Principal |
Barcelona :: 23/06/2021

Crida LGBTI, Sororitrans i Sinver convoquen la 45a manifestació per l’alliberament LGBTI a Barcelona

Crida LGBTI, Sororitrans i Sinver
La manifestació compta amb quatre blocs i quatre manifestos vinculats a quatre emergències socials que pateix el col·lectiu: feminisme, antiracisme, treball i habitatge

Aquest dimecres 23 de juny, Rin Puermo (Sororitrans) i Alejandro Mendoza (Sinver) han presentat la manifestació en roda de premsa, acompanyades de les entitats adherides a la manifestació (hovolemtot.org/adhesions). Han expressat els següents elements:

  • Crida LGBTI, Sororitrans i Sinver convoquem la 45a manifestació per l’alliberament sexual i de gènere a Barcelona. Continuem la manifestació històrica que es convoca des de l’any 1977, la primera dels Països Catalans, i enguany es recupera la festa popular posterior de plaça Universitat.
  • Enguany la manifestació porta el lema “Ho volem tot: 45 anys d’alliberament i poder popular”. Tindrà l’horari i el recorregut habituals: s’ha convocat a les 18:30 i recorrerà plaça Universitat, Pelai, la Rambla, Ferran i plaça Sant Jaume.
  • La manifestació compta amb quatre blocs i quatre manifestos vinculats a quatre emergències socials que pateix el col·lectiu: feminisme, antiracisme, treball i habitatge. Considerem que que compartim una lluita comuna pels drets socials i que cal organitzar-se col·lectivament, per això la manifestacó compta amb les adhesions de moviments socials dels quatre àmbits: Sindicat de Llogateres, SOS Racisme, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, CGT, IAC, COS o col·lectius feministes.
  • Davant del qüestionament dels drets de les persones trans, hem de situar també al centre de la manifestació reivindicacions com l’autodeterminació de gènere i la sobirania corporal de totes les persones. El col·lectiu trans pateix una especial precarietat i discriminació, amb un 80% de desocupació, importants dificultats per accedir a l’habitatge o violències mèdiques.
 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fY47