Principal |
AntiMúsica :: 10/05/2005

Es constitueix la Plataforma Antifeixista a Castelló

Distri Comú

Ahir, dilluns 9 de maig, per la vesprada es van reunir al Casal Jaume I de Castelló de la Plana, nombrosos col•lectius i ciutadans i ciutadanes, convocats per aquesta entitat cultural.
El motiu d’aquesta reunió va estar per analitzar i veure com fer front a les continues agressions feixistes que ocorregudes a les nostres comarques, i en especial, la darrera de gran gravetat patida per un jove a Vinaròs.

Els i les presents van coincidir en valorar aquests incidents no com fets aïllats, sinó com l"increment d’una dinàmica que s"està patint des de fa molt de temps a les comarques de Castelló.
L"agressió al jove a Vinaròs, que ha hagut de ser hospitalitzat per les greus lesions, l"agressió neonazi que va patir un jove de Vila-real al finalitzar els actes de commemoració del 25 d’abril, o l"agressió continuada a les instal•lacions del Casal Jaume I de Castelló, on fa dues setmanes una trentena de feixistes va acudir per intentar provocar danys personals i materials, s"ha de sumar a les nombroses agressions individuals que molta gent de Castelló ha vingut patint durant els recents anys, o els habituals desperfectes al Casal (en pocs mesos han hagut de canviar-se fins sis cops els panys de la porta per haver estat siliconats, elements neonazis han entrat dins les instal•lacions fent fotografies a la gent allí reunida...i un llarguíssim i lamentable etcètera).

Els i les presents van acordar comencar a treballar com Plataforma Antifeixista, i dur a terme tot un seguit d’accions, entre les que destaquen donar resposta sistemàtica a qualsevol agressió d’aquest tipus, proposar actuacions per evitar que aquests fets es tornen a repetir, donar suport de tot tipus a les víctimes d’aquestes agressions, i ampliar la base social per mostrar el total rebuig de la societat castellonenca a aquest tipus de comportaments totalment reprovables.

En una propera reunió aquesta mateixa setmana s"elaborarà un manifest conjunt de la Plataforma davant aquest nou fenomen que estan patint les nostre comarques, i es donaran a conèixer noves activitats que s"estan programant, entre la que destaca la convocatòria d’una manifestació a Castelló de la Plana.
La Plataforma Antifeixista continuarà informant.

PLATAFORMA ANTIFEIXISTA
(Ajuda"ns a difondre aquest comunicat, reenvia"l. SI vols participar de la Plataforma, posa"t en contacte amb qui t"ha remés aquest correu electrònic)

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/zO5