Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 16/05/2010

La Rimaia resiste ante la amenaza de desalojo

La Haine - Barcelona
[cat / cast] Ayer tuvo lugar un concierto desde el edificio, llegándose a cortar durante hora y media la Gran Vía.

[Català]

La Universitat Lliure La Rimaia, situada al número 550 de la Gran Via, està duent a terme una campanya contra el seu desallotjament. Dimecres passat, dia 12 de maig, la secretaria judicial va presentar-s’hi per comprovar que els okupants no se n’havien anat; un procediment habitual en la via civil. L’assemblea de l’espai okupat va convocar un esmorzar solidari per a rebre la funcionaria, que se’n va tornar per on va venir.

Val a dir que La Rimaia actual va ser ocupada el mateix dia en què van desallotjar-ne la seu anterior, situada tan sols dos carrers enllà. L’okupació va inaugurar-se en la mateixa manifestació com a resposta al desallotjament fa uns quants mesos.

Ahir va dur-se a terme una jornada de suport a la Universitat Lliure, en la qual, al llarg de la tarda, van actuar diversos grups, com At Versaris, La Pegatina o Elèctrica Dharma des de les finestres del primer pis de l’edifici.

Cap a les 21:30h les persones que s’hi havien congregat van decidir prendre la Gran Via fins que van acabar els concerts, a les 23h. S’estima que hi havia vora mil persones sota La Rimaia. Els concerts van alternar-se amb intervencions de membres de La Rimaia i amb crits de “La Rimaia es queda al barri”.

Després del concert, es va decidir d’anar en manifestació per la Gran via, Diputació i Creu Coberta fins al barri de Sants, on s’estava desenvolupant una jornada pel 13è aniversari de Can Vies. La manifestació, espontània, va ser seguida per unes 500 persones, i la policia no va intervenir-hi en cap moment, per bé que va deixar-se veure força, especialment quan es va passar pel davant de la seu del districte, on van desplegar-se uns quants membres de la unitat d’antiavalots de la Guàrdia Urbana.

Tot va acabar amb aplaudiments en arribar a la plaça on s’estava duent a terme la jornada, i la gent estava animada i contenta per com havia anat tot plegat.

La lluita contra el desallotjament de La Rimaia continua. D’alguna manera, sembla que la gent no restarà impassible davant els continus desallotjaments dels Mossos. Cal destacar que en les últimes setmanes s’han desallotjat diverses cases okupades recentment i s’han detingut les persones que hi havia dins. Així mateix, la setmana passada van desallotjar tota una illa de cases al barri de Vallcarca.

---------------

Més informació:

http://larimaia.org/
http://nosaltresoells.org/


[Castellano]

La Universidad Lliure la Rimaia, ubicada en el número 550 de Gran Vía, está llevando a cabo una campaña en contra de su desalojo. El pasado miércoles 12 de mayo fue el día que acudió la secretaria judicial para comprobar que los okupantes no se habían ido (habitual en procedimientos por la vía civil). La asamblea del espacio okupado convocó a un desayuno solidario para recibir a la funcionaria, la cual se fue por donde vino.

Cabe recordar que La Rimaia actual fue okupada el mismo día que desalojaron la anterior sede de La Rimaia ubicada a tan sólo un par de calles. La okupación se inauguró en la manifestación de respuesta por el desalojo hace varios meses.

En el día de ayer tuvo lugar una jornada de apoyo a la Universitat Lliure en la que a lo largo de la tarde fueron actuando diversos grupos, como At Versaris, La Pegatina, Electrica Dharma, desde las ventanas del primer piso del edificio.

Alrededor de las 21:30hs las personas congregadas decidieron tomar la Gran Vía hasta que acabaron los conciertos a las 23hs. Habría cerca de mil personas debajo de la Rimaia. Se combinaron los conciertos con intervenciones de miembros de La Rimaia, y con gritos de "La Rimaia es queda al barri".

Tras el concierto se decidió ir en manifestación por Gran Vía, Diputació, y Creu Coberta, hasta el barrio de Sants, donde estaba teniendo lugar una jornada por el 13 aniversario de Can Vies. Participaron en la manifestación espontánea unas 500 personas y la policía no intervino en ningún momento, mostrándose muy visible exclusivamente al pasar por la sede del distrito de Sants, donde se desplegaron unos cuantos miembros de la unidad de antidisturbios de la Guardia Urbana.

Todo acabó con aplausos al llegar a la plaça donde estaba teniendo lugar la jornada, y la gente estaba con ánimos y contenta por como había transcurrido todo.

La lucha contra el desalojo de La Rimaia continúa. De alguna manera, parece que la gente no se quedará impasible ante los continuos desalojos de los mossos. Cabe destacar que en las últimas semanas se han desalojado varias casas recientemente okupadas deteniendo a las personas que las okuparon, así como la semana pasada se desalojó una manzana entera de casas en el barrio de Vallcarca.

---------------

Más información:

http://larimaia.org/
http://nosaltresoells.org/

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/cH3c