Principal |
Països Catalans :: 16/03/2012

Aquest dissabte Manifestació a St. Andreu per salvar el Casc Antic

CSO La Gordíssima
No als eixos cívics! Salvem el Casc Antic! Visca Sant Andreu de Palomar!

Aquest dissabte, manifestació per salvar el Casc antic de St. Andreu de Palomar

Aquest dissabte a les 11 del matí hi haurà la manifestació organitzada per la Plataforma Salvem el Casc antic i …. Moltes altres entitats de St. Andreu també convoquen a la manifestació, entre elles l´Assemblea d´Indignades de St. Andreu.

A les 11, a la plaça Orfila hi haurà una concentració davant l´ajuntament on diverses entitats del poble actuaran per recolzar a totes les veïnes afectades per les expropiacions forçoses de les seves vivendes.

També es llegirà el manifest que demana la total desafectació de totes les vivendes particulars iserà llegit per l´actor del poble Pep Muné. La pancarta que encapçalarà la manifestació la fa en Sergi Paredes “Sixe”, reconegut artista grafiter del poble.

Després, cap a les 12, començarà la manifestació que recorrerà els carrers del poble afectats.

Per saber més sobre el tema, podeu consultar el web de l´Associació de Veïnes de St. Andreu de Palomar: http://salvemelcascantic.avvsantandreu.cat/

Cartell de l´acte: http://lagordissima.files.wordpress.com/2012/03/casc.jpg

Reproduïm tot seguit el manifest que es llegirà i la relació d´entitats de St.Andreu que dónen suport a la manifestació.

Manifest:

Salvem el Casc Antic de Sant Andreu!

A Sant Andreu hi ha carrers on l’Ajuntament un dia va decidir que, on hi havia cases, hi hauria d’haver vials, zones verdes o equipaments. Aquestes afectacions, que en alguns casos daten de principi del segle passat, han quedat obsoletes, i els veïns fa temps que reclamen que els habitatges quedin desafectats, és a dir, salvats.

Fa anys que l’Associació de Veïns intenta fer entendre a l’Ajuntament que si no es desafecta el Nucli Històric de Sant Andreu, amb els anys no s’assemblarà gens al que és avui. Poc a poc l’especulació immobiliària per una banda, i el poc valor econòmic amb què s’ha deixat aquestes cases, per l’altra, tenen condemnat el que queda del Sant Andreu de carrers estrets i cases baixes.

El 2010 s’engegava un procés que semblava que per fi desafectaria i protegiria aquest Nucli Antic. Però enlloc de realitzar una desafectació global del nostre Nucli Històric, ara ens hem trobat amb un projecte que s’oblida d’una part important d’allò que demanàvem que essalvés.

Com Jorba o Virgili, o altres que es desafecten només parcialment, com Sócrates, Agustí i Milà, Gran de Sant Andreu o l’obertura d’un vial entre Baliarda i Sant Hipòlit, entre d’altres.

El projecte preveu expropiar en 10 anys moltes d’aquestes cases per realitzar uns eixos cívics que s’han tret de la màniga, que ningú ha demanat i que Sant Andreu no necessita.

Fer fora gent dels seus habitatges, donant-li expropiacions ridícules, en la situació econòmica i laboral que es troba molta gent és una barbaritat. Igual que ho és obligar-los a cedir una part de casa seva i a pagar-se’n la reconstrucció.

Però a més, gastar-se 21 milions d’euros públics en expropiacions per fer aquests eixos cívics, que ningú ha demanat, quan no hi ha diners per res, és completament absurd.

Les administracions ens estan deixant sense serveis públics, retallant sous, apujant taxes, i es volen gastar aquesta quantitat de diners quan el que els veïns volem és la desafectació, que no costa ni un duro.

Els veïns de Sant Andreu som aquí lluitant col·lectivament pel nostre patrimoni històric. No demanem que s’aturi el Pla de protecció, sinó que s’hi incorporin totes les cases que s’han oblidat. Veïns afectats, veïns solidaris, veïns que volem protegir el Casc Antic de Sant Andreu. Junts ho aconseguirem!

No als eixos cívics!
Salvem el Casc Antic!
Visca Sant Andreu de Palomar!

Benvolguts,

Les entitats sotassignants convoquem tots els veïns i veïnes de Sant Andreu a la manifestació d’aquest dissabte 17 de març a les 11h a la pl. Orfila.

La manifestació és per demanar que els carrers que s’han deixat d’incloure, s’incloguin en el Pla de protecció del casc antic, i per tant per evitar expropiacions innecessàries i despeses de diners públics per obrir eixos cívics que ningú ha demanat.

Salvem el casc antic!

42 entitats i col.lecitus adherides:

A.E. i G. Flor de Neu (agrupament escolta i guia)
A.E. Jaume I (agrupament escolta)
Amics de la Fabra i Coats
AMPA Eulàlia Bota
Assemblea Sant Andreu Indignat!
Associació Ciutadana pels drets de les dones
Associació cultural 300
Associació cultural i juvenil El Brot
Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar
Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu Nord-Tramuntana.
Associación Minusválidos Asociados del Transporte Adaptado (M.A.T.A.)
Ateneu de Sant Andreu
Ateneu Llibertari El Palomar
Casal Catòlic
Casal Independentista de St. Andreu ‘El Noi Baliarda’
Centre d’Estudis Ignasi Iglésias
CEPA (Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius)
CLIP Teatres
Club d’Escacs La Lira
Col·lectiu Cultural de Cinema Popular
Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar
Confraria Barretinaire
Cooperativa de consum ecològic El Borró
Cordada – Associació excursionista i ecologista
CSO La Gordíssima
Diables de Sant Andreu
Endavant-OSAN
Federació d’entitats de Sant Andreu L’HARMONIA
Grallakatú
Grup Fotogràfic Niépce de Saint-Víctor
Grup Sardanista Maig
Grup TACA
Grup de Pintors de Sant Andreu
Joventut Obrera Cristiana Besós 4.0
La Bastonera de Sant Andreu
La Satànica
La Xarxa de Sant Andreu
Pachamama
Plataforma Salvem el Casc Antic
Parròquia de Sant Andreu de Palomar
Sahandreu
S.C.E. La Lira
Mira també:
http://salvemelcascantic.avvsantandreu.cat/
http://assembleastap.wordpress.com/

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/dE6B