Principal |
Barcelona :: 09/07/2021

Fiscalia demana un any i mig de presó pel fotoperiodista d'«El País» detingut durant les protestes

Victor Rodrigo
La versió dels antiavalots de la policia espanyola és que el reporter els va empentar, els va tirar a terra i va fugir corrents amb una persona que intentaven detenir

18 mesos de presó i 480 euros de multa per al fotoperiodista del diari El País Albert Garcia. Aquesta és la petició de condemna per part de la Fiscalia per suposadament agredir dos policies nacionals antiavalots durant les protestes contra la sentència de l'1-O l'octubre del 2019. Garcia va ser detingut i traslladat a la comissaria de la policia espanyola a La Verneda. La versió del fotoperiodista, corroborada per diversos companys presents en el moment de la detenció, és completament diferent de la dels policies i assegura que en cap cas va agredir els agents, sinó que estava intentant que no l'impedissin fotografiar les detencions.
 Segons el ministeri públic, cap a les 20.30 hores del 18 d'octubre, un agent estava intentant fer una detenció davant del Teatre Borràs, a la plaça Urquinaona. La versió policial és que un agent dels antiavalots li va dir que marxés d'allà, però el fotògraf hauria agafat "violentament" l'agent pel coll de l'armilla antitrauma i el va tirar a terra. Després hauria marxat corrent amb la persona que estava sent detinguda.

En el moment dels fets duia posat el braçalet de premsa al braç. Els agents se’l van emportar emmanillat per l’esquena, amb la càmera de fotos penjada al coll. Garcia va ser traslladat a la comissaria de la Verneda on es van concentrar fins a una trentena de persones per donar-li suport. No va ser fins cinc hores després de l'arrest, a les 3.30h, que Garcia ha sortit en llibertat. Col·lectius professionals com el Col·legi de Periodistes o el Grup Barnils van condemnar la detenció i han exigit explicacions.

https://www.naciodigital.cat/noticia/222215/fiscalia-demana-any-mig-preso-fotoperiodista-pais-detingut-durant-protestes

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fY5m