Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 29/11/2020

Plusfresc, el super que no estima als seus treballadors!

Plusfresc en lluita
Aquesta matinada hem atacat 2 supermercats del Plusfresc, un a Mollerussa l'altre a Lleida, les nostres reivindicacions són les següents:

Aquesta matinada hem atacat dos supermercats del Plusfresc, un a Mollerussa [C/Ferrer i Busquets] l'altre a Lleida [C/Pi i Maragall], les nostres reivindicacions són les següents:

Plusfresc, el super que no estima als seus treballadors!

Alguns treballadors decidim donar el pas i com les companyes del Caprabo alcem la veu per denunciar l'explotació que patim amb sous de misèria, mentre el Plusfresc continua augmentant els seus beneficis milionaris a costa del nostre esforç.

Amb la Covid-19 la nostra situació només ha fet que empitjorar per l'augment considerable del treball, lligat a la falta de personal que ja patíem abans, però que es suma a les baixes laborals per Covid. Això ha provocat que les treballadores haguem tingut que carregar sobre les nostres esquenes tot el treball, amb les conseqüències físiques que això comporta.

Som un dels sectors exposats al risc, però l'empresa continua sense tenir-ho en compte, més enllà del postureig a les xarxes socials fent veure que els importa la nostra salut, quan pel contrari, només els interessa els beneficis que generem.

És cert que al principi de la pandèmia després de la denúncia pública d'una treballadora que va transcendir en alguns mitjans de comunicació ens van donar una paga extra i posteriorment 3 dies compensatoris, considerem que és un insult a la nostra intel·ligència i una mesura per blanquejar-se de cara a la galeria.

Han passat 9 mesos des de que va començar la pandèmia i sembla que ja no correm el risc patir un contagi. Una paga extra i tres dies compensatoris es el que valen la nostra salut i el nostre esforç? Mentre l'empresa no para d'obrir botigues, tenen la poca vergonya de dir que estan tenint pèrdues econòmiques per la compra de EPIs. Aquesta paga no és ni almoina a comparació dels diners que generem.

Moltes treballadores no alcen la veu per por a ser acomiadades com ja a passat en altres ocasions i també pel silenci còmplice dels sindicats traïdors que ens venen als despatxos, a cada reforma laboral o conveni col·lectiu. Per això nosaltres decidim donar un pas endavant i organitzar-nos al marge per visibilitzar la nostra situació i conquerir millores.

- Per un salari digne: Som un sector molt essencial però molt mal pagat. No arribem ni a "mileuristes". Des del reposador a la caixera, del repartidor a domicili al camioner que distribueix el gènere a les botigues, absolutament tots som imprescindibles.

- Protocols efectius i reforç de les mesures de seguretat: Si una treballadora dona positiu cal tancar la botiga i fer un PCR a tota la plantilla. No només està en risc la nostra salut, també la de les nostres famílies cada dia que arribem a casa.

- Reforç de la plantilla amb més personal per no haver d'assumir el treball uns pocs i una reducció de la jornada laboral per poder garantir la conciliació familiar.

AMB PANDÈMIA O SENSE, LLUITEM PER UN SALARI DIGNE!

ORGANITZA'T AMB NOSALTRES PER PLANTAR CARA!

L'ORGANITZACIÓ DÓNA LA FORÇA!

 

Si vols organitzar-te amb nosaltres: plusfrescenlluita@gmail.com

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fV4J