Principal Imprimir | Volver al artículo
10/02/2011 :: Nacionales PP.Catalans

Después de 53 meses: el derecho a manifestarse a judicio

x Llibertat.cat/Absolució Jona
[Cat/cast] Jona se enfrenta a una petición de prisión de 8 años por haberse manifestado contra la especulación urbanística en Ciutat Vella (Barcelona).

[Català]

Després de quasi cinc anys de campanya de solidaritat, el cas Jona ja té data de judici. Serà el proper 1 de març, quan el jove del barri de la Sagrada Família acudeixi a la Ciutat de la Justícia, on se celebrarà l'anomenat "judici de la vergonya". En Jona s'enfronta a una petició de presó de 8 anys per haver-se manifestat contra l'especulació urbanística a Ciutat Vella.

Com a culminació dels quatre anys i mig de lluita, s'ha convocat una setmana de lluita a partir del 14 de febrer, un acte polític i manifestació el 26 de febrer i una concentració el dia del judici.

D'altra banda, el proper dissabte 12 de febrer tindrà lloc a Girona una xerrada informativa sobre el Cas Jona i el judici que afrontarà el proper 1 de març. La cita serà al Casal Independentista El Forn a partir de les 8 del vespre i s'emmarca dins dels actes de suport que es realitzaran durant el mes de febrer arreu dels Països Catalans. Aquesta no serà l'única xerrada informativa i acció de suport que es durà a terme, segons el grup de suport, que anirà actualitzant la llista.

El grup de suport titlla el procés d'"absurd" i acusa el fiscal de basar-se en unes proves que no existeixen. En Jona està acusat de tirar coets en una manifestació pel desallotjament del Forat de la Vergonya, de manera que se li imputen desordres públics, atemptat a l'autoritat i manifestació il•lícita. Els promotors de la campanya de solidaritat ho tenen clar: "Necessiten un cap de turc i pensen fer pagar a en Jona, membre del teixit associatiu de la Sagrada Família, les misèries electoralistes dels partits de l'Ajuntament de Barcelona". En aquest sentit, acusen el consistori barceloní de "ser còmplice del cas del Forat de la Vergonya" presentant-se com a víctima i acusació en el judici.

De la seva banda, remarquen el component polític del delicte de manifestació il•lícita, ja que "limita absolutament el dret a la lliure circulació i expressió". Alhora, assenyalen que els motius que van portar en Jona a assistir a aquella manifestació, el model de ciutat basat en l'especulació i la impunitat dels polítics corruptes, segueixen invariables. Així, asseguren que en aquests quatre anys i mig l'especulació ha continuat destruint els barris, fent fora els veïns i veïnes de tota la vida i desnonant milers de persones de les seves cases. "Mentre corruptes com els del Cas Palau fan la seva amb total impunitat, un jutge pot tancar el nostre company i amic fins a 8 anys a la presó per exercir el seu dret de manifestar-se", denuncien, alhora que reivindiquen l'absolució immediata d'en Jona, la retirada de l'Ajuntament de Barcelona de l'acusació particular i que el consistori rectifiqui públicament la seva postura i que no es torni a utilitzar l'acusació de manifestació il•lícita per retallar els drets de la ciutadania.

De cara a fer difusió del judici, hem preparat les següents convocatòries:

- 5 de febrer: Assemblea oberta pels col·lectius.
- Del 14 al 20 de Febrer: Setmana de lluita i difusió del cas.
- 26 de febrer: Acte polític a les 12 hores al Casal de Joves "La Fontana" i Manifestació a les 17 hores a l'Arc de Triomf de Barcelona.
- 1 de març: Concentració a les 12 hores a Ciutat de la Justícia.

Així doncs, podeu contribuir difonent aquest comunicat entre les entitats dels vostres municipis, a través del material nou que s'ha editat de cara al judici, adherint-vos al manifest de suport i participant de les mobilitzacions que es faran.

Només amb el vostre suport ferm aturarem aquest judici sense sentit!

