Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 21/08/2010

El acto de recibimiento a Laura Riera acaba desconvocado, con detenciones y una carga

Info Barcelona
[Cat/Cast] Pese a la presencia de niños los mossos cargaron contra los manifestantes para impedir la manifestación.

[Cat]

Els mossos impedeixen la lectura d'un manifest de suport · Càrrega dels mossos per dispersar una concentració posterior de suport a Riera

L'acte de rebuda a Laura Riera que s'havia de fer a les Festes Populars del barri de Gràcia es va acabar desconvocant. Els mossos van detenir un dels joves que havia provat de llegir un manifest i després va carregar per dissoldre una concentració d'un centenar de manifestants enmig del correfoc infantil de la festa major.

La plaça, on hi havia mig centenar de persones poc abans de l'hora prevista perquè comencés l'acte de rebuda a Laura Riera, va quedar blindada per desenes d'antiavalots que van impedir que més gent hi accedís.

Segons que van explicar responsables de l'organització de les Festes Populars de Gràcia, i d'acord amb el comunicat fet públic pel col·lectiu Rescat, el propòsit del manifest que es volia llegir a l'escenari de la plaça del Raspall era d'anunciar la desconvocatòria de l'acte de benvinguda a Laura Riera. Els motius: la prohibició per part de l'Audència espanyola de celebrar-lo i la possibilitat que, si es mantenia, hi acabés havent incidents.

A quarts de set del vespre, un portaveu de l'organització va pujar a l'escenari, acompanyat d'una desena de joves que duien una pancarta que deia: 'Pels drets polítics i civils, Audiència Nacional dissolució'. Quan tot just començava a llegir el manifest, un grup d'agents antiavalots dels mossos d'esquadra va pujar a l'escenari, van fer fora els joves, els van prendre la pancarta i les còpies del manifest que llegien i se'n van endur set per identificar-los.

Càrrega enmig del correfoc infantil

Després d'aquests moments de tensió, el mig centenar de persones que eren a la plaça del Raspall van cridar consignes contra la policia. Un altre grup de gent, de prop d'un centenar de manifestants, es va concentrar a la confluència del carrer de Siracusa amb la plaça del Raspall. La policia va carregar i les topades van acabar a la plaça de la Vila de Gràcia, on es feia el correfoc infantil. La plaça era plena de gom-a-gom; un dels testimonis que participava en el correfoc, Aitor Fernández, va explicar a l'ACN que 'els polícies s'havien tornat bojos i havien començat a carregar contra la gent'. 'La gent ha començat a córrer per totes bandes i la policia repartia cops de porra per tots costats, sense veure a qui pegaven. S'han tornat bojos', va insistir, i encara va afegir que els infants que participaven en el correfoc amb les seves famílies no entenien res.

De fet, un portaveu de la colla de diables que feia el correfoc va agafar el micròfon després dels fets per asseverar que la funció de la policia era mantenir l'ordre públic, però que els infants que van patir la càrrega els costaria molt entendre el paper de la policia.

Un altre testimoni, Víctor Fàbregas, que seguia el correfoc amb la seva filla, va relatar com de cop 'quatre' manifestants es van posar enmig de la cercavila i ja no els va donar temps per a res, perquè 'darrera venien els mossos amb empentes, decantant a tothom, a diables petits, pares i nens espantats'.

Riera surt de la presó

L'acte de rebuda a Laura Riera fou prohibit divendres per l'Audència espanyola, i ahir mateix la consellera de Justícia, Montserrat Tura, havia dit que confiava que la policia l'impediria.

Laura Riera va sortir a primera hora del matí de la presó de Brians I, on havia estat traslladada des de Wad-Ras, després de complir la condemna de nou anys per col·laboració amb ETA.

[Cast]

Los mossos impiden la lectura de un manifiesto de apoyo · Carga de los mossos para dispersar una concentración posterior de apoyo a Riera

El acto de recibimiento a Laura Riera que había que hacer en las Fiestas Populares del barrio de Gràcia se acabó desconvocando. Los mossos detuvieron a uno de los jóvenes que había intentado leer un manifiesto y luego cargaron para disolver a una concentración de un centenar de manifestantes en medio del correfoc infantil de la fiesta mayor.

