Principal Imprimir | Volver al artículo
15/03/2021 :: País Valencià

La fiscalia denuncia España 2000 per delicte d’odi

x Vilaweb
Veu indicis del delicte en una concentració del desembre a València amb el lema “No a l'islam”

La concentració parodiava l'islam amb tres dones vestides amb allò que ells en deien burques

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros el mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n'hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots? Fes-te'n subscriptor ací.

La Fiscalia de València ha denunciat España 2000 per un possible delicte d’odi per la concentració del 18 de desembre a la plaça dels Pinazos de València, amb el lema “No a l’islam”. L’organització València Acull va denunciar-ho a la fiscalia, a causa del contingut racista i xenòfob, i ara, després d’unes diligències prèvies, la fiscalia remet el procediment al jutjat perquè interpreta que podria haver-se comès, efectivament, un delicte d’odi.

L’acte d’España 2000 va ser difós a les xarxes socials, es va transmetre en directe i el van penjar a la web del partit ultradretà. En aquest mateix vídeo es veu i se sent un grup de joves cridant “això és un acte de racisme”. “Els ultradretans van fer una paròdia en la qual s’alternava un grup de noies joves saltant a la corda mentre sonava música del folklore valencià i un altre grup, suposadament, de dones cobertes amb burques també saltant amb música àrab de fons. Un dels ultres exhibia un cartell encapçalat amb el text ‘Islam?’, en què es mostrava un rostre de dona el 2020 i el mateix rostre cobert totalment excepte els ulls el 2050”, explica València Acull.

Segons l’organització, en diversos moments de l’acte, se sent la veu en off de qui el transmetia i la del líder d’España 2000, José Luis Roberto, llançant proclames i fent crides a “lluitar contra la invasió” dels migrants musulmans, amb arguments com ara: “són un perill”, “són una pèrdua de la nostra identitat i de la nostra seguretat”, “semblen una cinquena columna per a preparar la invasió”, “semblen soldats”. I remarcaven en repetides ocasions que l'”islam és incompatible amb la democràcia”: “D’ací a trenta anys hi haurà una societat islàmica en contra dels nostres principis i de la nostra societat.”

Un cop investigats els fets, segons que consta en la comunicació de la Fiscalia Provincial de València, les diligències de recerca penal s’han traslladat al jutjat. La pena que es preveu per a aquests delictes d’odi és d’1 any a 4 de presó i una multa de 6 mesos a 12.

https://www.vilaweb.cat/noticies/fiscalia-espana-2000-delicte-dodi-no-a-lislam/

 

https://ppcc.lahaine.org/la-fiscalia-denuncia-espana-2000