Principal |
Països Catalans :: 21/09/2021

Rosistirem, explotació salvatge sota rostre amable

CGT
Al 2020 es va crear Rosistirem, una empresa que es presenta a ella mateixa com a socialment responsable i solidària.

Rosistirem, explotació salvatge sota rostre amable

 

Al 2020 es va crear Rosistirem, una empresa que es presenta a ella mateixa com a socialment responsable i solidària. Constantment s'han fet publicitat de les campanyes engegades per ajudar ong's i han aconseguit fins i tot que alguns mitjans de comunicació se'n facin ressò. 


Ara bé, darrere d'aquesta imatge s'amaga una realitat força diferent. Per començar, algunes de les ong's a les que diuen haver finançat no han rebut mai cap donació seva, cosa que per a algunes ha implicat haver fet publicitat gratuïta d'aquesta empresa. Prova d'això és com Rosistirem ha anat retirant de la seva web els logos d'algunes de les ong's arran de la denúncia pública de CGT i la interpel·lació a aquestes ong's.


Per altra banda, ens trobem que gran part de les persones treballadores d'aquesta empresa han estat contractades a través de programes subvencionats del SOC o de Barcelona Activa. Quan aquests programes finalitzen aquestes treballadores se'n val al carrer. En definitiva, gran part de la plantilla treballa a cost 0 per a l'empresa.


Però el pitjor de tot és que, tot i aquestes condicions mencionades anteriorment, l'empresa no en té prou i exprimeix a les treballadores tot el possible:
-Treballadores sense contracte
-Hores extra no remunerades
-Obligació de firmar fulls de registre horari falsos
-Categories laborals i salaris per sota del que pertocaria
-i un llarg etcetera.


Davant d'aquestes condicions, les treballadores que s'atreveixen a protestar són assetjades fins que agafen la baixa, acomiadades de forma improcedent o el pagament dels seus salaris es retarda durant mesos. Per exemple és el cas d'un treballador que va ser acomiadat de forma improcedent estant de baixa per l'ansietat provocada. 


La CGT ha iniciat els procediments legals (Denúncia a Inspecció de Treball i demanda judicial) per aconseguir que l'empresa respecti els mínims de la legislació laboral. Però també duem a terme una campanya pública de denúncia per demanar:


-Que l'empresa pagui els salaris pendents a les treballadores
-Que l'empresa respecti les condicions laborals
-Que les institucions com el SOC o Barcelona Activa deixin de subvencionar contractes a aquesta empresa. De fet, en les bases de les subvencions ja s'estableix que una empresa que hagi fet un acomiadament improcedent no pot presentar-s'hi
-Que les ong's mostrin el seu rebuig a aquestes pràctiques, es desvinculin de l'empresa i que no ajudin a blanquejar l'explotació laboral.


Per a més informació o consultes ens podeu escriure al mail del sindicat: cgtespectaclesbcn@gmail.com

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/fZ2d