Principal |
Barcelona :: 18/03/2015

Centenars de persones denuncien “una condemna de caràcter polític” contra Aturem el Parlament

Directa.cat
Pocas horas después de trascender el contenido de la sentencia de 3 años de prisión para 8 indignados, la Plaza Sant Jaume ha acogido la primera movilización

 

Poques hores després de transcendir el contingut de la sentència de tres anys de presó contra vuit indignades, la plaça Sant Jaume acull la primera mobilització. Dissabte 21 de març a les 19 h una gran marxa recorrerà BarcelonaEl centre de la plaça Sant Jaume en una forçada penombra Anna Celma MeleroJESÚS RODRÍGUEZ18/03/2015“L'era històrica oberta per Öcalan entra en una nova fase”

Primeres mostres de suport a les indignades que estan en perill d'ingrés a la presó per la protesta contra les retallades del govern de CiU el 15 de juny de 2011 als accessos del parc de la Ciutadella. Un Palau de la Generalitat blindat amb tanques de l'Ajuntament de Barcelona i protegit amb desenes d'antiavalots de la Brimo, i un consistori amb acordonament més discret però amb els màxims comandaments de la Guàrdia Urbana i el regidor Raimond Blasi a la porta eren els testimonis muts de la protesta a partir de les vuit de la tarda. Des del mateix Ajuntament s'havia donat ordre, pocs minuts abans, d'apagar els grans focus que il·luminen la plaça, deixant tota l'escena a la penombra. El gruix de la protesta, d'unes cinc-centes persones, l'integrava l'entorn de l'assemblea de suport que des de fa tres anys es mobilitza en defensa de les vint persones fins ahir processades i absoltes, vuit de les quals avui han estat condemnades.

També s'hi han sumat col·lectius de base provinents de diversos barris de Barcelona, assemblees del 15-M, espais llibertaris, sindicats estudiantils, així com representants de la CUP-AE, Guanyem, Procés Constituent i EUiA. “Jo també estava al Parlament”, “qui sembra la misèria recull la ràbia” i “jo també ho tornaria a fer”, han estat algunes de les consignes que més han ressonat a la plaça. Algunes manifestants duien cartells amb fotografies de les persones greument ferides pels Mossos d'Esquadra durant l'assalt de la plaça Catalunya, amb la sobreimpressió: “Qui són els violents?”. L'advocada Anaïs Franquesa, que va participar de la defensa d'alguns dels avui condemnats durant la vista oral celebrada a Madrid ara fa 10 mesos s'ha mostrat molt sorpresa. “No ens ho esperàvem, és una sentència de clares connotacions polítiques, ho ha dit fins i tot el jutge que va ser designat per a redactar la sentència i finalment hi va renunciar”, en referència a Perfecto Andrés, el magistrat que ha emès un vot particular que defensa la tesi de l'absolució. L'advocat Edu Cáliz, amb contundència, ha afirmat que “estem davant d'un cop al dret a la protesta” i destaca el caràcter “polític” de tot el procés.

Referències a la modificació legislativa que impulsa el Partit Popular  / Anna Celma Melero


Al final de l'acte, mitjançant un megàfon, s'ha anunciat una “gran manifestació” per aquest dissabte 21 de març, amb punt d'inici a les set de la tarda a la plaça Universitat, amb l'objectiu de fer sentir la indignació al centre de la ciutat. “Feu arribar la convocatòria als vostres barris i pobles, a les assemblees, als col·lectius, a tot arreu, dissabte hem de ser milers”, en paraules d'un dels convocants. L'hora d'inici de la marxa en un principi s'havia previst per a les cinc de la tarda, però s'ha endarrerit dues hores per no trepitjar-se amb la mobilització contra el Casal Tramuntana que es farà a aquella hora al barri de la Verneda. Una imatge curiosa es podia apreciar en un racó de la plaça, just on se situa una sucursal del Banco de Santander. Diversos agents de paisà adscrits a la Unitat d'Informació en Ordre Públic, creada per Felip Puig i que fou l'encarregada d'elaborar els atestats policials sobre l'acció Aturem el Parlament, vigilaven la protesta amb total discreció. 

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eP8R