Principal |
Barcelona :: 08/07/2021

Comunicat de resposta al recurs d'apel•lació de la generalitat

Marcel Absolució
Els serveis jurídics de la Generalitat van presentar divendres passat un recurs d'apel.lació a la sentència del cas d'en Marcel Vivet.

Els serveis jurídics de la Generalitat van presentar divendres passat un recurs d'apel.lació a la sentència del cas d'en Marcel Vivet. La Generalitat va demanar inicialment una pena de presó de quatre anys i nou mesos, i ara rebaixa la petició a sis mesos.
És evident que la Generalitat ho recorre per l'escarni rebut post sentència i per la feina feta de difusió i denúncia del cas d'en Marcel. Continua demanant presó per un fet no provat al judici que, a més a més, es basa en una duplicitat d'investigacions i uns atestats policials que es podrien considerar ciència ficció, donant així veracitat exclusiva a la paraula dels agents dels Mossos.
És una anomalia democràtica que la Generalitat es personi com a acusació particular contra el moviment popular a favor de l'autodeterminació i contra la dissidència política. Exigim que el govern de la Generalitat aturi la seva complicitat amb la repressió de l'Estat.


La Fiscalia de l'Estat Espanyol continua mantenint la demanda de 6 anys i mig de presó, 600€ de multa i la indemnització de 1.560€.
Davant del recurs presentat per la Generalitat, el Grup de Suport Marcel Absolució manifesta que:

•El recurs de la Generalitat no servirà de res per en Marcel o els altres encausats si no es creen nous mecanismes de control del cos de Mossos d'Esquadra i es planteja un canvi radical en les polítiques dutes a terme pel Departament.

• Els mecanismes de control del cos de Mossos d'Esquadra, dels atestats policials i de les investigacions i acusacions de la Fiscalia espanyola han d'acompanyar i garantir els exercicis de drets fonamentals, com és el dret de protesta.

• La Generalitat de Catalunya ha de deixar de ser còmplice per acció o omissió de la repressió de l'Estat Espanyol que criminalitza les lluites per un món millor.

• Reclamem la retirada de totes les acusacions particulars de la Generalitat contra manifestants i militants independentistes i dissidents polítics.

El procés independentista acumula més de 3.000 persones perseguides i represaliades. Davant d'aquest fet, cal que seguim defensant els drets socials i polítics, l'amnistia i la fi de la repressió i el legítim dret a l'autodeterminació i la independència dels Països Catalans.

NI SIS MESOS, NI UN DIA, NO ACCEPTAREM CAP ALTRA OPCIÓ QUE L'ABSOLUCIÓ D'EN MARCEL.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fY5a