Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 13/05/2021

Detinguda Carlota Sales: l'ultra de Vox amb el carnet de conduir fals

Guillem RS
Sales i la resta dels detinguts d'aquest esgraó de l'entramat criminal passaran a disposició judicial aquest dijous

El cas Loki segueix sota secret de sumari, però d'entre els pocs detalls que se'n van coneixent s'ha pogut saber la identitat d'una de les detingudes. Si bé la majoria dels beneficiaris dels carnets de conduir falsificats per la banda eren de nacionalitat xinesa i pakistanesa, també n'hi havia de marroquins i d'espanyols. I alguns, molt espanyols. Com l'ultra líder de Vox a Girona, Carlota Sales.

La dona va ser detinguda quan la policia va entrar a casa seva, a Llagostera, aquest mateix dimarts, quan es va explotar la investigació que havia arrencat fa gairebé un any i que va poder desarticular una banda liderada per tretze persones que es dedicaven a aconseguir carnets de conduir falsos i els venien.

La mare del líder de la màfia dels carnets de conduir falsos

Presumptament, la banda estava liderada pel seu fill Álvaro, de 25 anys, que també va ser detingut a les sis del matí quan agents dels Mossos van tirar a terra la porta de casa seva, a Sant Feliu de Guíxols. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van escorcollar casa seva i va quedar detinguda.

Segons fonts policials, forma part també del que els investigadors consideren que és la cúpula d'aquesta banda que va aconseguir col·locar gairebé 2.000 carnets de conduir falsificats aprofitant-se de les bases de dades de la DGT.

Pendent de saber de quins delictes serà acusada

Sales i la resta dels detinguts d'aquest esgraó de l'entramat criminal passaran a disposició judicial aquest dijous. Aquest dimarts van passar la primera nit a comissaria i aquest dimecres tornaran a dormir a les garjoles de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona.

Ortega Smith i Carlota Sales, en un acte espanyolista a Barcelona / ElCaso.cat

Els Mossos d'Esquadra està acabant les diligències a l'espera de poder saber per quins delictes seran presentats davant del jutge. Sense entrar en detalls, pel secret de sumari, la policia catalana si que ha confirmat que s'estan investigant els delictes de falsedat documental, suborn, blanqueig de capitals i grup criminal. Quan passi a disposició judicial, si el magistrat acorda aixecar el secret d'actuacions, es podrà saber quin paper li imputen els investigadors en tota la màfia dels carnets de conduir falsificats.

Carlota Sales, una ultra que es passa de la ratlla

Les fotos d'aquesta veïna de Llagostera amb líders de Vox són freqüents -més amunt d'aquesta notícia, amb Ortega Smith, diputat del partit espanyolista al Congrés dels Diputats- i també amb banderes feixistes. L'any 2020 va assistir, durant la celebració del 12 d'octubre, a un acte ultra a Benimaclet, al País Valencià, i va ser fotografiada agafant una bandera amb l'àliga franquista.

Carlota Sales, a la dreta, fotografiada amb una bandera franquista a Benimaclet / Cedida

La Generalitat Valenciana va obrir un expedient en aplicació de la Llei de Memòria Democràtica valenciana, aprovada l'any 2017, però a la qual mai hi havien recorregut. Aquesta llei prohibeix l'exhibició de propaganda preconstitucional. Va ser el primer cop que es van sancionar tres persones.

Una d'aquestes va ser la dona que es va detenir ahir, Carlota Sales. També es va sancionar una companya de batalles, Francina Viñals, també vinculada a moviments ultra i destacada membre dels grups que es dedicaven a arrencar llaços grocs pels pobles de Catalunya.

    https://elcaso.elnacional.cat/ca/noticies/cas-loki-detinguda-carlota-sales-ultra-vox-carnet-conduir-falsificat_49894_102.html

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fX9e