La plaza, donde había medio centenar de personas poco antes de la hora prevista para que comenzara el acto de recibimiento a Laura Riera, quedó blindada por decenas de antidisturbios que impidieron que más gente accediera.

Según explicaron responsables de la organización de las Fiestas Populares de Gracia, y de acuerdo con el comunicado hecho público por el colectivo Rescat, el propósito del manifiesto que se quería leer en el escenario de la plaza del Raspall era anunciar la desconvocatoria del acto de bienvenida a Laura Riera. Los motivos: la prohibición por parte de la Audiencia española de celebrarlo y la posibilidad de que, si se mantenía, se acabara habiendo incidentes.

A media de la tarde, un portavoz de la organización subió al escenario, acompañado de una decena de jóvenes que llevaban una pancarta que decía: 'Por los derechos políticos y civiles, Audiencia Nacional disolución'. Cuando apenas empezaba a leer el manifiesto, un grupo de agentes antidisturbios de los mossos d´esquadra subió al escenario, echaron a los jóvenes, les quitaron la pancarta y las copias del manifiesto que leían y se llevaron a siete para identificarlos.

Carga en medio del correfoc infantil

Después de estos momentos de tensión, el medio centenar de personas que estaban en la plaza del Raspall gritaron consignas contra la policía. Otro grupo de gente, de cerca de un centenar de manifestantes, se concentraron en la confluencia de la calle de Siracusa con la plaza del Raspall. La policía cargó y los choques acabaron en la plaza de la Vila de Gràcia, donde se hacía el correfoc infantil. La plaza estaba llena, uno de los testigos que participaba en el correfoc, Aitor Fernández, explicó a la ACN que 'los policías se habían vuelto locos y habían comenzado a cargar contra la gente'. 'La gente ha empezado a correr por todas partes y la policía repartía porrazos por todos lados, sin ver a quien golpeaban. Se han vuelto locos ', insistió, y aunque añadió que los niños que participaban en el correfoc con sus familias no entendían nada.

De hecho, un portavoz de los diablos que hacía el correfoc tomó el micrófono después de los hechos para aseverar que la función de la policía era mantener el orden público, pero que los niños que sufrieron la carga les costaría mucho entender el papel de la policía.

Otro testigo, Víctor Fábregas, que seguía el correfoc con su hija, relató como de golpe 'cuatro' manifestantes se pusieron en medio del pasacalles y ya no les dio tiempo a nada, porque 'detrás venían los mossos con empujones, decantando a todos, a diablos pequeños, padres y niños asustados '.

Riera sale de la cárcel

El acto de recibimiento a Laura Riera fue prohibido el viernes por la audiencia española, y ayer mismo la consejera de Justicia, Montserrat Tura, dijo que confiaba en que la policía lo impediría.

Laura Riera salió a primera hora de la mañana de la prisión de Brians I, donde había sido trasladada desde Wad-Ras, tras cumplir la condena de nueve años por colaboración con ETA.

extraído de www.vilaweb.cat


Riera surt de la presó

L'acte de rebuda a Laura Riera fou prohibit divendres per l'Audència espanyola, i ahir mateix la consellera de Justícia, Montserrat Tura, havia dit que confiava que la policia l'impediria.

