Principal |
Països Catalans :: 14/06/2012

[Barcelona] Convocatoria manifestación conjunta antirrepresiva 16 junio - comunicado CNT Catalunya

Uhuru
Compañer@s esto que estamos viviendo en la actualidad no es nada nuevo. Como la historia es cíclica siempre se repite.

En los años 20 armaban a pistoleros para asesinar a sindicalistas, ahora el sistema ha sofisticado sus métodos.
En realidad son los mismos mangantes, los mismos chorizos, los mismos que aniquilan al pueblo pero con diferentes estrategias.
En los tiempos modernos te masacran a multas, a penas-multa, fianzas y cualquier argucia que se les ocurra, eso sí disfrazado de legalidad, que no de justicia.
Su razonamiento es bien simple : a estos pelagatos les metemos fianzas de 6.000 euros ( cuando media población está en paro) el delito nos lo inventamos, por algo tienen sus cómplices y mercenarios y de esta forma los arruinamos.
¿ Y qué hace la peña? Pues venga colectas, cafetas, sopadores, conciertos... .Y ellos piensan : así intentando sacar a sus compis del talego se les van las energías.
La pasividad, la sumisión y el atontamiento mental del pueblo, eso les da la victoria. Pero esto no acaba aquí, debemos recordar a los Mubarak, los Gaddafis, incluso el Sarkozy de turno. Cuando el pueblo se desboca es como un torrente que arrasa todo a su paso. Al futuro sí le tienen miedo y por eso aplican la caza del sindicalista , la represión del resistente.
Siguen torturando en sus furgonas y comisarías , crean páginas web de delatores y chivatos y te mienten más que hablan.
Te dicen 20 veces que España nunca será rescatada, pues ya puedes correr que eso ya está hecho. Los mismos elementos que hunden bancos, empresas luego se llevan finiquitos blindados de 15 o 20 millones. Mientras van robando a manos llenas te dicen que no hay para escuelas , hospitales y ojo a las pensiones que no tardarán mucho. Su sistema es : todo para la banca, nada para el pueblo, así cualquiera, ponen la mesa, el croupier, las fichas son de ellos y también paran la ruleta con sus manos de asesinos ensangrentadas.
Llegará el momento, más pronto que tarde, en que toda la rabia acumulada explotará y se organizará y entonces sí que tiemblen los políticos ineptos y corruptos, los carceleros que humillan y torturan a l@s pres@s, los torturadores que armados y tapando su número de identificación masacran al que se mueva.
También le llegará su hora a esos que no pagan el IVA, roban las propiedades de los pueblos y salen por miles encapuchados en semana santa ,¿ a esos no les multan? ¿Les conocéis?
También habrá que ir a por esos que se llaman a sí mismos emprendedores, pero que en realidad son otros ladrones y vividores que cierran las empresas al mínimo contratiempo y están usando la reforma laboral para masacrar a las plantillas y a la clase trabajadora.

DIA 16 MANIFESTACIÓN, EN EL DEPARTAMENT D'INTERIOR , A LAS 11.30 - DIPUTACIÓ - PG. SANT JOAN.
CONTRA LOS RECORTES DE TODO TIPO, CONTRA LA REPRESIÓN Y
EN SOLIDARIDAD CON LOS MINEROS EN HUELGA
ABSOLUCIÓ ENCAUSADES ¡¡ LLIBERTAT ANDREU !!

C.N.T. CATALUNYA
www.nodo5o.org/cntcatalunya

MANIFIESTO CONJUNTO


Contra la repressió, la reforma laboral i les retallades

t Andreu!

Manifestació a Barelona, dissabte 16 juny, 11.30h. Conselleria d’Interior (Diputació / Passeig Sant Joan)

MANIFEST

Per tal de sortir de la crisi econòmico-financera, els governs català i espanyol han apostat per un programa d’ajustos estructurals que implica una seriosa degradació de les condicions de vida de tota la població: per poder donar cobertura a aquestes retallades, han promogut una escalada de violència econòmica, institucional, judicial, mediàtica i policial. Enlloc de processar els responsables de la crisi, han optat per rescatar els bancs que van generar la bombolla financera, per amnistiar el frau fiscal i per un paquet de reformes i retallades que violenten les nostres vides: la reforma del sistema de pensions; la reforma laboral i de la negociació col·lectiva; la modificació de la Constitució per fixar el dèficit públic i els anuncis de reforma de la llei d’avortament i del codi penal. Aquesta darrera pretén instaurar un autèntic estat d’excepció en l’exercici dels drets i llibertats.

Les retallades pressupostàries a l’educació, a la sanitat i als serveis socials, als pressupostos de cooperació, l’ajut a les famílies, a les dones en situació de violència masclista, a les persones en situació d’exclusió social o de diversitat funcional (dependència), a la promoció de la igualtat de gènere, ens aboquen a un augment de les desigualtats, la pobresa i l’exclusió a nivells mai vistos en els darrers 50 anys.

Milions de persones, organitzacions socials, sindicals i polítiques ens hem mobilitzat en contra d’aquestes mesures i portem molts anys mobilitzant-nos denunciant aquest sistema capitalista que és la causa de totes aquestes desgràcies i misèries que pateix la societat avui en dia; i en aquest sentit vam sortir al carrer el passat 29 de Març (com ja ho varem fer el 29 de setembre de 2010 i ho continuarem fent) en una jornada de Vaga General que intentava aturar l’economia, tot i que fos un dia, i mostrar la nostra força social als poderosos, a l’hora de conscienciar a la classe treballadora que l’organització i la lluita és l’únic camí per aturar aquestes polítiques regressives; una vaga on milions de persones vam sortir al carrer a tot l’Estat participant en piquets, tallant carreteres i bloquejant els transports, organitzant-nos als nostres barris o viles i aturant les fàbriques,universitats i els centres de treball; una vaga que només havia de ser el començament per continuar organitzant-nos i fent-nos forts per a futures vagues i coordinant-nos en tot els sectors en lluita i caminar cap a una Vaga General Indefinida que és la única manera (com ens estan ensenyant els companys de la mineria i el transport) per fer front a aquestes polítiques i aquest sistema que ens ofega.

