Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 26/04/2014

[Cat/Cast] El País Valencià davant un nou 25 d'Abril

Llibertat.cat
Una Diada amb nombroses convocatòries des de l'EI, ACPV,la Plataforma pel Dret a Decidir o Som Països Catalans en un marc de "mort de la Transició del Franquisme" per a l'EI

[Català]

Instantània de la manifestació del 25 d'Abril de 2009

El dissabte 26 d'abril se celebra la tradicional manifestació en commemoració de la Diada del 25 d'abril recorrerà alguns dels principals carrers de València a partir de les 18h. i que eixirà de la Plaça de Sant Agustí. D'una banda, totes les organitzacions de l'Esquerra Independentista: Arran, Alerta Solidària, MDT, Endavant-OSAN, COS, CUP i SEPC han convocat el seu bloc per a la marxa de demà sota el lema "Desobeïm per canviar-ho tot", per a les organitzacions de l'EI es compleixen 307 anys d'ocupació del País Valencià, tot i que afirmen que les formes de dominació han canviat pel temps. Les retallades, la llei mordassa, la reforma de la llei d'interrupció voluntari de l'embaràs, la precarietat o la LOMQE seran objecte de denúncia per part de l'EI.

D'altra banda, per part d'Acció Cultural del País Valencià, la Cimera Social, la Plataforma per l’Ensenyament Públic, les Plataformes en Defensa de la Llei de la Dependència, Ca Revolta, la Societat Coral El Micalet i la Plataforma Salvem el Cabanyal també convoquen per la manifestació de dissabte, a l'igual que des de diferents partits polítics, sindicats i col·lectius. El lema de la manifestació per part d'Acció Cultural ha estat "Recuperem el País, salvem les persones. El País Valencià necessita un canvi", en referència a la possibilitat que s'alvira de canvi polític en la Generalitat Valenciana per a les properes eleccions de maig de 2015, segons indiquen fins i tot les pròpies enquestes del Partit Popular valencià.

Un altre dels blocs que es conformarà per la manifestació serà el de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD) del País Valencià, que acull nombroses persones a títol individual dels sectors més diferents de la societat valenciana per tal de fer un front ample i guanyar massa crítica en la defensa del Dret a Decidir del País Valencià, en un moment històric on la possiblitat d'independència del Principat de Catalunya crea a l'hora dubtes i oportunitats i que segons els responsables de la Plataforma cal estar preparats i fer-ne front.

A més a més des de la PDaD s'han organitzat actes en torn al 25 d'Abril, com el que va tindre lloc el passat dimarts 22 a València, sobre l'espoli econòmic, o el que tindrà lloc hui 25 d'Abril, on s'ha organitzat un acte conjunt amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), es realitzarà a partir de les 19 h. al Centre de Cultura Contemporània Octubre (C/.Sant Ferran, 12) de València.L'acte sota el títol "Volem Decidir. Tenim Dret!" tindrà les intervencions d'Ignasi Termes, per l'ANC i Anna Peña, per la PDaD, d'altra banda, la presentació de l'acte conjunt entre l'ANC i la PDaD anirà a càrrec de Maria Isona, també per la PDaD.

En el mateix marc dels actes al voltant del 25 d'Abril tindrà lloc dissabte, 26 d'Abril dins del marc d'actes que està realitzant la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD) del País Valencià tindrà lloc una xerrada sota el títol "Els joves volem Decidir" a les 12h. a la Societat Coral "el Micalet" (C/.Guillem de Castro, 73) de València.

Actes al matí

Al matí hi haurà una cercavila que amb el lema "Prou atacs al català!" recorrerà diversos carrers de Ciutat Vella de València fins a la seu del Partit Popular (C/ Quart, 102). En arribar-hi es farà un mapa de llibres que seran donats a escoles que s'hagen distingit en la lluita en defensa de les línies en valencià. Aquesta acció s'emmarca en l'acció impulsada per Som Països Catalans "Omplim els Països Catalans de llibres en català". La cercavila començarà a les 12.30h a les Torres dels Serrans.

