Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 28/12/2022

Un altre atac als drets de Pablo Hasél

Plataforma Antirepressiva de Ponent
La situació de Pablo a la presó de Ponent empitjora cada dia

La situació de Pablo a la presó de Ponent empitjora cada dia. Ja fa unes setmanes, vam denunciar que arran d'un bacteri estomacal que havia agafat a la mateixa presó, li havien de realitzar unes proves mèdiques que requerien estar semidespullat. Els Mossos d'Esquadra no van voler abandonar la sala, vulnerant així el seu dret a la intimitat. l Pablo ho va deixar ben clar; amb presència policial no se sotmetria a les proves. Enlloc de complir la seva pròpia legalitat, els Mossos es van tornar a negar a abandonar la consulta i el van tornar a portar a la presó sense que els metges puguessin fer-li les proves.

D'altra banda, a principis d'aquest mes, ens vam reunir amb un membre d'ERC a qui li vam demanar explicacions per la manera com s'havia presentat a Pablo durant el judici dels encausats de la Subdelegació, rodejat entre 6 agents dels Mossos i emmanillat, en la primera sessió del judici. També li vam exposar el que havia succe•it amb les proves mèdiques, exigint que se li fessin aquestes proves de manera immediata. A hores d'ara, encara esperem resposta.

Fa una setmana, a Pablo li van notificar que en motiu d'unes reformes que han de realitzar a la presó, traslladaran presos al seu mòdul hi haurà de compartir cella amb un altre pres, a la qual cosa ell es nega rotundament, perquè la pròpia llei penitenciària diu que tot pres té dret a tenir una cel.la individual.

Vam posar en coneixement d'aquests fets a ERC i els hi vam exigir, com a responsables que en són, que volíem un compromís per escrit el qual garantitzés que es respectaria el dret de Pablo a una cella individual i que les proves mèdiques se li farien de manera immediata, ja que la seva salut està empitjorant dia rere dia. A causa de la falta d'interès i del silenci per part de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, els vam advertir que si no hi havia un compromís per escrit aquest dimarts, començaríem una campanya de denúncia.

Des de la Plataforma Antirepressiva de Ponent volem deixar clar que no permetrem que es vulnerin els drets del nostre company; denunciarem de manera incansable aquestes injustícies als carrers, amb una campanya que anirà pujant la intensitat de la denúncia fins que se'ns confirmin les dues demandes que els fem: que se li practiquin les proves mèdiques garantitzant el seu dret a la intimitat i, per altra banda, que s'asseguri el seu dret a tenir una cella individual.

CONTRA ELS SEUS ATACS, ASSENYALEM ELS RESPONSABLES! LLIBERTAT PABLO HASEL! AMNISTIA TOTAL!

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/gC8O