Principal |
Països Catalans :: 06/03/2007

[CAJEI] Al treball, a casa, a l"escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme

CAJEI
En motiu del 8 de marc, Dia Internacional de la dona Treballadora, des de la CAJEI us adjuntem els actes de les diferents Assemblees de Joves i el manifest consensuat entre aquestes.

MANIFESTACIONS

8 de marc - Dia Internacional de la dona Treballadora

Barcelona, Placa Universitat. 19:00 h.

València, Placa Alfons el Magnànim "El Parterre". 19:00 h.

Lleida, Placa de la Catedral. 19:30 h.

8 DE MARÇ: ACTES DE LA CAJEI

Eixample - 15 de febrer a les 19 h
Projecció de la pel.lícula Mooladé. Lloc: Ateneu Popular de l"Eixample (C/Rosselló - C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de l" Eixample Nord

Eixample - 22 de febrer a les 19 h
Projecció de la pel.lícula Fucking Amal. Lloc: Ateneu Popular de l"Eixample (C/Rosselló - C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de l" Eixample Nord

Badalona - 1 de marc a les 19 h
Xerrada: El sexisme en l"educació, a càrrec d’un membre del SEPC + sopar. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L"Avantguarda i SEPC.

Eixample - 3 de marc de 10:00 h. a 17:00 h.
II Calcotada Popular: Des de l"Eixample Combatem el Sexisme, Recuperem la Cultura Popular. Activitats infantils i de cultura popular, taula rodona sobre feminisme i moviments socials, actuació musical d’Estel Roig i teatre social a càrrec de Rebel"art. Lloc: davant la Sagrada Família (C/ Marina - C/ Mallorca). Organitza: Assemblea de Joves de l" Eixample Nord.

Badalona - 3 de marc a les 19 h
Pintada de mural. Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L"Avantguarda i SEPC.

Cassoles - 8 de marc a les 14 h
Pintada de mural per a l’alliberament de la dona. Lloc: Jardins de Brusi. Organitza: Assemblea de Joves de Cassoles

Manresa - 9 de marc a les 21 h
Projecció de la pel.lícula "Solas" i debat sobre gènere. Al Casal Popular La Fadulla [c/Verge de l’Alba]. Organitza: Assemblea de Joves de Manresa

Gràcia - 9 de marc a les 21 h
Projecció de la pel.lícula "Las mujeres de verdad tienen curvas", de Patricia Cardoso. Al Casal Popular de Gràcia (c/Ros de Olano, 39). Organitza: Assemblea de Joves de Gràcia

Clot - 9 de marc a les 19 h
Xerrada sobre gènere i projecció de la pel.lícula "Ladybird, ladybird’. Al Casal Popular del Clot. Organitza: Assemblea de Joves Independentistes del Clot

Sant Cugat - 9 de marc a les 18 h
"Dones en lluita al segle XX", exposició en motiu del 8 de marc. A la Pl. Quatre cantons. Organitza: Assemblea de Joves de Sant Cugat

Caldes de Montbui - 10 de marc a les 19:30 h
Projecció de la pel.lícula "Ladybird, ladybird’. Lloc: Local de Castellers (C/Gral. Padrós). Organitza: Assemblea de Joves de Caldes

Caldes de Montbui - 10 de marc a les 21:30 h
Sopar Popular Vegetarià i Recital Poètic a càrrec de "El príncep fred de l"ésser". Lloc: Local de Castellers (C/Gral. Padrós). Organitza: Assemblea de Joves de Caldes

Eixample - 15 de marc a les 19 h
Taller de rols a càrrec de Justa Revolta. Lloc: Ateneu Popular de l"Eixample (C/Rosselló - C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de l" Eixample Nord

Badalona - 15 de marc a les 19 h
Projecció de vídeo: En tierra de hombres + sopar. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L"Avantguarda i SEPC.

