Principal Imprimir | Volver al artículo
01/10/2011 :: Nacionales PP.Catalans

Crónica de la jornada de movilizaciones del 29-S en Barcelona

x CNT-AIT Barcelona
Por la mañana, un bus combativo recorrió los principales puntos de conflicto. Por la tarde, manifestación unitaria.

[Català]

Quan es compleix un any de l'última Vaga General, els sindicats combatius i no pactistes de Barcelona van decidir commemorar l'ocasió amb una jornada de mobilitzacions a tota la ciutat. Clarament, no es tractava d'un mer exercici de memòria, sinó d'una afirmació al carrer de l'actualitat de les lluites dels treballadors i treballadores en l'actual context d'ofensiva estatal i patronal en contra de la classe. Per aquests motius, es va decidir centrar-nos en unir les nostres forces i fer efectiva les solidaritat obrera entre els diferents conflictes actualment oberts.

Durant el matí al "Bus combatiu" va recórrer els carrers de la Barcelona seguit d'una caravana de cotxes, motos i bicicletes, efectuant parades en alguns dels principals focus de conflicte. En l'actual context de retallades, no és estrany que moltes d'aquestes parades incloguessin als sectors de l'educació i la sanitat, com per exemple, el Consorci d'Educació i els hospitals Sant Pau, Dos de Maig i Clínic, en els quals treballadors i veïns lluiten en contra de les mesures del Govern que deterioraran sensiblement les condicions de treball i l'accés a un servei fonamental per part dels usuaris. Altres punts del recorregut van incloure a Aigües de Barcelona i Comsa-Ente, empreses que malgrat els seus beneficis milionaris, no tenen cap tipus d'escrúpols a enviar als seus treballadors al carrer per engreixar encara més.

Al Bus també es va aturar davant del Departament de Territori i Sostenibilitat, on els treballadors de la secció de CNT van ser acomiadats després de denunciar la seva situació de subcontractació i cessió il•legal, i que va ser una magnífica ocasió per recordar-li al Departament que no serà amb la repressió que es farà callar la veu dels treballadors.

Al Bus tampoc va voler oblidar les actuals lluites socials i veïnals que sacsegen Barcelona, acabat el seu recorregut al Raval per donar suport al intent d'aturar el desnonament de cinc famílies, el qual, afortunadament, no va arribar a produir-se gràcies a la pressió popular.

A la tarda, una manifestació unitària va recórrer els carrers de la ciutat denunciant als principals responsables de l'actual ofensiva en contra de la classe treballadora, com el Foment i el Govern de la Generalitat, culminant amb un míting a Plaça Universitat. Una manifestació alegre i combativa, que va aconseguir acabar el recorregut sense incidents malgrat el imponent desplegament policial. Una manifestació que escenifica la unitat de les forces sindicals que no es resignen davant els pactes i les retallades, i que es troben més decidides que mai a continuar amb la lluita i respondre al carrer i als centres de treball als atacs del Govern i la Patronal.

En definitiva, el 29-S a Barcelona va ser una jornada de lluita, la primera, esperem, de moltes més que vindran.

CNT-AIT Federació Local de Sindicats de Barcelona


[Castellano]

Durante la mañana el "Bus combativo" recorrió las calles de la Barcelona seguido de una caravana de coches, motos y bicicletas, efectuando paradas en algunos de los principales focos de conflicto. En el actual contexto de recortes, no es extraño que muchas de estas paradas incluyeran los sectores de la educación y la sanidad, como por ejemplo, el Consorcio de Educación y los hospitales Sant Pau, Dos de Maig y Clínic, en los que trabajadores y vecinos luchan en contra de las medidas del Gobierno que deteriorarán sensiblemente las condiciones de trabajo y el acceso a un servicio fundamental para los usuarios. Otros puntos del recorrido incluyeron en Aigües de Barcelona y Comsa-Ente, empresas que a pesar de sus beneficios millonarios, no tienen ningún tipo de escrúpulos a enviar a sus trabajadores a la calle para engordar aún más.

El Bus también se detuvo ante el Departament de Territori i Sostenibilitat, donde los trabajadores de la sección de CNT fueron despedidos tras denunciar su situación de subcontratación y cesión ilegal, y que fue una magnífica ocasión para recordarle al Departament que no será con la represión que se hará callar la voz de los trabajadores.

El Bus tampoco quiso olvidar las actuales luchas sociales y vecinales que sacuden Barcelona, ​​terminado su recorrido en el Raval para apoyar el intento de detener el desahucio de cinco familias, que, afortunadamente, no llegó a producirse gracias a la presión popular.

Por la tarde, una manifestación unitaria recorrió las calles de la ciudad denunciando a los principales responsables de la actual ofensiva en contra de la clase trabajadora, como el Fomento y el Gobierno de la Generalitat, culminando con un mitin en Plaza Universidad. Una manifestación alegre y combativa, que consiguió acabar el recorrido sin incidentes a pesar del imponente despliegue policial. Una manifestación que escenifica la unidad de las fuerzas sindicales que no se resignan ante los pactos y los recortes, y que se encuentran más decididas que nunca a continuar con la lucha y responder a la calle y los centros de trabajo a los ataques del Gobierno y la Patronal .

En definitiva, el 29-S en Barcelona fue una jornada de lucha, la primera, esperamos, de muchas más que vendrán.

CNT-AIT Federació Local de Sindicats de Barcelona

 

https://ppcc.lahaine.org/cronica-de-la-jornada-de-movilizaciones