Principal |
Països Catalans :: 26/08/2006

Las malas pulgas vuelven a València con mas ganas que nunca

CSO Malas Pulgas
Se reokupa el CSO Malas Pulgas en respuesta al incendio del CSO Pepica la Pilona

Comunicado de la reciente reokupación del Malas Pulgas en el Cabanyal

"El pasado domingo 13 de agosto, nuestro centro social okupado "pepica la pilona", fue quemado acabando así con un proyecto que funcionaba desde hace 10 años, en los que multitud de gente había llevado a cabo actividades alternativas a este sistema, que no nos satisface con su escaparate de miserias.

La "Pilona" fue un punto de referencia para la gente de Valencia y de otros muchos sitios. La energía que estaba llevando adelante a la Pilona no se ha perdido entre la cenizas, sino que se ha intensificado haciéndonos okupar de nuevo, con toda la rabia y la ilusión lo que fué y es el C.S.O. "Malas Pulgas".

Fue desalojado hace 5 años con la excusa de hacer un museo, en el cual, hoy en día solo se puede ver él vació de sus mentiras, mentiras que para cuatro de nuestrxs colegas significaron hasta 6 meses de prisión, bajo la acusación de terrorismo, respaldada por sus circenses medios de comunicación, y para otros muchos significó quedarse sin un espacio que se había liberado para llevar a cabo actividades que no existen en esta ciudad-presidio.

El Malas Pulgas es una realidad le pese a quien le pese. Sabemos que no contamos con el apoyo de muchxs, tampoco lo queremos.

Hemos dado rienda suelta a nuestras vidas.

Os creéis que nos cortáis las alas...
... pero no os coméis nada. "


"Comunicat donat als/es veíns/es dels poblats marítims:

VEÍ/NA INFORMA'T

El diumenge 13 d’agost, sobre les 8 del matí, es va declarar un incendi al Centre Social Okupat més antic de la ciutat de València, que l"ha destruït per complet. El C.S.O. Pepica la Pilona anava a complir 10 anys el mes que ve, sent un referent de la lluita social al Cabanyal i a la resta de València (el centre social okupat que més ha durat). En aquestos 10 anys moltíssimes han sigut les persones que han passat per la gestió d’aquest emblemàtic centre i milers els col.lectius i persones que han realitzat i/o gaudit de les activitats socials i culturals que es varen fer durant la seua trajectoria. Aquest estiu es va pintar per dins i per fora i s'estaven realitzant treballs de seguretat a l’edifici per tal de tindre-la apunt per a setembre.

Eixa nit hi hagué gent fins a les 6 del matí, sobre les 8"30 arribaven els bombers i sobre les 10 del matí comencaven a congregar-se joves del barri per enterar-se del que hi habia passat i ajudar a traure les poques coses que s'havien salvat. Tots els indicis apunten a que ha sigut intencionat, el foc ha comencat per l’única finestra de la planta baixa i prèviament li havien llevat el tabló d’anuncis que la bloquejava i segons fonts del cos de bombers, a primera vista, podria haver un segón focus de flames a la part de darrere.

La Pilona, al 1996, era un antic astiller abandonat i cremat ( el cremà algú quan l’utilitzava el govern de Franco per donar suport a la logística de l’exercit nazi encara que a soles es crema part de la planta baixa), ple de merda i de rates. Al setembre d’eixe any, un grup de joves del barri i de València el rehabilitaren per la necessitat de crear un centre social, escollint el lloc com a focus de resistència contra el pla urbanístic que vol enderrocar part d’aquest històric barri.

En aquestos anys habia patit alguna agresió feixista i, l’any passat algú intentà cremar la porta gran, però en aquesta ocasió l"incendi l"ha deixat totalment irrecuperable pel que la prolongació de Blasco Ibañez i els demés projectes urbanístics s'han llevat de damunt un obstacle més per als seus objectius. Esta clar qui s"ha beneficiat, el CSO Pepica La Pilona era un centre antifeixista que sempre a lluitat contra l"especulació, però tant l"ajuntament com els nazis han de saber que la Pilona era unicament un instrument, el món nou esta a dins nostre.

L’amo, en parader desconegut ( per això mai han pogut, legalment, desallotjar-ho) desde fa anys, es l’únic que podria fer que la policia científica fera una investigació, per la qual cosa, l’única investigació possible serà la que fasa l’assemblea de la Pilona i el veïnat del Cabanyal.

El Cabanyal i València sencera hem perdut un espai on s'han cremat molts records i molt treball de vàries generacions però la ilusió i els motius continuen intactes amb els sentiments i les idees que mai podran cremar

Per a finals de setembre s'esta organitzant una manifestació i l’acció social al barri continua sense desalent, ATENCIó A PRóXIMES CONVOCATÃ’RIES

HAUREU CREMAT UN SOMNI, ARA NOMES QUEDA

L’ODI...
... I FER REALITAT UN NOU SOMNI!
VISCA EL CABANYAL!"

visca l’okupació
visca el Cabanyal

Fotos y comunicado sobre el incendio en el CSO La Pilona

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/aO0e