Eixample - 22 de marc a les 19 h
Xerrada: Història del Feminisme, a càrrec de Dones del Sac. Lloc: Ateneu Popular de l"Eixample (C/Rosselló - C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de l" Eixample Nord.

Badalona - 15 de marc a les 19 h
Xerrada: LA jornada completa de les dones, a càrrec d’una membre de 3 Voltes Rebel. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L"Avantguarda i SEPC.

Badalona - 29 de marc a les 19 h
Projecció de vídeo: Orlando + sopar. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L"Avantguarda i SEPC.

MANIFEST

8 de Marc Dia Internacional de la Dona Treballadora

Al treball, a casa, a l"escola i al carrer
El jovent combatem el sexisme

Arriba un nou 8 de marc, Dia Internacional de la dona Treballadora, i així arriben també les campanyes per la igualtat que engeguen tots els partits polítics, des de la dreta més rància fins a la socialdemocràcia i el reformisme més oportunistes.

Arriba el bombardeig de discursos i la hipocresia publicitària. Un pur muntatge de paraules i propaganda que després mai no es projecten en el nostre dia a dia. Cap de les institucions que ens governen estan duent a terme actuacions reals i contundents per acabar amb la discriminació sexual al nostre país.

La desigualtat en les condicions laborals, la sobreexplotació que pateixen les joves immigrades, l"assumpció de les tasques reproductives i de la llar o l"obligació de facto a sotmetre"s a determinats cànons de bellesa, són només algunes de les xacres que patim actualment i que segueixen promovent, dia rere dia, la publicitat sexista, les actituds masclistes i autoritàries de la patronal i la passivitat política a la que ens han acostumat.

A les joves se"ns neguen els nostres drets com a catalanes, se"ns precaritza la vida d’una forma cada dia més accentuada i, a més, se"ns pretén fer assumir actituds sexistes i masclistes del segle passat en tots els àmbits de les nostres vides.

Tanmateix, des de l"organització i la lluita, des de la CAJEI, ens prenem la nostra condició sexual, ser dones, com un potencial desobedient més, com ser catalanes, com ser treballadores o com ser immigrants. Les agressions que patim seguiran potenciant la nostra actitud revolucionària fins que aixafem el masclisme, el sexisme i totes les expressions del patriarcat. Només la construcció del Socialisme podrà conduir-nos cap a una societat sense classes socials ni de cap tipus, radicalment democràtica i plenament igualitària.

Des de la CAJEI apostem:

Al treball: per la igualtat en les relacions laborals, acabant amb diferències salarials i amb l"assetjament, amb els acomiadaments per embaràs, les diferències en el tracte o el no-reconeixement de moltes tasques tradicionalment desenvolupades per dones.

A l"escola: per la ruptura amb una educació sexista, no igualitària i que aprofundeix en la diferenciació home-dona, a través d’una pedagogia masclista heretada de les anacròniques imposicions pel poder adult. Les nostres escoles i universitats han d’esdevenir eines per formar persones lliures i per combatre els rols imposats a cada sexe.

A casa: per l"eradicació de la visió de la dona com a responsable de les tasques reproductives i de cura de la llar i com a víctimes passives d’una violència que va molt més enllà de les desenes de dones assassinades enguany als Països Catalans.

Al carrer: cal eradicar tota la publicitat sexista que ens envolta, fer front a la diferenciació per gèneres en molts espais d’oci i respondre a totes les agressions patriarcals.

Som nosaltres, els i les joves dels Països Catalans, qui tenim la forca necessària per transformar la nostra societat. De nosaltres depèn la construcció d’un futur lliure. I per fer-ho, caldrà acabar amb tots els obstacles que ens ho impedeixen.

Responem a les seves agressions!

Rebel.lem-nos a les seves imposicions!

El 8 de marc, unim-nos contra el Patriarcat
treballem per un futur lliure

A casa, a l"escola, al treball i al carrer
EL JOVENT CONTRA EL SEXISME!

CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l"Esquerra Independentista)

www.cajei.net

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/aU7U