Principal |
Països Catalans :: 25/11/2009

Comunicat en relació a les detencions del jovent basc

CAJEI

Un total de 34 companys independentistes de diverses localitats d’Hego Euskal Herria han estat detinguts la passada matinada per la Policia espanyola i la Guàrdia Civil, per ordre del jutge Fernando Grande-Marlaska. És la darrera macro-operació efectuada per les forces repressives espanyoles contra el jovent que s’organitza i lluita per la llibertat d’Euskal Herria. L’Estat espanyol, un estat que observa impotent com la lluita del jovent basc creix dia a dia i es renova a si mateix tot i les contínues agressions feixistes que rep, ha hagut de fer servir 650 agents de les Forces de Seguretat Espanyoles per efectuar 34 detencions irregulars i un centenar de registros de vivendes, gaztetxes, herriko tabernes i associacions veinals. Davant d’aquest fet, des de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista manifestem

- El nostre total rebuig a l’operació político-judicial repressora que ha efectuat l’Estat espanyol i, en representació seua, el PSOE, per tal de tancar les portes de la solució al conflicte que viu la societat basca i de criminalitzar una lluita tan legítima com és la lluita del jovent per l’alliberament social i nacional d’Euskal Herria.

- La certesa de que l’Estat espanyol empra la repressió com a únic mitjà per fer minvar la força que agafen la mobilització de l’esquerra abertzale i l’organització de les seues branques polítiques. L’Estat espanyol se sent feble i es queda cada vegada amb menys arguments per sostindre les seues ànsies per eliminar tot allò que qüestione la seua unitat.

- La incongruència que suposa fer-se anomenar governants d’un Estat de Dret i alhora anar efectuant detencions i judicis irregulars on no hi ha proves ni garanties pels acusats, i on la pressumpció d’innocència es deixa completament de banda.

- L’evidència cada vegada més palpable de què la justícia camina de la mà de l’aparell polític de què està dotat aquest Estat feixista, repressor i antidemocràtic.

- Que les detencions irregulars i sense fonaments, junt a la seua mediatització, que inclou fotografies i identificacions públiques, pot causar danys irreparables en la vida de tots els joves que encara no han estat formalment acusats.

- Una crida a crear mecanismes de reacció i resposta contra agressions d’aquest tipus, que no fan més que provocar la nostra ràbia més combativa i la nostra més tendra camaraderia.

Per totes aquestes raons, des de la CAJEI oferim tot el nostre suport als 34 companys bascos detinguts i a tota la militància abertzale d'Euskal Herria per aquest nou atemptat contra la lluita juvenil organitzada i legítima, i condemnem amb fermesa l’actuació dels governs espanyol i basc i la dels gossos que els serveixen. Des de la nostra organització encoratgem tot l’independentisme basc a seguir en peu de guerra, a no defallir en el seu procés per solucionar el conflicte amb mires a assolir l’autodeterminació com a primer pas indispensable en el camí a la independència i el socialisme.

Front als atacs i les repressions, resposta amb més contundència!
Llibertat per tots i totes les detingudes!
Fora les forces d’ocupació d’Euskal Herria!

Coordinadora d’Assembleesde Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)
Països Catalans, 24 de novembre de 2009.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/cB2m