo La Haine