Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 25/03/2011

Crítica a la concentració contra les nuclears a Girona

Assemblea Anti MAT Girona
La nostra sorpresa va arribar quan vam veure al pamflet que es repartia en mà les sigles ICV-EUA

El passat divendres dia 18 de març, es va realitzar a la plaça del vi una concentració, en solidaritat amb el poble japonès i en contra les centrals nuclears.

Després de reunir-nos en assemblea,de saber qui convocava la concentració, malgrat el nostre desencís amb moltes de les organitzacions que estaven en la llista i d'una assemblea per preparar l'acte que es va convocar a última hora, l'assemblea AntiMAT de Girona vam decidir sumar-nos a aquesta convocatòria per mostrar el nostre rebuig a les nuclears.

La nostra sorpresa va arribar quan vam veure que en el pamflet que es va fer per repartir en mà, hi apareixien les sigles ICV-EUA. I més quan vam veure el senyor Joan Boada entre els assistents. No podem entendre que després de les responsabilitats de ICV, es permeti que s’adhereixin a la concentració.

Hem vist que com a part del govern de la Generalitat que van ser durant el mandat de Montilla tant iniciativa com el senyor Boada com a secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, no van fer pràcticament res
contra aquest macro projecte (MAT)sinó que inclòs el van recolzar, entre diverses formes, enviant als que aleshores eren els seus subordinats (Mossos d'Esquadra) a desallotjar l'okupació forestal que fins fa més o menys un any es va dur a terme en el lloc on ara està situada la torre 114.

Tampoc ens oblidem de la suposada oposició al TAV del senyor Boada i el gust que li va agafar a això de la repressió.
Recordem el que va dir quan van detenir la Núria Pòrtulas pel seu suposat "intent de col.laboració" amb un grup que lluitava contra el TAV italià:
- "Davant d'aquells indicis tan clars que hi havia, és impensable pensar que no s'havia d'haver fet res perquè aquesta senyora tingui unes característiques especials o perquè la seva família pense que és molt bona noia, que segur que ho deu ser " Qins indicis? La famosa llibreta blava?

No ens oblidem tampoc que ICV al davant de la conselleria d’interior no ha parat de reprimir mai (banc espanyol de credit del 29-S, l’Alfonso, i un llarg etc.)

A part d’això, aquests dies hem pogut llegir el següent:
"ICV votarà al Congrés a favor de la intervenció militar"
La Portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha anuncia't que la diputada ecosocialista al Congrés, Núria Buenaventura, votarà a favor de la intervenció militar espanyola a Líbia sota l'empar de les Nacions Unides.

(Text tret de Vilaweb)

Després de llegir aquest paràgraf entenem, que estan a favor d'una guerra de les grans potències mundials per controlar aquest país, seu petroli i el seu gas. El 95% de les exportacions de Líbia és l'esmentat or negre. I Clar, no oblidem tampoc que la MAT passarà també per Líbia.

Hi ha molts interessos capitalistes al darrere d’aquesta intervenció armada per a “Salvar al poble libi d’una suposada massacre”.

Com és pot ser ecologista o "ecosocialista" i antinuclear i estar a favor d'una guerra en la que s'utilitzaran armes fetes amb tecnologia nuclear i que es fa per interessos purament capitalistes?

Ens sembla inadmissible que els d'iniciativa participessin a la concentració!! En conseqüència de tot lo anterior no ens sorprèn que li caiguès algun moc que altre al sr. Boada.

Aquesta concentració feia força pudor a començament de campanya electoral de les municipals del 22 de maig, ja que ens sembla que els polítics presents tenien mes interes en sortir a la foto que rebutjar les centrals nuclear. No ens agrada que els moviments ecologistes estiguin infectats per polítics, que busquen apropiarse del seu discurs, guanyar vots i que acaben destruint el
mateix moviment.

Sembla que aquesta concentració és el principi d'una campanya contra les nuclears. Esperem que no es vegi tacada per possibles interessos partidistes i de veritat sigui una campanya antinuclear, a la que ens agradaria donar-li continuitat però, amb un replantejament de qui i com hi participa.

Desde la assemblea Anti-MAT diem que no només estem totalment en contra de les
Nuclears, si no també en contra de aquest sistema capitalista que les necessita i per suposat dels polítics com el Boada que diuen ser ecologistes però de ecologistes no tenen res.

Senyor Boada creiem que vosté és un farsant.

FORA INICIATIVA I JOAN BOADA DELS ACTES CONTRA LES NUCLEARS!!

LLUITA ECOLOGISTA I PER TANT ANTICAPITALISTA!!

NO TAV! NO MAT! QUE ES TANQUIN TOTES LES CENTRALS NUCLEARS!!

Per acabar, com a Assamblea antiMAT de Girona, ens voldriem autocriticar pel fet de que ens vam apuntar a la convocartoria, sabent que hi havia partits politics (no sabiem que hi hauria ICV) i grups ecologistes manipulats per aquests, i no ho vam debatre abans, per nosaltres és un error. Ara, al criticar tots aquets fets també ens en sentim responsables del que ens va semblar un acte propagandístic.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/cS0U