Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 23/02/2021

L’Audiència espanyola notifica la condemna de sis mesos de presó al raper Elgio

Vilaweb
El raper sabadellenc membre del grup La Insurgencia va ser condemnat per un delicte d'enaltiment del terrorisme per les seves cançons

L’Audiència espanyola ha notificat al raper Elgio, membre del grup La Insurgencia, la condemna de sis mesos de presó, segons que informa el Diari de Sabadell. De totes maneres, el músic no haurà d’ingressar a la presó perquè els magistrats n’han acordat suspensió, sempre que Elgio no cometi cap delicte en els pròxims dos anys.

Elgio: ‘No callarem, és una barbaritat que ens condemnin per unes cançons’ 

El raper va ser inicialment condemnat a dos anys i un dia de presó per un delicte d’enaltiment del terrorisme per la lletra de les seves cançons. Però el setembre de 2018, el mateix Elgio va anunciar que l’Audiència li va reduir la condemna fins als sis mesos de presó.

Tanmateix, després del vistiplau del Tribunal Suprem espanyol a la sentència (estiu passat), la defensa del raper va presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional, que encara està pendent de resolució. La intenció del músic és ser absolt dels fets. Per tant, si el TC no accepta el recurs, recorrerà al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

https://www.vilaweb.cat/noticies/audiencia-nacional-condemna-sis-mesos-preso-raper-elgio-insurgencia/

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fX0f