Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 17/04/2012

[Fotos] Homenatge a les víctimes del franquisme enterrades a les fosses comunes. València.

La Plataforma

[cat]
Ahir, diumenge 15 d'abril, centenars de persones acudien al cementiri general de València, per tal de rendir homenatge a les víctimes del franquisme assassinades i llençades als fossars comuns.

Sobre les 12h del migdia, es reunien diferents col·lectius i individualitats a les portes del cementiri, i des d'allí començà una ruta solemne encapçalada per les colles de tabals i dolçaines Estrela Roja de Benimaclet, Buf-Alí de la Malvarrosa, Societat Coral El Micalet i L'Arrossejat de Torrent. A continuació es va realitzar una ofrena floral en el fossar de la Secció 7a Dreta; un minut de silenci en memòria de totes les víctimes soterrades als fossars (que acabà molt emotivament amb crits espontanis dels participants); interpretació de "Nit i Boira" i "Fosses del Silenci" per Pau Alabajos; lectura del manifest unitari; i la lectura comú i improvisada, de noms de centenars de víctimes per els seus familiars i altres persones.

L'ajuntament de València, un any més, atacà amb prohibicions, obstruccionisme i censura l'acte de l'homenatge en les fosses comunes. Però la memòria no entén de prohibicions, perquè es manté viva i latent, any rere any.

[cast]
Ayer, domingo 15 de abril, centenares de personas acudían al cementerio general de Valencia, para rendir homenaje a las víctimas del franquismo asesinadas y tiradas a las fosas comunes.

Sobre las 12h del mediodía, se reunían diferentes colectivos e individualidades en las puertas del cementerio, y desde allí empezó una ruta solemne encabezada por los grupos de tabales y dulzainas Estrella Roja de Benimaclet, Buf-Alí de la Malvarrosa, Sociedad Coral El Micalet y El Arrossejat de Torrent. A continuación se realizó una ofrenda floral en la fosa de la Sección 7a Derecha; un minuto de silencio en memoria de todas las víctimas sepultadas en las fosas comunes (que acabó muy emotivamente con gritos espontáneos de los participantes); interpretación de "Noche y Niebla" y "Fosas del Silencio" por Pau Alabajos; lectura del manifiesto unitario; y la lectura común e improvisada, de nombres de centenares de víctimas, por sus familiares y otras personas.

El ayuntamiento de Valencia, un año más, atacó con prohibiciones, obstruccionismo y censura el acto del homenaje en las fosas comunes. Pero la memoria no entiende de prohibiciones, porque se mantiene viva y latente, año tras año.

www.theplatform.nuevaradio.org

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/dF7B