Concert a Burjassot

Orxata, Atupa, Tashkenti i Assekes seran els encarregats de participar en el concert del 25 d’Abril que organitza Acció Cultural del País Valencià. La novetat d’enguany és també l’organització del concert per part del BEA, l’associació universitària que així celebrarà els seus 30 anys de vida.

Com ve sent habitual es realitzarà després de la manifestació que recorre els carrers de València, per tant el concert serà a partir de les 20h a l’Auditori de Burjassot. Enguany actuaran els Orxata juntament amb Atupa i Tashkenti. També participan Assekes, guanyadors del “Dóna la nota“, el concurs de grups musicals de la UV que celebra el Bloc d’Estudiants Agermanats cada any. La primera fornada d’entrades seran a 7€ i ja estan a la venda a la web de Productesdelaterra.cat.

Actes a Alacant

Per tercer any consecutiu Alacant esdevindrà protagonista en la defensa de la llengua i la cultura popular el proper dissabte 26 d'Abril, en la commemoració de la diada del País Valencià.

L'organització de l'acte correspon a la Comissió Migjorn, integrada pel Casal Popular Tio Cuc, el Casal Jaume I de Monòver (Valls del Vinalopó) i Terres del Vinalopó. Els actes tindran lloc a la Plaça del Mercat Central d'Alacant, des de les 11.30h, amb dolçainers, tabaleters, nanos i gegants, danses i més mostres de cultura popular. Es dibuixarà la silueta dels Països Catalans, amb llibres per enriquir la biblioteca del Casal Popular Tio Cuc, també hi haurà parlaments i ball.

Al concloure l'acte s'anirà en cercavila fins el Casal "Tio Cuc" on tindà lloc un dinar, a continuació es podrà agafar el bus per pujar a València i assistir als actes del 25 d'Abril.


[Castellano]
El País Valenciano ante un nuevo 25 de Abril

Una Fiesta con numerosas convocatorias desde la EI, ACPV, la Plataforma por el Derecho a Decidir o Somos Países Catalanes en un marco de "muerte de la Transición del Franquismo" para la Izquierda Independentista.

Hoy sábado 26 de abril se celebra la tradicional manifestación en conmemoración de la Fiesta del 25 de abril que recorrerá algunas de las principales calles de Valencia a partir de las 18h. y que saldrá de la Plaza de Sant Agustí. Por un lado, todas las organizaciones de la Izquierda Independentista: Arran, Alerta Solidaria, MDT, Endavant-OSAN, COS, CUP y SEPC han convocado su bloque para la marcha de mañana bajo el lema "Desobedecemos para cambiarlo todo", para las organizaciones de la Esquerra Independentista se cumplen 307 años de ocupación del País Valenciano, a pesar de que afirman que las formas de dominación han cambiado por el tiempo. Los recortes, la ley mordaza, la reforma de la ley de interrupción voluntario del embarazo, la precariedad o la LOMCE serán objeto de denuncia por parte de la Izquierda Independentista.

Por otro lado, por parte de Acción Cultural del País Valenciano, la Cumbre Social, la Plataforma por la Enseñanza Pública, las Plataformas en Defensa de la Ley de la Dependencia, Can Subleva, la Sociedad Coral El Micalet y la Plataforma Salvamos el Cabanyal también convocan por la manifestación de sábado, al igual que desde diferentes partidos políticos, sindicatos y colectivos. El lema de la manifestación por parte de Acción Cultural ha sido "Recuperamos el País, salvamos las personas. El País Valenciano necesita un cambio", en referencia a la posibilidad que se abrirá el cambio político en la Generalitat Valenciana para las próximas elecciones de mayo de 2015, según indican incluso las propias encuestas del Partido Popular valenciano.

