Principal |
Països Catalans :: 28/02/2011

Incasol intenta desnonar 3 cops al barri de Verdum

Plataforma Afectades per la Hipoteca

EVITEM el 3er. intent de DESNONAMENT

Fem una crida als mitjans de comunicació i al periodisme compromès per fer públic el drama que es viu als barris populars amb l'habitatge.

Fem una crida a la mobilització de les organitzacions de la ciutat que lluiten per un Habitatge Digne ha defensar un cas exemplar pel dret universal a l'Habitatge.

Denunciem que el país amb + pisos buits del món milers de famílies es vegin al carrer mentre la banca és la principal immobiliària del pais.

Us esperem dimarts 1 de març a les 9h davant el nº 28 del carrer Marín al Districte de Nou Barris.

ANTECEDENTS DEL DESNONAMENT

el 4 d'octubre del 2010 a instància de la familia Perez-Santiago la Síndica de Greuges de Barcelona convida al Consorci de l'Habitatge de Barcelona i a l'Ajuntament a donar un pis d'emergencia a la familia.
La mateixa Síndicatura llavors i aquesta setmana passada es queixa amargament que hi ha desenes de families que no són ateses per manca de Habitatge social de lloguer asequible a BCN.
la familia en tot moment ha col·laborat amb l'Administració i com documenta la Sindicatura no se'l va permetre presentar demanda de pis social com a càstig a l'Oficina d'Habitatge de Nou Barris.
aquest cop la mobilització ciutadana i el soroll mediàtic aturen el desnonament del INCASOL a poques setmanes d'un altre on un pare de familia desesperat es penjava d'un abre al polígon Gornal de L'H.
El pis ocupat pel Gabriel portava anys buit. Hi ha 2 pisos més tapiats al mateix edifici de l'INCASOL.
Mentre milers de families viuen amuntegades en pisos per pagar lloguers el doble de cars que a Berlin, les Administracions mantenen desenes de pisos buits, fins i tot vigilats per seguretat privada, abans que llogar-los als milers de families castigades per a una crisi brutal.

INCASOL+Consorci de l'Habitatge i el Districte FALTEN A LA SEVA PARAULA

Des de l'anterior desnonament del 12 gener cap responsable s'ha posat en contacte amb la familia per buscar una solució.
A la reunió del mateix 12 de gener el responsable de Serveis Territorials de la Regidoria de Nou Barris va assegurar una resposta.
Pots dies després una trucada informal del mateix responsable a Salva TORRES de l'Oficina de Drets Socials de Nou Barris entreveia una solució definitiva.
Finalment el passat 14 de febrer la procuradora del INCASOL
instava un nou desnonament pel 1 de març a les 9 hores amb policia i serveis socials. La familia es resistirà per la qual cosa veurem mobles al carrer i fills que perden la custòdia dels pares.
Incomprensiblement la Síndica ha indicat a la familia i a l'advocat que a primers de març té una entrevista al Districte de Nou Barris per parlar d'aquesta família (després del desnonament)


El proper 4 i 8 de Març tornem a cridar: STOP DESNONAMENTS

Convoquem a veïns i veïnes, ciutadania, entitats socials i persones solidàries a que s'uneixin a la PAH i ens ajudin a parar els propers desallotjaments. Exigim igualment a les administracions tant locals com autonòmiques que facin el favor de complir amb el mandat constitucional i les seves obligacions i que intervinguin de manera immediata per evitar la brutalitat dels desnonaments o per reallotjar a les famílies amenaçades.

Properes Convocatòries:

4 de març. A les 10:00 a l'Estació de Renfe Segur de Calafell. Des de Barcelona se surt des estació de Sants en direcció a Sant Vicenç.

8 de marzo.A les 11:00 Estació de Renfe Montcada. Des de Barcelona se surt des de l'estació de renfe de Passeig de Gràcia.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/cQ9t