Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 08/02/2021

Un model de Serveis Públics per posar la vida al centre

Plataforma en Defensa dels Serveis Públics
Cal municipalitzar i nacionalitzar, sense indemnitzacions, serveis i recursos per cobrir les necessitats del conjunt de la població de manera vertaderament pública

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics som la continuació directa de l'antiga Plataforma Aturem la Llei Aragonès i defensem un model de serveis públics que siguin de titularitat, gestió i provisió públiques, és a dir, que tot el seu cicle de treball es dugui a terme des de les institucions públiques i amb la participació directa de treballadores i de la població en general. Volem un model feminista, integral, universal i fonamentat en la sobirania popular. Un model que permet garantir les millors condicions laborals i la millor atenció. Cal municipalitzar i nacionalitzar, sense indemnitzacions, serveis i recursos per cobrir les necessitats del conjunt de la població de manera vertaderament pública. Diem no a qualsevol forma de desviament de recursos públics cap a qualsevol negoci privat. La mercantilització, imposada per la classe capitalista, sotmet els serveis al criteri del màxim benefici i la mínima despesa, cosa que precaritza les condicions laborals i empitjora l’atenció a les usuàries. A més, impedeix la participació en la gestió del personal, les usuàries i la població en general.

Des de finals de l’any passat estem en campanya per defensar aquests serveis públics que volem i necessitem. Hem parlat per exemple d'Atenció Primària i sanitat, de residències i dels Serveis d’Atenció Domiciliària, i del Decret 69/2020, que és la llei Aragonès aplicada als Serveis Socials via decret, i hem donat suport a diverses mobilitzacions per exemple en defensa de l’educació o les pensions públiques. Hem assenyalat les empreses privades, perquè són les principals beneficiàries i impulsores de la mercantilització dels serveis públics, però sense oblidar-nos de les institucions públiques que ho faciliten. I ho hem fet amb l'acció conjunta de treballadores i usuàries de tots els àmbits dels serveis públics i d'arreu del país. Des de l’exercici de la sobirania popular, garantim-nos el dret a sostre i cobrim-nos la resta de necessitats bàsiques i construïm una institucionalitat al servei de la immensa majoria! Posem fi a l’especulació i la mercantilització de les nostres vies!

Plataforma en Defensa dels Serveis Públics
Serveis 100% Públics – Posem fi a la mercantilització!

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fW7a