Principal |
Nacionales PP.Catalans :: 16/10/2014

[Cat/Cast] Dimissió del Govern si no hi ha referèndum

MDT
El MDT considera que la propuesta de unas elecciones substitutorias tiene que ser interpretada como un fraude a la voluntad del pueblo catalán

Catalan

avant la negativa del govern de CiU a portar a terme el referèndum que s’havia acordat, recollint el mandat expressat repetidament i de manera massiva pel Poble Català, el Moviment de Defensa de la Terra (MDT) denuncia l’actuació antidemocràtica del govern espanyol que no ha parat de posar obstacles a l’expressió lliure de la veu del poble català i manifesta el seu rebuig a la manca de fermesa del govern de la Generalitat de Catalunya.

Com que ha posat per damunt de la voluntat del poble català les exigències del govern espanyol, aquest govern ha de presentar la seva dimissió i ha de convocar de manera immediata eleccions, on es dirimeixi en quina o quines forces polítiques el poble de Catalunya diposita la seva confiança.

L’MDT considera que la proposta d’unes eleccions substitutòries convocades sine die, com proposa el govern de la Generalitat de Catalunya, ha de ser interpretada com un frau a la voluntat del poble català. A més, condicionar-les a una llista unitària incloent-hi els responsables del frau i de les retallades socials i les polítiques neoliberals més greus dels darrers 30 anys és un nou engany inacceptable.

Pel que fa al dia 9 de novembre, l’MDT juntament amb totes les forces polítiques i socials que defensen la necessitat de portar a terme el referèndum d’autodeterminació, continuarà treballant per convertir aquella data en una manifestació esclatant de la voluntat popular per decidir sobre el nostre futur i avançar cap a la independència.

Catalan

Ante la negativa del gobierno de CiU a llevar a cabo el referéndum que se había acordado, recogiendo el mandato expresado repetidamente y de manera masiva por el Pueblo Catalán, el Movimiento de Defensa de la Tierra (MDT) denuncia la actuación antidemocrática del gobierno español que no ha parado de poner obstáculos a la expresión libre de la voz del pueblo catalán y manifiesta su rechazo a la carencia de firmeza del gobierno de la Generalitat de Cataluña.

Cómo que ha puesto por encima de la voluntad del pueblo catalán las exigencias del gobierno español, este gobierno tiene que presentar su dimisión y tiene que convocar de manera inmediata elecciones, donde se dirima en qué o qué fuerzas políticas el pueblo de Cataluña deposita su confianza.

El MDT considera que la propuesta de unas elecciones substitutorias convocadas sine die, como propone el gobierno de la Generalitat de Cataluña, tiene que ser interpretada como un fraude a la voluntad del pueblo catalán. Además, condicionarlas a una lista unitaria incluyendo los responsables del fraude y de los recortes sociales y las políticas neoliberales más graves de los últimos 30 años es un nuevo engaño inaceptable.

En cuanto al día 9 de noviembre, el MDT junto con todas las fuerzas políticas y sociales que defienden la necesidad de llevar a cabo el referéndum de autodeterminación, continuará trabajando para convertir aquella fecha en una manifestación de la voluntad popular para decidir sobre nuestro futuro y avanzar hacia la independencia.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eL1e