Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 02/10/2011

Dos detenidos después de la manifestación antifascista en Barcelona

VilaWeb
Cincuenta personas retenidas y dos detenidos que protestaban por un acto de PxC.

[Català]

Dos detinguts després de la manifestació antifeixista a Barcelona

Els mossos d'esquadra han detingut dos manifestants, acusats d'atemptat contra l'autoritat, després de la manifestació antifeixista a Barcelona contra un acte de Plataforma per Catalunya (seguiment per Twitter). A més, n'ha identificat una cinquantena, que han quedat retinguts entre dos cordons policíacs.

Un centenar d'agents anti-avalots i una vintena de furgones s'han desplegat aquest matí al voltant de la plaça de Sant Jaume, on hi havia l'acte de la PxC.

A mig matí, mig miler de manifestants ha sortit pel centre de Barcelona en direcció a la plaça de Sant Jaume, amb consignes com ara 'Fora feixistes de tots els barris' i 'Cap persona és il·legal'. El cordó dels mossos d'esquadra ha impedit que accedissin a la plaça, i la majoria ha continuat protestant als carrers que hi donen accés. Al cap d'una estona han començat els incidents, la policia ha anat retenint i identificant manifestants i n'ha detingut dos.

Aquesta tarda, diverses entitats aplegades en la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme, han convocat una manifestació a la plaça Sant Jaume, també per protestar contra l'acte que Josep Anglada ha fet aquest migdia.

[Castellano]

Los Mossos d'Esquadra han detenido a dos manifestantes, acusados ​​de atentado contra la autoridad, tras la manifestación antifascista en Barcelona contra un acto de Plataforma per Catalunya (seguimiento por Twitter). Además, ha identificado una cincuentena, que han quedado retenidos entre dos cordones policiales.

Un centenar de agentes antidisturbios y una veintena de furgones se han desplegado esta mañana alrededor de la plaza de Sant Jaume, donde estaba el acto de la PxC.

A media mañana, medio millar de manifestantes salió por el centro de Barcelona en dirección a la plaza de Sant Jaume, con consignas como 'Fuera fascistas de todos los barrios' y 'Ninguna persona es ilegal'. El cordón de los Mossos d'Escuadra ha impedido que accedieran a la plaza, y la mayoría ha seguido protestando en las calles que dan acceso. Al cabo de un rato han empezado los incidentes, la policía ha ido reteniendo e identificando manifestantes y ha detenido a dos.

Esta tarde, varias entidades reunidas en la plataforma Unidad contra el fascismo y el racismo, han convocado una manifestación en la plaza Sant Jaume, también para protestar contra el acto que Josep Anglada ha hecho este mediodía.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/cY5T