Principal |
Països Catalans :: 28/07/2020

Sanitàries en lluita

Sanitàries en lluita

 Les Sanitàries farem vacances seguint el mateix ritual de cada estiu: unes quantes marxem per poder descansar i la resta de companyes es queden per mantenir l’atenció a la ciutadania, sovint assumint més feina de l’habitual. Enguany, aquesta situació és molt més evident que altres anys perquè parlem d’una població laboral molt castigada per la pandèmia, tant a nivell físic com, segur i més important, a nivell emocional. Perquè amb independència del lloc de treball i de la categoria professional, tot el personal ha patit molt.

 En els moments més durs, els de les UCIs saturades i els hospitals de campanya, amb protocols en funció de l’existència d’EPIs per complir-los, amb la nostra gent gran confinada en residències sense l’escalf de les famílies, amb el personal externalitzat donant-ho tot per uns salaris de misèria, en aquells moments la ciutadania ens reconeixia l’esforç amb aplaudiments.

 Ara tot això, de moment, ja ha passat, però ens ha deixat ferides que trigaran molt de temps en curar. I de ben segur aquestes ferides no serien tan fondes si a més del reconeixement de la població haguéssim tingut el reconeixement dels nostres dirigents, amb fets, no amb paraules. Perquè els fets han estat que s’ha contractat Ferrovial en detriment de l’Atenció Primària, perquè ens insulten amb la coronapaga classista, perquè no ens volen escoltar...

 I per tot això i perquè no volem que els i les nostres representants al Parlament marxin de vacances sense que sentin el nostre descontentament, us venim a acomiadar en bolquers, com passarem aquest estiu.

 Volem denunciar també que el govern ha impulsat el DECRET 69/2020, de 14 de juliol, d'acreditació, concert social i gestió delegada, una transposició de la Llei Aragonès per la porta del darrera, al marge de qualsevol procés democràtic i control parlamentari. Aquest Decret, a través de l'acreditació de les empreses privades els hi permetrà ser proveïdors de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública de la mateixa manera que s'ha fet amb el sistema sanitari, actualment incontrolable per la multiplicitat de proveïdors públics i privats i pel sobrecost que representa l’afany de lucre privat en els sistemes públics, àmpliament demostrat al llarg de tots aquest anys d’espoli públic i durant la crisi sanitària.

PROU NEGOCI AMB LES NOSTRES VIDES.

STOP AL NEGOCI PRIVAT AMB ELS NOSTRES DRETS

PER UN SISTEMA DE SERVEIS PÚBLICS AMB GESTIÓ DIRECTA 100% PÚBLICA DELS SERVEIS PRIVATITZATS, més contractació estable de treballadores i més material per cuidar i cuidar-nos.

Ens trobareu a: https://twitter.com/SanitariesL

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fT3p