Principal |
Països Catalans :: 16/03/2012

Emergència Social, per la dignitat de les treballadores i per la justícia social

ASSAC
crònica de la concentració

Amb el lema: EMERGÈNCIA SOCIAL! (per la dignitat de les treballadores i per la justícia social) avui dijous dia 15 de març un gran nombre de centres de treball d’Acció Social de les comarques gironines, entre d'altres, serveis socials de Salt, el Gironès, Santa Eugènia, Sant Narcís, Palau, la Garrotxa, Mas Garriga, CRAE Salt, centre d'acolliment i serveis socials La Sopa, Consorci de Benestar Social del Pla de l'Estany-Banyoles, Astres......, s'han concentrat per dir prou a les retallades i per denunciar la precarietat laboral de les treballadores d’Acció Social.

Les aturades s'han anat produint al llarg del matí i han finalitzat amb la lectura del manifest d'ASSACS (http://www.assacs.org/manifest.html). Les treballadores s'han aturat davant dels diferents centres de treball i en alguns casos l'aturada ha estat del cent per cent del servei.

Aquesta aturada general suposa un pas endavant en la lluita sindical en el sector de l’Acció Social, ja que és la primera acció de protesta organitzada col·lectivament per treballadores d’Acció Social. El que es pretén es visibilitzar un sector que fins al moment no ha estat present en les lluites i reivindicacions sindicals, però que ara comença a organitzar-se.

Tenint en compte la proximitat de la data del 29 de març, la reforma laboral i la vaga general han estat presents en algunes de les aturades. S'ha denunciat el retrocés i la trepitjada de drets que suposa la reforma laboral, per aquest motiu s'ha cridat a participar a la vaga i s'han anunciat mobilitzacions per el dia 29 de març.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/dE69