Principal |
País Valencià :: 27/04/2022

Els drets laborals es guanyen lluitant

CNT València · COS Horta · Intersindical Valenciana
Per un sindicalisme combatiu i de classe.

Els drets laborals es guanyen lluitant.

Aquest primer de maig, la COS, la CNT i la Intersindical Valenciana eixim als carrers de València de manera unitària. I ho fem perquè tenim el convenciment que la lluita pels drets del conjunt de la classe treballadora ha de ser també unitària. El sistema capitalista, patriarcal i colonial que ens oprimeix funciona com una maquinària devastadora de persones i de territoris a nivell global i només si ens unim aconseguirem fer-li front.

Aquest primer de maig eixim als carrers en una situació molt pitjor que l’any passat. I això ja és dir molt. Quan encara no ens havíem recuperat de l’estafa del 2008, ens va caure damunt una pandèmia, i quan encara l’estàvem patint, l’imperialisme ens han abocat a una nova crisi que ha disparat els preus de l’energia, dels combustibles i, de retruc, dels aliments i altres béns de primera necessitat. Com sempre passa, els rics sempre acaben fent-se encara més rics, amb l’excusa d’una crisi financera, d’un virus, o d’una guerra, i el neoliberalisme i el feixisme continuen intentant convertir-nos ens éssers cada volta més alienats, més individualistes, més aïllats i, per tant, més dèbils. Per si fora poc, el govern de l’estat ha pactat una reforma laboral que no recupera els drets perduts en les reformes del 2010 i 2012. La patronal n’està ben contenta, i els sindicats de la concertació han claudicat, arrogant-se una representació que la classe treballadora ja no els dona: només cal veure com cada volta van perdent més suports en els centres de treball.

En un moment com aquest, el sindicalisme combatiu i de classe és la resposta que necessiten les treballadores i treballadors: l’autoorganització i la lluita són dos pilars fonamentals perquè poguem recuperar drets, guanyar-ne de nous i avançar cap a l’alliberament.

Els drets no ens els ha regalat ningú, i tampoc no s’obtenen en despatxos: es guanyen als carrers, a les portes de les fàbriques, de les empreses, de les administracions… Prenguem-los: els carrers seran sempre nostres.

Per un 1r de Maig combatiu, unitat sindical i lluita! Guanyem els nostres drets!

CNT València · COS Horta · Intersindical Valenciana

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/gA7h