Principal |
Països Catalans :: 06/11/2007

Comença el Meeting Point. Organitzem-nos contra la màfia immobiliària

Info Barcelona

ATENCIÓ! La màfia immobiliària torna a reunir-se al Barcelona Meeting Point

Del 6 a l’11 de novembre té lloc l’onzena edició del Barcelona Meeting Point; segons la seva pròpia definició, l’esdeveniment immobiliari més gran d’Europa. En aquest esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona tornarà a trobar-se tot l’espectre d’organitzacions, empreses i administracions involucrades amb l’especulació immobiliària i urbanística: promotores, constructores, immobiliàries, bancs i caixes d’estalvis, un gran nombre d’ajuntaments i grans grups mediàtics. Les diferents lluites en defensa del territori tornen a fer una crida a fer un boicot actiu contra la celebració de la fira immobiliària i continuar teixint xarxes de solidaritat per fer front comú contra l’avanç de la imposició d’un model de vida i desenvolupament ens afecta a tots i totes en barris, viles, pobles i comarques i que ens neguem rotundament a acceptar.
www.aturemelmeetingpoint.info

OCTAVETA CONTRA EL MEETING POINT CONVOCANT A LA MANIFESTACIÓ A SANT ANDREU

Un any més, es celebra el Barcelona Meeting Point (BMP), un congrés internacional que compta amb tots els actors del món de la màfia immobiliària. Aquestes empreses, tant privades com públiques, presumeixen dels elevats marges de benefici, les característiques del sector fan que es puguin acumular grans riqueses en un temps relativament curt, en una clara mostra del que podríem anomenar crim organitzat i legal. No sols no amaguen els beneficis astronòmics, sinó que presenten com a equipaments i serveis les grans infraestructures depredadores: autopistes, Tren d’Alta Velocitat (TAV), Molta Alta Tensió (MAT)…

Els grups immobiliaris i les constructores, conjuntament amb les institucions públiques, projecten un model territorial pensat en l’impuls dels negocis empresarials i no en la necessitat de les persones. No els importa qui habita el territori, tot és a la seva disposició per fer-hi negocis, tot està en venda, per ells no som persones sinó mercaderies i els qui ens atrevim a protestar, un obstacle pels seus interessos.

Aquest any pel BMP volem destacar també el Pla de Remodelació de les Cases Barates de Bon Pastor (Sant Andreu) on Patronat de l’Habitatge i Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la constructora Dragados, volen destruir tot un barri de 784 cases per a construir-hi 1000 pisos i 2 gratacels a la vora del riu Besòs. El passat 19 d’octubre 12 furgonetes antidisturbis dels UPAS van executar il·legalment un desallotjament contra 4 famílies (que segueixen a l’espera d’una sentència judicial per la via contencioso-administrativa), que va acabar amb una càrrega policial brutal amb el resultat de més de 10 ferits, entre elles vàries persones d’edat avançada.

Volem recordar que el conflicte veïnal a Bon Pastor no ha acabat, doncs encara queden tres fases més. Defensem les Cases Barates com a llegat obrer i com a patrimoni històric, cultural i social, a més denunciem la intenció de les institucions de destruir un barri i amb una singularitat especial en les relacions comunitàries al carrer. No volem el model de ciutat que ens imposen els polítics.

La manifestació contra el BMP es convoca a plaça Orfila com a referent d’una àrea explotada per part d’institucions públiques i constructores, que volen aprofundir les transformacions urbanístiques i socials al Districte de Sant Andreu (des de Sagrera fins a Torre Baró, passant per Sant Andreu del Palomar, la Trinitat i Bon Pastor).
Les protestes, no obstant, no se centraran al districte de Sant Andreu sinó que volem visibilitzar altres barris en lluita contra la destrucció del territori i l’especulació. Per això, fem una crida a tots els que es sentin afectats o sensibilitzats contra aquest model territorial dominant, a venir a la manifestació amb el seu material de difusió.

Convoquem a la manifestació que tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de novembre a les 12 hores a la Plaça Orfila. Porta la teva pancarta!!!
L-1 Sant Andreu

Altres activitats::

dilluns 5 de novembre
VILADECANS :: Plataforma Salvem Oliveretes
20h:RODA DE PREMSA a l'Auditori Pablo Picasso de Viladecans (Ptge. Sant Ramon, 2)

dimecres 7 de novembre
FORAT DE LA VERGONYA :: Amenaça de dessallotjament Bloke Metges
8h (matí): DESAYUNO SOLIDARIO + BICICLETADA EN FRENTE DEL BLOKE METGES
(c/ Metges 16bis, L1 Arc de Triomf, L5 Urquinaona)

VILADECANS :: Plataforma Salvem Oliveretes
19:30h: REUNIÓ INFORMATIVA a l'Auditori Pablo Picasso

dijous 8 de novembre
BON PASTOR :: CSO Magdalenas
21h: Cenador y Proyección en apoyo a los vecinos desalojados de las Casas Baratas de Bon Pastor.
Lloc: CSO PHRP Magdalenas 13-15 metro Urquinaona L1 L4

divendres 9 de novembre
HORTA :: Assemblea de Joves d'Horta - Guinardó
19h: CERCAVILA contra l'especulació des de la Pl. Eivissa (L5 – Horta)

dissabte 10 de novembre
SANT ANDREU
12h: MANIFESTACIÓ CONTRA EL BMP'07. Invitació expressa als barris en lluita
(Plça Orfila, st Andreu - Barcelona // metro: L1 st.andreu i renfe: sant andreu comtal)

TORTOSA :: plataforma en defensa de les terres del sénia
19h PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LES TERRES DEL SÉNIA i explicació de la situació actual del PROJECTE CASTOR a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/bB9z