Otro de los bloques que se conformará por la manifestación será el de la Plataforma por el Derecho a Decidir (PDaD) del País Valenciano, que acoge numerosas personas a título individual de los sectores más diferentes de la sociedad valenciana para hacer un frente ancho y ganar demasiado crítica en la defensa del Derecho a Decidir del País Valenciano, en un momento histórico donde la posiblidad de independencia del Principado de Cataluña crea a la hora dudas y oportunidades y que según los responsables de la Plataforma hay que estar preparados y hacer frente.

Además desde la PDaD se han organizado actos en torno al 25 de Abril, como el que tuvo lugar el pasado martes 22 en Valencia, sobre el expolio económico, o el que tendrá lugar hoy 25 de Abril, donde se ha organizado un acto conjunto con la Asamblea Nacional Catalana (ANC), se realizará a partir de las 19 h. en el Centro de Cultura Contemporánea Octubre (C/.Santo Ferran, 12) de Valencia.El acto bajo el título "Queremos Decidir. Tenemos Derecho!" tendrá las intervenciones de Ignasi Termas, por la ANC y Anna Peña, por la PDaD, por otro lado, la presentación del acto conjunto entre el ANC y la PDaD irá a cargo de Maria Isona, también por la PDaD.

En el mismo marco de los actos alrededor del 25 de Abril tendrá lugar sábado, 26 de Abril dentro del marco de actas que está realizando la Plataforma por el Derecho a Decidir (PDaD) del País Valenciano tendrá lugar una charla bajo el título "Los jóvenes queremos Decidir" a las 12h. en la Sociedad Coral "el Micalet" (C/.Guillemos de Castro, 73) de Valencia.

Actos por la mañana

Por la mañana habrá un pasacalle que con el lema "Suficiente ataques al catalán!" recorrerá varias calles de Ciutat Vella de Valencia hasta la sede del Partido Popular (C/ Quart, 102). Al llegar se hará un mapa de libros que serán dados en escuelas que se hayan distinguido en la lucha en defensa de las líneas en valenciano. Esta acción se enmarca en la acción impulsada por Somos Países Catalanes "Llenamos los Països Catalans de libros en catalán". El pasacalles empezará a las 12.30h en las Torres de los Serranos.

Concierto en Burjassot

Horchata, Atupa, Tashkenti y Assekes serán los encargados de participar en el concierto del 25 de Abril que organiza Acció Cultural del País Valencià. La novedad de este año es también la organización del concierto por parte de BEA, la asociación universitaria que así celebrará sus 30 años de vida.

Cómo viene siendo habitual se realizará después de la manifestación que recorre las calles de Valencia, por lo tanto el concierto será a partir de las 20h al Auditorio de Burjassot. Este año actuarán los Horchata junto con *Atupa y *Tashkenti. También *participan *Assekes, ganadores del “Da la nota“, el concurso de grupos musicales de la UV que celebra el Bloque de Estudiantes *Agermanats cada año. La primera *fornada de entradas serán a 7€ y ya están a la venta a la web de Productesdelaterra.cat.

Actos en Alicante

Por tercer año consecutivo Alicante acontecerá protagonista en la defensa de la lengua y la cultura popular el próximo sábado 26 de Abril, en la conmemoración de la fiesta del País Valenciano.

La organización del acto corresponde a la Comisión Mediodía, integrada por el Casal Popular Tio Cuc, el Casal Jaume I de Monòver (Valls del Vinalopó) y Tierras del Vinalopó. Los actos tendrán lugar en la Plaza del Mercado Central de Alicante, desde las 11.30h, con dolçainers, tabaleters, enanos y gigantes, danzas y más muestras de cultura popular. Se dibujará la silueta de los Países Catalanes, con libros para enriquecer la biblioteca del Casal Popular Tio Cuc, también habrá parlamentos y baile.

Al concluir el acto se irá en pasacalles hasta el Casal "Tio Cuc" donde tendrá lugar una comida, a continuación se podrá coger el bus para subir en Valencia y asistir a los actos del 25 de Abril.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eF3d