8 anys de presó? Ni parlar-ne! Absolució Jona!

Més informació: http://www.absoluciojona.org/


[Castellano]

Después de casi cinco años de campaña de solidaridad, el caso Jona ya tiene fecha de juicio. Será el próximo 1 de marzo, cuando el joven del barrio de la Sagrada Familia acuda a la Ciudad de la Justicia, donde se celebrará el llamado "juicio de la vergüenza". Jona se enfrenta a una petición de prisión de 8 años por haberse manifestado contra la especulación urbanística en Ciutat Vella.

Como culminación de los cuatro años y medio de lucha, se ha convocado una semana de lucha a partir del 14 de febrero, un acto político y manifestación el 26 de febrero y una concentración el día del juicio.

Por otro lado, el próximo sábado 12 de febrero tendrá lugar en Girona una charla informativa sobre el Caso Jona y el juicio que afrontará el próximo 1 de marzo. La cita será en el Casal Independentista El Forn a partir de las 8 de la tarde y se enmarca dentro de los actos de apoyo que se realizarán durante el mes de febrero en los Països Catalans. Esta no será la única charla informativa y acción de apoyo que se llevará a cabo, según el grupo de apoyo, que irá actualizando la lista.

El grupo de apoyo tacha el proceso de "absurdo" y acusa al fiscal de basarse en unas pruebas que no existen. Jona está acusado de tirar cohetes en una manifestación por el desalojo del Forat de la Vergonya, de manera que se le imputan desórdenes públicos, atentado a la autoridad y manifestación ilícita. Los promotores de la campaña de solidaridad lo tienen claro: "Necesitan un cabeza de turco y piensan hacer pagar a Jona, miembro del tejido asociativo de la Sagrada Familia, las miserias electoralistas de los partidos del Ayuntamiento de Barcelona". En este sentido, acusan al consistorio barcelonés de "ser cómplice del caso del Forat de la Vergonya" presentándose como víctima y acusación en el juicio.

Por su parte, remarcan el componente político del delito de manifestación ilícita, ya que "limita absolutamente el derecho a la libre circulación y expresión". Asimismo, señalan que los motivos que llevaron Jona a asistir a esa manifestación, el modelo de ciudad basado en la especulación y la impunidad de los políticos corruptos, siguen invariables. Así, aseguran que en estos cuatro años y medio la especulación ha continuado destruyendo los barrios, echando a los vecinos y vecinas de toda la vida y desahuciando miles de personas de sus casas. "Mientras corruptos como los del Caso Palau hacen su con total impunidad, un juez puede cerrar nuestro compañero y amigo hasta 8 años en prisión por ejercer su derecho de manifestarse", denuncian, al tiempo que reivindican la absolución inmediata de Jona, la retirada del Ayuntamiento de Barcelona de la acusación particular y que el consistorio rectifique públicamente su postura y que no se vuelva a utilizar la acusación de manifestación ilícita para recortar los derechos de la ciudadanía .

De cara a hacer difusión del juicio, se han preparado las siguientes convocatorias:

- 5 de febrero: Asamblea abierta por los colectivos.
- Del 14 al 20 de Febrero: Semana de lucha y difusión del caso.
- 26 de febrero: Acto político a las 12 horas en el Casal de Joves "La Fontana" y Manifestación a las 17 horas en el Arco de Triunfo de Barcelona.
- 1 de marzo: Concentración a las 12 horas en Ciudad de la Justicia.

Así pues, puedes contribuir difundiendo este comunicado entre las entidades de sus municipios, a través del material nuevo que se ha editado de cara al juicio, adhiriéndose al manifiesto de apoyo y participando de las movilizaciones que se harán.

Sólo con vuestro apoyo firme pararemos este juicio sin sentido!

8 años de prisión? Ni hablar! Absolución Jona!

Más información: http://www.absoluciojona.org/

 

https://ppcc.lahaine.org/despues-de-53-meses-el-derecho-a-manifes