Principal Imprimir | Volver al artículo
19/11/2008 :: Nacionales PP.Catalans

Continúa la semana de lucha contra Bolonia

x La Haine - Barcelona
La UB-Raval y la facultad de Políticas de la UAB siguen completamente paradas. Se están realizando actividades en las universidades para preparar la huelga de mañana.

La semana de lucha contra Bolonia sigue, a un día de la manifestación convocada a las 12.00h en Plz. Universitat, la cual probablemente será fuerte.

La UB-Raval y la facultad de políticas de la UAB siguen tomadas por lxs estudiantes y paradas totalmente. Además en otros campus, como Mundet o Diagonal de la UB, se están desarrollando actividades y charlas contra Bolonia. En la universidad Pompeu Fabra el pasado lunes se llevó a cabo una protesta contra la visita de la ministra de educación a la univeridad, que se desarrolló de manera secreta y en una facultad en construcción.

Ayer en la facultad de la UB-raval se llevaron a cabo las diferentes actividades que estaban previstas. Además de diferentes charlas, cabe destacar que se hizo un huerto urbano en uno de los jardines de la universidad. Además llevará a cabo una manifestación contra Bolonia a las 12h en pl universitat. Cabe destacar que el SEPC ha convocado manifestación contra Bolonia en todos els països catalans, y tendrán lugar manifestaciones en diferentes pueblos y ciudades.

Crónica de esta mañana y de ayer a la tarde en la UB-Raval (por miembro de la asamblea):

Fotos de Apoptosis

(català)

Ahir a la tarda es vàren realitzar dues xerrades a la Universitat Alternativa; la primera, sobre sexualitat femenina sota el títol "Descobrim els nostres cossos", la segona sobre "Gènesi, Història i Variants de la Educació Llibertària" amb els historiadors Dolors Marin i Pere Solà, i enmarcada dins les jornades sobre pedagogia llibertària que realitza la FEL. A la primera vàren assistir unes 25 persones, a la segona unes 50-60.

De 21:00 a 23:00 mentre les estudiants es preparaven per passar la nit a dins de la facultat, es va grabar un programa de ràdio per a la ràdio lliure de Barcelona, Contrabanda (91.4 fm). El programa, anomenat "El Rizoma Malinowsky" està fet per companys i companyes d'antropologia de la UB. Es pot escoltar per ràdio aquest diumenge i també per internet a la web de www.contrabanda.org.

A la nit vàrem estar dormint unes 50 persones, es va passar una projecció per qui vulgués veure-la i la resta vam anar a dormir.

Aquest matí ens hem aixecat i hem fet una xerrada sobre l'actualitat del moviment estudiantil al nostre pais, en la qual ha participat una companya de les facultats que hi han ocupades ara mateix a València.

Després hem sortit a fer un cercavila pel barri del Raval per apropar-nos al veïnat, tot animant-los a participar en la nostra lluita i per informar-los.
En aquest recorregut s'ha accedit cridant a la Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat, també s'ha passat pel mercat de la Boqueria i per un institut de secundària i de Belles Arts, animant als estudiants presents a que vinguessin a decorar la nostra universitat. Després s'ha anat a l'edifici central de la UB a animar als companys i companyes de Filologia i Matemàtiques a sortir demà a la manifestació i a participar a les assemblees, tot això mitjançant un passaclasses. En aquest edifici s'ha accedit cridant a les seus que La Caixa i el Banco Santander hi tenen, tot protestant contra la presència d'empreses privades a la Universitat.

Després d'això s'ha sortit a la Gran Via i s'ha tallat durant 10 minuts, provocant una mica de colapse en el tràfic, i hem marxat de nou a la nostra facultat, on hi havia preparada una xerrada sobre el moviment estudiantil llibertari i autònom que va rebre la influència de l'onada del 68 (Estudiants Llibertaris de Catalunya, MIL, etc).

Ara hi ha hagut dinar i a la tarda hi ha prevista una xocolatada i decoració de la uni.

SEGUIM DE VAGA!

(castellano)

Ayer por la tarde se realizaron dos charlas en la Universidad Alternativa; la primera, sobre sexualidad femenina bajo el título “Descubrimos nuestros cuerpos”, la segunda sobre “Génesis, Historia y Variantes de la Educación Libertaria” con los historiadores Dolors Marin y Pere Solà y enmarcada dentro de las jornadas sobre pedagogía libertaria que realiza la FEL. A la primera asistieron unas 25 personas, a la segunda unas 50-60.

