Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 21/05/2014

[Cat/Cast] Contra el feixisme, per l’escola en valencià

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – Arran – Endavant OSAN
La responsabilidad de agresiones como esta, reside, además de en quienes las ejecutan, también, en aquellas instituciones que las permiten y amparan

Catalan

Agressions feixistes a la XXVI Trobada d’escoles en valencià de la Safor

La trobada d’escoles en Benirredrà ha estat un èxit de participació. Milers de pares i mares i les seues filles i fills han acudit al poble de la Safor, i han gaudit de tots els tallers i activitats. En un intent d’intimidar els i les participants de la Trobada, el GAV va convocar una concentració autoritzada per la delegació del govern espanyol, que ha estat un fracàs estrepitós amb només uns 25-30 manifestants. Front aquesta concentració un nombrós grup d’antifeixistes s’ha concentrat per denunciar les retallades socials i exigint una educació pública, de qualitat i en valencià.

Cinc joves que acudien a participar a la trobada han estat atacats per un grup de feixistes, i dos menors han hagut d’acudir a l’hospital. Durant la concentració la policia nacional espanyola ha identificat, escorcollat, retingut i assetjat a més d’una desena d’antifeixistes, així com, altres participants de la Trobada. En tot moment, la policia nacional espanyola ha protegit els blavers/ feixistes, i no ha mostrat cap interés en detenir o identificar els grupuscles que circulaven pels voltants de la trobada i que, finalment, han agredit dos menors.

La responsabilitat d’agressions com aquesta, resideix, a banda de en qui les executen, també, en aquelles institucions que les permeten i emparen, especialment la delegació del govern espanyol i policia nacional espanyola. Mentre, un dels principals responsables polítics del balafiament, la corrupció, l’atur i l’explotació laboral al País Valencià, Alberto Fabra (PP), feia un míting a Gandia, uns carrers més enllà, els seus “tontos útils”, protegits i emparats per la seua policia colonial, agredien menors i tractaven de boicotejar la festa d’aquells qui, diàriament, treballen per una educació de qualitat i en valencià per a totes.

Malgrat tot, ens hem de sentir orgullosos i orgulloses de la multitudinària assistència a la trobada així com d’aquells i aquelles exalumnes i alumnes que educats/des per mares, pares i professors i professores, com les que hui han acudit als carrers de Benirredrà, han plantat cara al feixisme, sense retrocedir un metre.

Per una educació pública, de qualitat i en valencià!

No a les retallades!

Sí a les trobades, no al feixisme!

Castellano

Agresiones fascistas a la XXVI Encuentro de escuelas en valenciano de la Safor

El encuentro de escuelas en Benirredrà ha sido un éxito de participación. Miles de padres y madres y sus hijas e hijos han acudido en el pueblo de la Safor, y han disfrutado de todos los talleres y actividades. En un intento de intimidar los y las participantes del Encuentro, el GAV convocó una concentración autorizada por la delegación del gobierno español, que ha sido un fracaso estrepitoso con sólo unos 25-30 manifestantes. Frente esta concentración un numeroso grupo de antifascistas se ha concentrado para denunciar los recortes sociales y exigiendo una educación pública, de calidad y en valenciano.

Cinco jóvenes que acudían a participar al encuentro han sido atacados por un grupo de fascistas, y dos menores han tenido que acudir en el hospital. Durante la concentración la policía nacional española ha identificado, registrado, retenido y asediado además de una decena de antifascistas, así como, otros participantes del Encuentro. En todo momento, la policía nacional española ha protegido los blavers/ fascistas, y no ha mostrado ningún interés al detener o identificar los grupusculos que circulaban por los alrededores del encuentro y que, finalmente, han agredido dos menores.

La responsabilidad de agresiones como esta, reside, además de en quienes las ejecutan, también, en aquellas instituciones que las permiten y amparan, especialmente la delegación del gobierno español y policía nacional española. Mientras, uno de los principales responsables políticos del despilfarro, la corrupción, el paro y la explotación laboral al País Valenciano, Alberto Fabra (PP), hacía un mitin en Gandia, unas calles más allá, sus “*tontos útiles”, protegidos y amparados por su policía colonial, agredían menores y trataban de boicotear la fiesta de aquellos quien, diariamente, trabajan por una educación de calidad y en valenciano para todas.

A pesar de todo, nos tenemos que sentir orgullosos y orgullosas de la multitudinaria asistencia al encuentro así como de aquellos y aquellas *exalumnes y alumnas que educados/des por madres, padres y profesores y profesoras, como las que hoy han acudido en las calles de Benirredrà, han hecho frente al fascismo, sin retroceder un metro.

Por una educación pública, de calidad y en valenciano!

No a los recortes!

Sí a los encuentros, no al fascismo!

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eG2t