Principal |
Pensamiento :: 18/09/2003

contra la artificialización

Llavor d'anarquia

1.-Català.
2.-Castellano.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.--.-.
El dimarts dia 16-IX es va iniciar una campanya de denuncia i informació contra l"artificilització:
Durant la tarda del dimarts dia 16 es va procedir a encartellar les facanes de les facultats d’enginyeria, de biologia i de farmàcia, desprès es va fer el mateix i a penjar una pancarta i fer una pintada al Parc científic de Barcelona. Despertant, per una part interès i per l"altra rebuig entre el personal i els guàrdies de seguretat del Parc.

Què és l"artificialització?: és el procés d’apropiació per part de les corporacions capitalistes dels aspectes més íntims de la vida; és la manipulació i el control per part del poder (empresa, sistema sanitari, estat) de tots aquests aspectes, els espais d’artificialització més rellevants són la transgènia i la nanotecbnologia y aplicacions de la genòmica humana i animal. L"artificialització és la culminació de la domesticació.

Què pretenem?. Trencar el consens al voltant de la investigació nanotecnològica, deixant clares les implicacions que tenen per a la seguretat i la llibertat, aconseguir d’aquesta manera que es comenci a articular una oposició semblant a la contrària a la transgènia. A termini mitjà es tracta d’una reacció d’autodefensa.

Per què al Parc Científic de Barcelona (PCB)?. Perquè al PCB s"estan realitzant investigacions sobre nanotecnologia, manipulació cel.lular, biochips .... especialment importants, potser les més avancades de Catalunya (els projectes MINIMAN i MICRON per exemple). Perquè al PCB s"experimenta en transgènia animal. Perquè al PCB es realitzen assaigs amb animals per encàrrec d’empreses externes. Perquè el PCB és el nus d’unió entre els interessos de les corporacions privades y els instituts públics d’investigació i perquè la seva activitat va encaminada a servir-los.
Projecte MINIMAN http://wwwipr.ira.uka.de/miniman, http://www.miniman-project.com
Projecte MICRON http://wwwipr.ira.uka.de/~micron/,
Parc Científic de Barcelona-UB http://www.pcb.ub.es,
http://ibernam.rediris.es/GRUPOS/cben.html
Més informació sobre l"artificialització: http://www.gratisweb.com/antiartifici
http://www.gratisweb.com/anticivic

.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

El martes día 16 se inició una campaña de denuncia e información contra la artificialización:

Durante la tarde del martes dia 16 se procedió a encartelar las fachadas de las facultades de Ingeniería, Biología y Farmacia, luego se procedió a lo mismo y a colgar una pancarta y hacer una pintada en el Parc Científic de la Universitat de Barcelona. Despertando por una parte interés y por otra rechazo entre el personal y los guardas de seguridad del Parque.

La campaña ha de proseguir insistiendo en otros aspectos, en otros centros de investigación y en otros puntos del Estado Español.

¿Que es la artificialización?: es el proceso de apropiación por parte de las corporaciones capitalistas de los aspectos más íntimos de la vida; es la manipulación y el control por parte del poder (empresa, sistema sanitario, estado ....) de estos aspectos; los espacios de artificialización más relevantes són la transgenia, la nanotecnología y aplicaciones de la genomica humana y animal. La artificialización es la culminación de la domesticación.

¿Que pretendemos?: Romper el Consenso alrededor de la investigación nanotecnológica, dejando claras las implicaciones que tienen, para la seguridad y la libertad, lograr de este modo que se comience a articular una oposición parecida a la contraria a la transgenia. A plazo medio se trata de una reacción de autodefensa.

¿Porqué el Parque Científico de Barcelona?: Porqué en el PCB se están realizando investigaciones sobre nanobiotecnología, manipulación celular, biochips .... especialmente importantes, quizás las más avanzadas de Cataluña (los proyectos MINIMAN y MICRON, por ejemplo). Porqué en el PCB se experimenta con transgenia animal. Porqué en el PCB se realizan ensayos con animales por encargo de empresas externas. Porqué el PCB es un nudo de unión entre los intereses de las corporaciones privadas y los institutos públicos de investigación y porqué toda su actividad va encaminada a servirlas.
Enlaces con el PCB y los proyectos:
Proyecto MINIMAN http://wwwipr.ira.uka.de/miniman, http://www.miniman-project.com
Proyecto MICRON http://wwwipr.ira.uka.de/~micron/,
Parque Científico de Barcelona-UB http://www.pcb.ub.es,
http://ibernam.rediris.es/GRUPOS/cben.html
Más información sobre artificialización: http://www.gratisweb.com/antiartifici
http://www.gratisweb.com/anticivic

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/dE8