Laura Riera va sortir a primera hora del matí de la presó de Brians I, on havia estat traslladada des de Wad-Ras, després de complir la condemna de nou anys per col·laboració amb ETA.

extret de www.vilaweb.cat

[cat/cast]Pese a la prohibición de la Audiencia Nacional, los actos previstos se mantienen. Kaos en la Red y Llibertat.cat criminalizados por difundir la convocatoria

www.racocatala.cat

[cat]

Després de 9 anys de captiveri, Laura Riera ha sortit a les 7 d'avui al matí de la presó de Brians. Per celebrar el seu alliberament, alguns col·lectius havien preparat una sèrie d'actes de benvinguda que el jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Pablo Ruz, va decidir prohibir perquè suposaven una exaltació del seu "currículum deliciu". Tot i la decisió del magistrat, els col·lectius organitzadors mantenen la convocatòria i per aquesta tarda a les 7 a la plaça del Raspall de Gràcia hi ha convocada igualment la Marxa de Torxes i la benvinguda. La decisió de Ruz, però, és acatada per bona part dels polítics catalans: la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha declarat que confia que la policia impedeixi l'acte perquè el delicte pel qual Riera va ser condemnada "no és motiu de cap homenatge per a ningú". Des del departament d'Interior de la Generalitat també s'ha assegurat que es "farà complir" l'ordre dictada per l'Audiència Nacional espanyola.

D'altra banda, l'Audiència Nacional espanyola també ha difòs una interlocutòria judial a la presma que posa l'accent en la criminalització de diversos mitjans com Llibertat.cat i Kaos en la Red per difondre la convocatòria de l'acte. La interlocutòria també anomena entitats socials i col·lectius polítics de la Vila de Gràcia, especialment l'Ateneu Independentista La Torna, el Casal de Joves i la Barraqueta. A la criminalització de la benvinguda s'hi ha sumat la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, perquè ha considerat que "pot polititzar les festes" i que els organitzadors "ho han fet molt malament".

extret de www.racocatala.cat
-------------------------------------------------------

[cast]

Después de 9 años de cautiverio, Laura Riera ha salido a las 7 de esta mañana de la prisión de Brians. Para celebrar su liberación, algunos colectivos habían preparado una serie de actos de bienvenida que el juez de la Audiencia Nacional española, Pablo Ruz, decidió prohibir porque suponían una exaltación de su "currículum delicado". A pesar de la decisión del magistrado, los colectivos organizadores mantienen la convocatoria y para esta tarde a las 7 en la plaza del Raspall de Gràcia hay convocada igualmente la Marcha de Antorchas y la bienvenida. La decisión de Ruz, sin embargo, es acatada por buena parte de los políticos catalanes: la consejera de Justicia, Montserrat Tura, ha declarado que confía en que la policía impida el acto para que el delito por el que Riera fue condenada "no es motivo de ningún homenaje para nadie ". Desde el departamento de Interior de la Generalitat también ha asegurado que se "hará cumplir" la orden dictada por la Audiencia Nacional española.

Por otra parte, la Audiencia Nacional española ha difundido un auto judial a la prensa que incide en la criminalización de diversos medios como Llibertat.cat y Kaos en la Red por la difunsión de la convocatoria del acto. El auto también nombra a entidades sociales y colectivos políticos de la Vila de Gràcia, especialmente el Ateneo Independentista La Torna, el Casal de Joves y la Barraqueta. En la criminalización de la bienvenida se ha sumado la concejala del Ayuntamiento de Barcelona, Assumpta Escarp, porque ha considerado que "puede politizar las fiestas" y que los organizadores "lo han hecho muy mal".

extret de www.racocatala.cat

-------------------

Comunicat de Solidaritat Antirrepresiva de Terrassa

Ara més que mai: Benvinguda Laura!

Davant de les informacions recollides a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, i la il•legalització per part d’aquest dels actes de benvinguda a la nostra companya Laura Riera
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa davant de les informacions recollides a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, i la il·legalització per part d’aquest dels actes de benvinguda a la nostra companya Laura Riera, volem manifestar:

- La benvinguda a la nostra companya de lluita Laura, segrestada durant 9 anys per l’Estat Espanyol és un reconeixement a ella com a persona, amiga i militant dels moviments socials de Terrassa.

- Condemnem la campanya de criminalització engegada per la dreta espanyolista i la manipulació que han fet del cas el mitjans de comunicació: recordem que va ser la mateixa Audiència Nacional qui la va absoldre del fet delictiu per el qual se li imputava col·laboració.

