Principal |
Barcelona :: 18/12/2020

La Generalitat s'amaga rere la forçada suspensió del judici

Alerta Solidaria - La Forja - Marcel absolució
L'acusació particular de la Generalitat de Catalunya contra l'independentista Marcel ha aconseguit el que volia: ajornar el judici fins després de les eleccions

El que realment els interessa: el rentat de cara

Dos mossos de baixa des de fa poques hores han estat l'excusa. Tot i admetre que el seu testimoniatge no era rellevant atès que no formaven part del dispositiu en què es va identificar i detenir en Marcel, la representació de la Generalitat ha proposat la suspensió al tribunal que així l'ha acordat. Passa la pilota al dia 22 de febrer, on ja no importarà la imatge hipòcrita del govern actual. Aquell que amb una mà demana l'amnistia i amb l'altre empresona independentistes.

Considerem un abús que la Generalitat es personi com acusació particular en una causa on ja hi actua l'espanyolíssima fiscalia. Però més greu encara és que filtri a la premsa, el dia abans del judici, que retirarà parcialment les acusacions per tal de pressionar la persona represaliada i el seu entorn familiar. Volien forçar així que en Marcel acceptés un pacte on assumís haver comès un delicte. Pretenien fer creure a l'opinió pública que s'hauria obrat de manera magnànima i generosa, quan en realitat, tot plegat és senzillament repugnant.

I si a més, rebutjat el pacte humiliant, tot mantenint la completa acusació, sense retirar cap càrrec, cerca per tots els mitjans la suspensió del judici per evitar l'escarni públic, això ja és maquiavèl•lic.

L'independentisme no es mereix aquest govern

Per tot plegat, al costat del Marcel, en nom seu i de de moltíssimes altres persones represaliades, us instem a no resignar-vos, a no deixar-vos prendre més el pèl, i a seguir lluitant per la llibertat. En Marcel i molts altres no han defallit. Nosaltres tampoc i no ho pensem fer.

Desconfieu dels qui manen. Organitzem-nos i lluitem!

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fV7p