Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 05/06/2014

[Fotos] Cabanyal al carrer

La Plataforma
[Cat/Cast] Compartim un comunicat dels veïns sobre els últims greus incidents al barri

[Cat]

El passat Dissabte 31 de maig a partir de les 11h al solar popular del Clot els veïns del Cabanyal tornen a eixir al carrer amb Yincana per a xiquets, Murals, Construcció de paellers, paelles, concerts... fent teixit social al barri i reivindicant que els carrers són dels veïns i no de la policia.

 Compartim un comunicat dels veïns sobre els últims greus incidents al barri:

El passat dia 3 de maig a les 2h del matí, efectius de la policia nacional van entrar al Clot i van agredir de forma brutal i arbitrària a nombrosos veïns, entre ells menors d'edat i persones majors, pel simple fet d'ocupar un espai supossadament públic: el carrer. No trobem justificació alguna a l'actuació policial, així com al procés de criminalització de la pobressa que estem patint al barri, on les víctimes d'aquesta societat desigual són agredides i silenciades.

Algunes veïnes del barri volem denunciar aquesta situació i mostrar tot el nostre recolzament a les famílies dels blocs, així com remarcar la impunitat que tenen les forces de l'ordre. Una impunitat front a la que, desgraciadament, ens sentim completament desprotegides.

Volem recuperar els carrers i les places com a part fonamental de les nostres vides, com a espai per a construïr relacions i trencar amb l'aïllament al que ens condemna la ciutat.

Parlar amb els amics, riure, jugar...en definitiva, viure, no és cap delicte.

El Cabanyal no és de la policia, el Cabanyal és dels veïns!!

Si ens toquen a una ens toquen a totes!

_________________________________________________

[Cast]

El pasado Sábado 31 de mayo a partir de las 11h en solar popular del Clot los vecinos del Cabanyal vuelven a salir a la calle con Yincana para niños, Murales, Construcción de paelleros, paellas, conciertos... creando tejido social en el barrio y reivindicando que las calles son de los vecinos y no de la policía.



Compartimos un comunicado de los vecinos sobre los últimos graves incidentes al barrio:

El pasado día 3 de mayo, efectivos de la policía nacional entraron en el Clot y agredieron de forma brutal y arbitraria a numerosos vecinos, entre ellos menores de edad y personas mayores, por el simple hecho de ocupar un espacio supuestamente público: la calle. No encontramos justificación alguna a la actuación policial, así como al proceso de criminalización de la pobreza que estamos sufriendo en el barrio,, donde las víctimas de esta sociedad desigual son agredidas y silenciadas.

Algunas vecinas del barrio queremos denunciar esta situación y mostrar todo nuestro apoyo a las familias de los bloques, así como remarcar la impunidad que tienen las fuerzas del orden. Una impunidad frente a la que, desgraciadamente, nos sentimos completamente desprotegidas.

Queremos recuperar las calles y las plazas como pare fundamental de nuestras vidas, como espacio para construir relaciones y romper con el aislamiento al que nos condena la ciudad.

Hablar con nuestros amigos/as, reír, jugar...en definitiva, vivir, no es ningún delito.

El Cabañal no es de la policía, el Cabañal es de los/as vecinos/as.

¡Si nos tocan a una nos tocan a todas!

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eG8l