Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 09/07/2021

El TSJC arxiva la causa contra la diputada de la CUP Laia Estrada

Vilaweb
El tribunal considera que no hi ha indicis que cometés un delicte de desordres públics o desobediència durant una protesta contra el consell de ministres del 21/12/2019

El tribunal considera que no hi ha indicis que cometés un delicte de desordres públics o desobediència durant una protesta contra el consell de ministres del 21 de desembre de 2019

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la causa oberta contra la diputada de la CUP Laia Estrada, que era investigada per delictes de desobediència i desordres públics arran de les manifestacions contra el consell de ministres espanyol que es va fer a Barcelona el 21 de desembre de 2018.

 En la interlocutòria, el tribunal fa seus els arguments de la fiscalia superior de Catalunya, que va demanar l’arxivament de la causa. “El simple fet de retirar una tanca que donava accés a un carrer des del qual es podia accedir al palau de justícia de Tarragona, no se’n pot inferir la presumpta comissió d’un delicte de desordres públics o desobediència”, constaten els magistrats.

Ver sentencia

La causa contra Estrada la va obrir el jutjat d’instrucció 6 de Tarragona. La diputada, que llavors era regidora, va ser citada a declarar el 30 de desembre de 2020 i el 21 de gener de 2021, però no s’hi va presentar. Per això, quan va ser elegida com a membre del parlament, la jutgessa va emetre una ordre de cerca i captura.

Tanmateix, poc després la va retirar, ja que Estrada gaudia d’aforament com a diputada i la causa va passar a mans del TSJC. Anteriorment, l’alt tribunal català havia alertat a la jutgessa de Tarragona que la instrucció del cas era “totalment insuficient” per atribuir a Estrada un delicte de desordres públics que justifiqués la investigació.

https://www.vilaweb.cat/noticies/tsjc-arxiva-causa-diputada-cup-laia-estrada/

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fY5n