De 21:00 a 23:00 mientras los estudiantes se preparaban para pasar la noche dentro de la facultad, se grabó un programa de radio para la radio libre de Barcelona Contrabanda (91.4 fm). El programa, llamado "El Rizoma Malinowsky" está hecho por compañeros y compañeras de antropología de la UB. Se puede escuchar por radio este domingo y también por internet en la web de www.contrabanda.org

Por la noche estuvimos durmiendo unas 50 personas, se pasó una proyección para quien quisiera verla y el resto fuimos a dormir.

Esta mañana nos hemos levantado y hemos hecho una charla sobre la actualidad del movimiento estudiantil en nuestro país, en la cual ha participado una compañera de las facultades que hay ocupadas ahora mismo en Valencia.

Después hemos salido a hacer un cercavila por el barrio del Raval para acercarnos a lxs vecinxs, animándoles a participar en nuestra lucha y para informarlos.
En este recorrido se ha accedido gritando a la Oficina de Orientación para el Acceso a la Universidad, también se ha pasado por el mercado de la Boquería y por un instituto de secundaria y de Bellas Artes, animando a lxs estudiantes presentes a que vinieran a decorar nuestra universidad. Después se ha ido al edificio central de la UB a animar a los compañeros y compañeras de Filología y Matemáticas a salir mañana en manifestación y a participar de las asambleas, todo ello mediante un pasaclases. En este edificio se ha accedido gritando a las sedes que La Caixa y el Banco Santander tienen allí, protestando contra la presencia de empresas privadas en la Universidad.

Después de eso, se ha salido a la Gran Vía y se ha cortado durante 10 minutos, provocando un poco de colapso en el tráfico, y hemos vuelto de nuevo a nuestra facultad, donde había preparada una charla sobre el movimiento estudiantil libertario y autónomo que recibió la influencia de la ola del 68(Estudiants Llibertaris de Catalunya, MIL, etc)

Ahora ha habido comida y por la tarde hay prevista una chocolatada y decoración de la uni.

SEGUIMOS DE HUELGA!
Comunicat CAF i SEPC:


Continua l'ocupació de la facultat de polítiques i sociologia de la UAB

Des de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) informem que la ocupació de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia que es va iniciar ahir, 17 de novembre, de forma pacífica i amb el suport de gran part de l'estudiantat, continua amb èxit, ja que des de les 9h del matí les12 aules de la facultat estan sent ocupades amb debats i xerrades sobre el Pla Bolonya i no s'ha fet docència.

Aquesta passada nit més de 100 estudiants han passat la nit a la facultat per mantenir la ocupació i preparar les activiats d'avui dimarts. I avui un gran nombre d'estudiants estan assistint a les activitats programades, tant les xerrades informatives sobre el Pla Bolonya, com tot tipus de tallers relacionats.

A més, les estudiants també estan participant, tant ahir com avui, en totes les assemblees obertes que s'estan realitzant per tal de decidir com continua i es desenvolupa la ocupació. Reafirmem, doncs, el fet que, des de l'organització de la ocupació, tenim la voluntat d'estendre la protesta a tota la comunitat universitària i que s'obri un procés de debat en el sí d'aquesta Universitat.

Pel que fa les reclamacions de la ocupació, una d'aquestes, el reconeixement del dèficit que pateix la Universitat Autònoma de Barcelona, ja ha estat reconeguda per part del vicerector d'estudiants, que l'ha valorat al voltant dels 20 milions d'euros. Ara esperem que des del rectorat s'emeti un comunicat o­n es reconegui de forma pública aquest dèficit.

Referent a les altres reclamacions, continuem reclamant que es realitzi un referèndum vinculant sobre l'Espai Europeu d'Educació Superior i que es faci efectiva la retirada d'expedients i imputacions. En aquest sentit es tornarà a obrir una taula de negociacions avui a les 18h.


Más noticias


Fotos de Apoptosis (UB-Raval)

Vídeo de Apoptosis (ocupación de políticas en la UAB)

[Cat/Cas] Semana de lucha contra Bolonia: Huelga total en la UB-Raval y en C.Políticas en la UAB

"left" width="205" size="1" noshade="noshade" />

Más informació:
www.assembleafacultats.blogspot.com

www.sepc.cat

www.fel-web.org

 

https://ppcc.lahaine.org/continua-la-semana-de-lucha-contra-bolon