Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 10/03/2021

Salut en Vaga

Plataforma en Defensa dels Serveis Públics
Un model de Serveis Públics per posar la vida al centre

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics es suma a les concentracions convocades per la Mesa Sindical al sector de la Salut i dels Serveis Assistencials del dia 10 de març dins de la Vaga General de Salut. 

El nostre sistema sanitari públic s'està enfrontant a una pandèmia totalment debilitat perquè TOTS els governs de la Generalitat han afavorit els interessos privats a través d'externalitzacions /privatitzacions de serveis i mitjançant retallades de recursos a la sanitat pública. El personal sanitari es troba totalment exhaust després d’un any de ser a primera línia contra la Covid-19 pràcticament desprotegit, amb els seus drets laborals totalment vulnerats.

Exigim l’enderrocament d’aquest model sanitari pervers que posa per davant de la vida i cura de les persones, un entramat d’interessos privats. Volem construir un model sanitari, així com de tots els Serveis Públics que permeti posar la vida al centre.

Recolzem totes les reivindicacions de les treballadores de l’àmbit sanitari i de serveis assistencials. Especialment fem èmfasi en les següents demandes:
• Un model de Salut de titularitat, provisió i gestió públiques i comunitàries, que permet garantir les millors condicions laborals i la millor atenció assistencial possibles.
• L’aturada i reversió de les privatitzacions, les externalitzacions i en general el desviament de recursos públics cap a qualsevol negoci privat. Exigim l’abolició del model de cohabitació publicoprivada a través de societats d’economia mixta, consorcis, concerts econòmics. La mercantilització sotmet els serveis al criteri del màxim benefici per l’adjudicatari, provocant la precarització de les
condicions de treball, l’empitjorament de la qualitat assistencial a les pacients i la impossibilitat de participació en la gestió per part del personal, les usuàries i la població en general.
• Un model sanitari amb un pilar fonamental: l’Atenció Primària amb una dotació del 25% del pressupost de Salut; oposat a l’hospitalocentrisme.
• La municipalització o nacionalització, sense indemnitzacions, de tots els serveis de l’àmbit sociosanitari.
• La internalització de la gestió i provisió de les residències de titularitat pública.
• El control per part de les treballadores, la comunitat i les famílies.
• La creació de les residències i els centres de dia necessaris per cobrir, com a mínim, la totalitat de les llistes d’espera; ja sigui amb nova construcció, recuperant la gestió i la provisió d’equipaments de titularitat pública o bé expropiant-ne de concertades o privades, sense indemnització.
• Unes condicions laborals dignes i estables per totes les treballadores, que impliquin la internalització de totes les plantilles per tal de fer front a la precarietat laboral.
• La internalització de tots els serveis bàsics com són: el SAD, neteja, atenció d’emergències 061, transport sanitari ...
• Un únic conveni laboral que equipari les mateixes condicions en les mateixes ocupacions.
• Una protecció laboral adequada de totes les treballadores.
• El reconeixement de les malalties professionals, incloent-hi la Covid-19. Per tot això, cal que totes les treballadores de l'àmbit Sanitari i Serveis Assistencials; i les usuàries lluitem conjuntament per defensar un sistema sanitari de titularitat, provisió i gestió 100% públic, amb un únic conveni i unes condicions laborals dignes perquè les treballadores ens puguin prestar l'atenció sanitària i assistencial que necessitem i mereixem; garantint el dret a la salut de tota la població.

Ara és el moment d’acompanyar les treballadores en la defensa del nostre sistema sanitari i de serveis, lliure de tota privatització perquè la salut no pot ser un privilegi; i en la defensa dels seus drets laborals que signifiquen també una millora en la qualitat
assistencial de les pacients.

És hora de fer sentir la veu de les treballadores i iniciar la transformació del nostre sistema de salut i de serveis assistencials. Amb aquesta convocatòria es vol donar resposta a la situació límit que viuen tots els professionals de la salut als centres sanitaris, al SAD, al transport sanitari, a l’atenció d’emergències 061, a les residències i sociosanitaris de Catalunya; que malgrat tots els esforços que porten fent anys i durant aquesta pandèmia, no han vist cap intenció de millora de la seva situació laboral ni professional.

Com a Plataforma en Defensa dels Serveis Públics fem una crida a tota la població, pacients totes, a participar a la convocatòria de vaga general de Salut i mobilitzacions.

/Salut

#EstemFartes
Plataforma en Defensa dels Serveis Públics

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fX2q