Aquesta Vaga General del 29M va ser un èxit, especialment a Catalunya i concretament a Barcelona, amb milers de persones desafiant les seves normes de joc. Es va atacar allà on fa mal, la economia, l’Estat i el capital ho saben i la resposta ha estat l’assetjament i la repressió policial: milers d’ identificacions, multes, detencions , i nombrosos episodis de brutalitat policial (com els gasos lacrimògens a la Vaga del 29Març) que, a més, s’han saldat amb total impunitat, tant a nivell judicial com institucional; les 79 detencions d’aquell dia i les 18 detencions a posteriori amb demandes de presó per part de la fiscalia per a tots, que van acabar amb l’empresonament fins a dia de avui de Dani, Isma, Javi, Laura, Rubén i Andreu; Dani, Isma, Javi, Laura i Rubén van poder sortir, la companya sota fiança de 6.000€, mentre que l’Andreu encara continua en presó preventiva a espera de judici. Tots ells per participar de piquets durant la Vaga General del 29 de març passat.

Quan s’agreugen les desigualtats i es contesta amb la repressió qualsevol forma de protesta o resistència, el conflicte social està servit. Sobren exemples històrics: la repressió contra el moviment okupa de finals dels 90, les lluites anticapitalistes de principis dels 2000, la repressió policial als estudiants per l’aplicació del Pla Bolonya, i les últimes vagues generals i primers de Maig combatius, i la repressió als miners de aquest dies…en són alguns. Aquí i ara, quan ens acostem als sis milions de persones aturades al conjunt de l’Estat i els prop de 1,3 milions als Països Catalans, quan s’instaura un règim de semiesclavisme al món laboral, s’esmicolen les conquestes socials que han costat segles de lluites i la frustració s’arrela en la població, quan les mobilitzacions contra reformes i retallades no troben resultats tangibles, el desencís està esclatant als carrers.

Rebutgem la repressió i les càrregues policials als companys miners d’Astúries, Lleó i Castella i altres conques mineres en Vaga Indefinida defensant els llocs de treball de les mineries, protestant per la reducció en més d’un 60% de les ajudes al sector, Vaga que dura des de el 19 de Maig. Els treballadors dels transports de les províncies mineres també han anunciat vaga indefinida en solidaritat i una vaga general per el proper 18 de Juny a totes aquestes províncies. Aquestes vagues estan sent reprimides amb duresa per les forces repressores i silenciades des dels medis de comunicació perquè saben que una protesta generalitzada pot ser l’inici de quelcom més gran que volen evitar.

Els governs català i espanyol, junt amb els mitjans de comunicació estan promovent una lectura estereotipada del que succeeix, creant enemics públics ‘de manual’ (violents, estrangers, ciberterroristes…) generant un clima de terror per legitimar les mesures impopulars i il·legítimes adoptades, fins i tot convidant a la població a denunciar a altres persones a través de pàgines web de la policia. Rebutgem igualment la manipulació dels mitjans de comunicació que distorsionen les accions de lluita dels moviments socials i les vinculen a la violència gratuïta relacionant-les amb el futbol i les borratxeres, quan aquesta violència, és la ràbia del poble.

Nosaltres diem que és urgent i necessari obrir un procés de reflexió col·lectiva sobre les causes de la creixent conflictivitat social, que assenyali com a origen d’aquestes violències els ajustos estructurals, i no es quedi en donar explicacions estereotipades de les seves conseqüències, també que intenti explicar que l’Estat i el Capital són els que monopolitzen la violència legal, exercida per policies, funcionaris i jutges. No s’hi val camuflar com a qüestions de ordre públic conflictes que són socials i polítics. No serà amb criminalització i repressió com aturaran l’escalada de violència que han desfermat aquestes polítiques, sinó amb justícia social i processos democràtics des de la base.

Per tot això, exigim:

ió de la reforma laboral i de les pensions i finalització de les retallades socials.

La llibertat immediata de l’Andreu, l’absolució d’en Javi, Dani, Isma Laura i Rubén, i l’amnistia de totes les persones condemnades així com l’arxivament de les causes i denúncies presentades als qui lluiten i participen en les mobilitzacions de resistència a les retallades estructurals.

L’absolució de totes les companyes detingudes a les Illes Balears: les 16 persones detingudes la setmana passada per les protestes contra Bauzà i les 4 que seran jutjades el 18 de juny pels fets de la Diada del 2010 i l’arxivament dels centenars de sancions per la Primavera Valenciana.

L’eliminació dels cossos repressius i la prohibició de les bales de goma i els gasos lacrimògens.

La Derogació de la Llei d’Estrangeria i el tancament dels Centres d’internament d’Estrangers.

La dimissió de Felip Puig, Manel Prat i de Jorge Fernández Díaz

Aturar la repressió als companys en vaga indefinida d’Astúries, Lleó i Castella i altres conques mineres.

AEP, Alerta Solidària, Assemblea de Nou Barris, Assemblea de la Vila de Gràcia, CAJEI, CGT, Coordinadora Laboral i Suport Mutu 15M, CNT de Catalunya, Corrent Roig, COS, CUP, Endavant, Grup de Suport de Rubén i Andreu, IAC, Maulets, MDT, Rereguarda en Moviment, SEPC, Xarxa d’Economia Solidària.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/dH7Q