Principal |
Països Catalans :: 01/02/2014

Conxorxa política per acabar amb els Centres Socials Okupats del Barcelonès

CSO La Gordíssima
Espais alliberats en perill! Defensem-los!!

Els polítics, jutges i policies s’han posat d’acord: volen acabar amb els Centres Socials Okupats de l’Àrea metropolitana de Barcelona. En breu es produirà una onada de desallotjaments per intentar acabar amb aquest model d’oci de de relacions allunyat del capitalisme salvatge.

Són diversos els espais alliberats que estroben en diferents fases judicials: alguns esperen data de judici, altres esperen una nova demanda de la propietat, altres esperen una sentència i d’altres ja tenen data de desallotjament.

El CSO La Gordíssima afronte el seu desallotjament el divendres 7 de febrer amb una jornada farcida d’actes de tot tipus: culinaris, culturals, d’autoorganització, reivindicatius, de memòria …

El CSO La Carboneria afronte el seu desallotjament el dia 6 de febrer. Tenen prevista una jornada amb xerrades, sopador i concert el dia 1 de gener.

L’Ateneu popular de l’Eixample estan immersos en un procés judicial de desallotjament. Per explicar-ho estan fent xerrades on mostren els processos especulatius que l’amenacen.

El Banc Expropiat de Gràcia va celebrar ahir divendres 31 de gener una manifestació en defensa dels espais okupats que va reunir una gentada. Podeu veure aquí les imatges. Catalunya Caixa ha suspés el judici durant 60 dies per segon cop però no ha retirat la demanda contra aquest CSO. Estan duent a terme una campanya contra aquesta entitat bancària.

El CSA Can Vies (Sants) ha rebut la sentència judicial que els obliga a deixar el que durant 16 anys ha estat un punt referent i emblemàtic pel barri de Sants i pel Barcelonès en genera, tant en un nivell cultural, com social i polític. Ara resten a l’espera de rebre data pel seu deallotjament. A més, el passat dijous va rebre la visita dels mossos d’esquadra que van rebentar les tres portes i una paret interior del CSA i van retenir durant 11 hores a les persones que hi vivien mentres feien un registre. Van endur-se material informàtic i van destrossar objectes personals.

L’Ateneu la Flor de Maig (Poblenou) va tenir el judici el passat dijous 30 de gener, que es va suspendre per un defecte de forma, i van reunir una seixantena de solidàries a les portes de la ciutat de la in-justícia. Dos dies abans també s’havien concentrat a la seu del districte de St. Martí.

Fora de la ciutat, l’asetjament als espais alliberats continue:

El CSA Can Sanpere (Premià de Mar) també es trobe en perill de desallotjament. Han convocat una manifestació pel proper 16 de febrer.

L’Ateneu Popular La Sèquia (Manresa) ja ha rebut la sentència pel seu judici. El resultat ha estat negatiu per l’ateneu que ara interposarà un recurs a la sentència. Han elaborat un manifest i ara resten a l’espera de veure com aniran les coses. A finals de l’any passat van celebrar una setmana de lluita en defensa que va finalitzar en una manifestació i una concentració als jutjats de Manresa.

L’Espai dels Somnis (Igualada) es trobe en un procés de deallotjament cautelar pel proper 13 de febrer. Han convocat una assemblea per explicar com està el cas i proposar i coordinar accions que portin a la desfensa d’aquest espai alliberat.

El Casal Popular de Joves de Lleida està també en un procés judicial per al seu posterior desallotjament. Durant dos anys han estat immersos en cinc processos judicials i un d’administratiu, el qual, mitjançant un precintament “express”, va suposar de facto el desallotjament de l’antic casal de joves. El proper febrer tindran un nou judici. Ara estan desenvolupant la seva campanya “Tots Som Casal“.

El CSO La Xispa (Lleida) tenien judici pel 25 de gener però es va suspendre. Van decidir mantenir la manifestació que es feie el mateix dia de forma unitària amb els espais alliberats de la ciutat.

Pero no tot són males notícies! A la Vila de Gràcia, un grup de persones ha okupat aquesta nit un nou local! El nou espai alliberat es trobe a Travessera de Gràcia amb Bailèn.

Aquí podeu trobar més informació: http://barcelonaprotesta.wordpress.com/2014/02/01/gracia-ocupa-nou-local/

Podeu trobar l'article amb videos i cartells aquí: http://assembleastap.wordpress.com/2014/02/01/conxorxa-politica-per-acabar-amb-els-centres-socials-okupats-del-barcelones/#more-10375

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eB9u