- La única prova amb la qual va ser condemnada la Laura era una declaració autoinculpatòria signada després de 5 dies de aïllament i sota tortura. La denuncia per tortures va ser acceptada a tràmit per el tribunal d’Estrasburg, que encara no ha estat resolta.

- Reafirmem tot l’exposat en el comunicat i tornem a denunciar públicament, al igual que Amnistia Internacional i altres organismes internacionals,la vulneració de drets que suposa el període d’incomunicació, i l’existència de la tortura al Estat Espanyol.

Per últim, considerem que cap tribunal té la legitimitat per prohibir-nos donar la benvinguda a la nostra companya de lluita i amiga Laura.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

http://sat-terrassa.cat/

Agost 2010

-------------------------

L'Audiència Nacional criminalitza Llibertat.cat i Kaosenlared per informar sobre Laura Riera

L'Audiència Nacional ha optat per difondre la interlocutòria judicial a la premsa, sense abans haver comunicat les diligències prèvies a cap de les parts afectades, davant la impossibilitat de contactar-hi, ja que els col.lectius anunciants de la benvinguda a Laura Riera no estan formalment legalitzats.

La interlocutòria judicial distribuïtda als mèdia posa l'accent en la criminalització de diversos mitjans de comunicació no comercials, entre els quals Llibertat.cat i Kaos en la Red, indicats com a responsables de la difusió de l'acte de benvinguda a Riera pel sol fet d'haver cobert informacions d'interès públic. Per una altra banda, la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, també s'ha afegit a la criminalització d'aquest acte emmarcat en la Festa Major de Gràcia.

El punt tercer de la interlocutòria judicial posa l'accent en assenyalar dos mitjans de comunicació concrets, Kaos en la Red i Llibertat.cat, junt a altres blocs i webs de caràcter polític. Amb intenció criminalitzadora, aquesta resolució de les prèvies judicials ha estat distribuïda a tots els mitjans comercials i del règim i indicant com a responsables de la promoció de l'acte de benvinguda a Laura Riera aquests dos mitjans informatius de la xarxa.

La interlocutòria de l'Audiència Nacional espanyola exposa textualment que "El anuncio, promoción y difusió pública para la asistencia a tales actos ha tenido lugar a través de portales alternativos de Inernet (tales como las páginas web Llibertat.cat, Kaos en la Red, y los blogs aj-gracia.blogspop.com y sareantifexista.blogspot.com), entre otros, y mediante la colocación de carteles en la vía pública, colocados en varias calles del barrio barcelonés de Gracia".

La interlocutòria també posa al seu punt de mira entitats socials i col.lectius polítics de la Vila de Gràcia, especialment contra l'Ateneu Independentista La Torna, el Casal de Joves i la Barraqueta, que a partir de pressupòsits d'una investigació policial preveu que realitzarà un "recorregut d'una marxa de torxes" emmarcada en la benvinguda a Laura Riera.
Recordem que el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Pablo Ruz va admetre a tràmit el recurs interposat pel grup ultradretà Dignitat i Justícia i la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que demanaven que impedís l’acte de benvinguda a Laura Riera. La rebuda a la presa política està previst per aquest dissabte a les set de la tarda a la plaça del Raspall, a Gràcia.Segons l’auto, aquest acte suposaria l’exaltació del “currículum delictiu” de persones vinculades al grup independentista basc ETA.

D'una altra banda, Assumpta Escarp, com a regidora de l'Ajuntament de Barcelona, ha realitzat declaracions públiques als mitjans en què exposa que "aquest acte no té res a veure amb les festes de Gràcia" i "que ningú pot polititzar les festes", atacant uns suposats "organitzadors" de les festes de Gràcia, que textualment ha declarat que "ho han fet molt malament" enguany, pel fet que s'ha permès aquesta convocatòria ara prohibida i polèmica.

Extret de www.llibertat.cat

--------------

Mira també:

www.sat-terrassa.cat
www.alertasolidaria.org
http://rescat.wordpress.com/

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/cK4s