Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 28/05/2021

La vaga de Correus a Sabadell arriba a mediació

CGT Catalunya
El proper dilluns 31 de maig, quan es compliran 57 dies de vaga indefinida de la Unitat de Repartiment 4 de Sabadell, hi ha prevista una reunió a mediació de la Generalitat

 El proper dilluns 31 de maig, quan es compliran 57 dies de vaga indefinida de la Unitat de Repartiment 4 de Sabadell, hi ha prevista una reunió a mediació de la Generalitat (Carrer Albareda 2, a les 10h)

Aquesta vaga està afectant a 70.000 veïns i veïnes que des del 6 d'abril no estan rebent cap carta, quedant també el servei de recepció de paquets altament interromput. Des de la CGT estimem que més de 175.000 enviaments postals estan als magatzems de la companyia. Es tracta en bona part de notificacions de qualsevol administració (citacions judicials, comunicacions de multes, de cites mèdiques, Hisenda, estudis) i un llarg etcètera que està generant seriosos problemes a la ciutadania degut a l'absència de solucions per part de Correos.

L'origen del conflicte està en la sobrecàrrega estructural que ha portat al límit als treballadors i treballadores de la UR4. Correos manté des de fa anys una plantilla un 33% inferior als seus propis estudis de dimensionament. Els i les vaguistes reclamen contractacions que permetin realitzar el servei públic de qualitat que necessita la ciutat.

Aquesta vaga s'està mantenint gràcies a una caixa de resistència organitzada per la CGT que garanteix mantenir-la durant més mesos si calgués. Les mostres de solidaritat, intervencions al Parlament de Catalunya, Congreso de los Diputados, suport de les AAVV de Sabadell, concentracions, se succeeixen en defensa d'un servei públic en perill permanent de privatització.

El comitè de vaga demana més implicació de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, fins ara absent d'aquesta situació degut a pertànyer al mateix partit, PSOE, que el ministeri del que depén Correus. La paciència de la ciutadania de Sabadell té un límit i properament es manifestarà en forma de diferents iniciatives per a que Correos acordi l'ampliació de plantilla que mereix la ciutat.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fY1F