Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 12/06/2021

Vaga indefinida de recollida d'escombraries a Valls a partir del dia 24 de juny a les 00:00

CGT Catalunya
Aquesta revetlla, esclata com una traca el servei de recollida,neteja i jardineria de Valls

La CGT de la UTE Valls Cespa hem convocat vaga indefinida a partir de la revetlla.

La UTE Valls Cespa del grup Ferrovial Servicios és el servei de recollida, neteja viaria i jardineria que té contractat l’ajuntament de Valls per realitzar dites tasques.

En la actualitat estan en plena negociació del conveni col·lectiu que tenen empresa i treballadors del servei.

Des de fa temps les negociacions de convenis han tingut un descontent general per part dels treballadors pels intents reiterats per part de l’empresa d’anar a la baixa alimentant així la precarietat laboral.

En aquest últim, la empresa en la primera reunió va dir, NO a tots els punts de millora que proposaven els representants legals dels treballadors, un dels punts l’antiguitat quan a altres centres de la mateixa empresa el tenen i en moltes empreses del sector. També es demana un IPC en condicions. Després d’aquesta hi ha hagut algunes reunions més on el que ha ofert l’empresa ha seguit sense agradar als treballadors i als delegats de personal.

Es per això que el col·lectiu de treballadors ha esclatat com una traca i en l’assemblea que es va realitzar el dilluns dia 7 de juny i per votació majoritària van decidir anar a una vaga indefinida de la recollida, neteja viaria i jardineria de la capital de l’Alt Camp.

No és la primera vegada.

Sense anar més lluny, el més de gener d’aquest any el col·lectiu de jardiners es va plantar amb la problemàtica que tenien amb el preu de les guàrdies.

L’Ajuntament de Valls té una responsabilitat directa en aquest conflicte. No es pot deixar un servei públic tan necessari en mans d’empreses que precaritzen plantilles només per guanyar fins a l'últim cèntim. No es pot rentar-se les mans mentre, a més, s’incrementen taxes i facturació per omplir les butxaques de qui empitjora el servei.

Fem una crida a l’Ajuntament de Valls a ser part d’aquest conflicte i posar-se del costat dels treballadors i la població, abans que la merda provocada per la prepotència de Ferrovial inundi, literalment, els carrers de la ciutat que estimem i netegem.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fY2m