Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 26/06/2020

L’Audiència nacional acusa a 4 persones més de terrorisme en el marc de l’Operació Judes i en cita 6

Alerta Solidaria
[Cat/Cast] Animamos también, en tiempo de nuevo de pactos y renuncias políticas, a no desfallecer a movilizarse y a seguir luchando

Catala

En l’efemèride dels deu mesos de l’operació d’estat que va suposar “l’Operació Judes” l’Audiència Nacional ja investiga a 13 de persones de Terrorisme i n’ha citat 6 a declarar. Les 6 persones citades són, per una banda, en David i la Clara, que ja van ser detinguts el mateix 23 de setembre de 2019 i per altra banda quatre vallesanes més, a les que investiga pel delicte d’integració a grup terrorista (l’Esther, la Sònia, en Rafael i la Queralt).
Les citacions acordades pel jutge instructor de l’Audiència Nacional es motiven a través d’un escrit a la fiscalia al qual les defenses encara no han pogut tenir accés. Així doncs, després d’iniciar una operació d’Estat amb clares intencionalitats polítiques i cap mena de fonament jurídic, el Govern Espanyol, de la mà de la fiscalia, segueix impulsant aquesta operació d’Estat contra l’independentisme amb aquestes 6 noves citacions i 4 noves imputacions.

Aquestes citacions han destapat que aquesta operació, ha seguit en marxa a partir del 23 de setembre de 2019 amb més seguiments i persecucions contra les noves persones imputades fonamentant les acusacions de terrorisme pel fet que algunes d’elles coneixien als imputats el 23S en la seva participació en mobilitzacions de protesta post-sentència. De nou doncs, acusacions de terrorismes fonamentades en la participació en la mobilització popular o en formar part del teixit associatiu independentista, res de nou tot i que igualment alarmant. Tot plegat, recollit en dos nous volums d’investigació secreta i en noves gestions i situacions d’investigació absolutament opaques i que suposen clares nul·litats en el procés ja que, han suposat noves vulneracions del dret a defensa de les persones represaliades. És també paradoxal, el cas d’en David i la Clara que després d’haver patit un operatiu desproporcionat que la matinada del 23S i que ni tan sols passessin a disposició judicial ara són citats a declarar. Pel que fa a les citacions, aquestes es van fer inicialment pel 18 de juny a seu de l’Audiència Nacional de Madrid. Davant els recursos de les defenses es van posposar al pròxim 30 de juny al matí de forma telemàtica als jutjats de Mollet del Vallès i Sabadell.

A 10 mesos doncs d’aquest operatiu d’Estat, el Govern de l’Estat de la mà de la fiscalia, segueix impulsant doncs un procés contra l’independentisme, segueix entestat a qualificar de terrorisme la mobilització i l’organització popular i segueix ampliant els seguiments, persecucions i imputacions contra l’independentisme català.

Per la seva part, la gent organitzada i mobilitzada segueix sense tenir res a amagar i amb ganes de mobilitzar-se per la seva llibertat i la del seu poble, sense res a amagar i de nou, en un dia com avui surten a donar a la cara, ara i sempre que faci falta. Tot el suport als nou imputats, el Rafael, la Queralt, l’Esther i la Sònia; als de nou citats David i Clara i a tota la resta d’imputats en Jordi, Alexis, Edu, Xevi, Germinal, Ferran i Xavi. Per part nostra no ens aturen fins a la lliure absolució d’aquestes persones i la condemna de les diverses institucions de l’Estat per les vulneracions de drets que han exercit contra elles.
Animem també, en temps de nou de pactes i renúncies polítiques, a no defallir a mobilitzar-se i a seguir lluitant, perquè tan sols un poble unit, alegre i combatiu podrà assolir la seva llibertat!

Castellano

En la efeméride de los diez meses de la operación de estado que supuso “la Operación Judas” la Audiencia Nacional ya investiga a 13 de personas de Terrorismo y ha citado 6 a declarar. Las 6 personas citadas son, por un lado, en David y la Clara, que ya fueron detenidos el mismo 23 de septiembre de 2019 y por otro lado cuatro vallesanas más, a las que investiga por el delito de integración a grupo terrorista (Esther, Sònia, en Rafael y la Queralt).
Las citaciones acordadas por el juez instructor de la Audiencia Nacional se motivan a través de un escrito a la fiscalía al cual las defensas todavía no han podido tener acceso. Así pues, después de iniciar una operación de Estado con claras intencionalidades políticas y ningún tipo de cimiento jurídico, el Gobierno Español, de la mano de la fiscalía, sigue impulsando esta operación de Estado contra el independentismo con estas 6 nuevas citaciones y 4 nuevas imputaciones.

Estas citaciones han destapado que esta operación, ha seguido en marcha a partir del 23 de septiembre de 2019 con más seguimientos y persecuciones contra las nuevas personas imputadas fundamentando las acusaciones de terrorismo por el hecho que algunas de ellas conocían a los imputados lo 23S en su participación en movilizaciones de protesta puesto-sentencia. De nuevo pues, acusaciones de terrorismos fundamentadas en la participación en la movilización popular o al formar parte del tejido asociativo independentista, nada de nuevo a pesar de que igualmente alarmante. Todo ello, recogido en dos nuevos volúmenes de investigación secreta y en nuevas gestiones y situaciones de investigación absolutamente opacas y que suponen claras nulidades en el proceso puesto que, han supuesto nuevas vulneraciones del derecho a defensa de las personas represaliadas. Es también paradójico, el caso de en David y la Clara que después de haber sufrido un operativo desproporcionado que la madrugada del 23S y que ni siquiera pasaran a disposición judicial ahora son citados a declarar. En cuanto a las citaciones, estas se hicieron inicialmente por el 18 de junio a sede de la Audiencia Nacional de Madrid. Ante los recursos de las defensas se pospusieron al próximo 30 de junio por la mañana de forma telemática a los juzgados de Mollet del Vallès y Sabadell.

A 10 meses pues de este operativo de Estado, el Gobierno del Estado de la mano de la fiscalía, sigue impulsando pues un proceso contra el independentismo, sigue emperrado a calificar de terrorismo la movilización y la organización popular y sigue ampliando los seguimientos, persecuciones e imputaciones contra el independentismo catalán.

Por su parte, la gente organizada y movilizada sigue sin tener nada a esconder y con ganas de movilizarse por su libertad y la de su pueblo, sin nada a esconder y de nuevo, en un día como hoy salen a dar a la cara, ahora y siempre que haga falta. Todo el apoyo a los nueve imputados, Rafael, la Queralt, Esther y Sònia; a los de nuevo citados David y Clara y a todo el resto de imputados en Jordi, Alexis, Edu, Xevi, Germinal, Ferran y Xavi. Por nuestra parte no nos paran hasta la libre absolución de estas personas y la condena de las varias instituciones del Estado por las vulneraciones de derechos que han ejercido contra ellas.
Animamos también, en tiempo de nuevo de pactos y renuncias políticas, a no desfallecer a movilizarse y a seguir luchando, porque tan solo un pueblo unido, alegre y combativo podrá lograr su libertad

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fS9Y