Principal |
Barcelona :: 15/05/2015

Estrasburg no admet la demanda de Carles Guillot per la pèrdua d'ull per una bala de goma

Jesus Rodríguez / Directa.cat
La jutgessa Kristina Pardalos considera que la demanda no compleix amb els requisits d'admissibilitat i ordena la destrucció de l'expedient.

El Tribunal d'Estrasburg no admet a tràmit la demanda de Carles Guillot per la pèrdua d'ull per una bala de goma

 

La jutgessa Kristina Pardalos considera que la demanda no compleix amb els requisits d'admissibilitat i ordena la destrucció de l'expedient. El denunciat va ser ferit el 17 de juliol de 2001 durant el desallotjament de la Kasa de la Muntanya D'esquerra a dreta Oscar Alpuente, Carles Guillot, Jordi Sallent i Nicola Tanno, quatre de les vuit catalanes que han perdut un ull a causa de les bales de goma Robert Bonet Jesús Rodríguez 14/05/2015 Simplificant

Dos anys després de presentar la demanda davant del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg i catorze anys després d'una llarga i infructuosa peregrinació judicial per l'Audiència Nacional espanyola, el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional, el barceloní Carles Guillot rep l'últim cop de porta de la justícia. La magistrada Kristina Pardalos, representant de San Marino al màxim òrgan judicial europeu, ha decidit in-admetre la demanda presentada per Guillot, qui el 17 de juliol de 2001 va perdre el seu ull dret per l'impacte d'una bala de goma. La decisió judicial és ferma, i els serveis jurídics europeus han informat el demandant que “no pot ser objecte de recurs davant d'aquesta sala, davant de la Gran Sala ni davant de cap altre òrgan”. Afegeixen, a més, que la secretaria “no podrà proporcionar-li precisions complementàries sobre les deliberacions”, així com “no respondrà a les cartes que vostè pugui enviar relatives a la decisió emesa en el present cas”. Per últim, avancen que l'expedient del cas “serà destruït en el termini d'un any des de la data de la decisió”.

“Així acaben les meves opcions d'aconseguir justícia”

Guillot és membre de l'associació Stop Bales de Goma i després de conèixer la decisió europea de tancar definitivament el cas, ha manifestat que “així acaben totes les meves opcions d'aconseguir justícia. Un periple judicial on he passat de ser l'afectat a ser el culpable”. El denunciant de l'actuació policial –cal recordar que l'antiavalot del Cos Nacional de Policia que va disparar va ser identificat com l'agent amb TIP 77804– vol deixar palès que durant aquests darrers catorze anys, “l'esperança que es fes justícia no ha deixat d'acompanyar-me”, tot i saber que “era una lluita contra l'estat i contra el poder i que difícilment aquest es deixaria vèncer”. És per això que Guillot no es va limitar mai a l'aspecte jurídic del cas i va voler “treure aquesta problemàtica al carrer, donar-li veu i cara, denunciar la brutalitat policial i tots els seus còmplices, generar debat sobre el model policial que tenim i recolzar els i les altres afectades han estat els motius per a continuar lluitant”.

Guillot, membre de l'associació Stop Bales de Goma, després de conèixer la decisió ha manifestat que “així acaben totes les meves opcions d'aconseguir justícia"


En un escrit redactat com a reacció a la decisió judicial afirma que no lluitava “només per a 'guanyar' el meu cas i, de passada, que es reconegués la desproporcionalitat que representen uns cossos policials armats amb material de guerra i que patrullen pels nostres carrers, sinó, i sobretot, per evitar que altres persones acabessin mutilades o mortes a mans d'aquests uniformats i per denunciar els casos ja existents”. Destaca, a més, que no ho ha fet sol, que han “estat moltes les que hem unit la nostra veu, les que ens hem crispat amb cada nou cas de violència policial, de cada torturat a comissaria, de cada mort en mans dels agents de l'estat”. Per últim se centra en la realitat catalana i conclou que “continua sent la d'una policia prepotent, extremadament armada, que emparada per la justícia i la classe política (que només ha canviat la munició dels fusells i ha incorporat noves armes igual de letals, com les anomenades pistoles Taser) segueix fent ús d'una brutalitat desproporcionada contra la gent”.


 

Es presenta el tràiler d'un documental del cas Ester Quintana

La negativa a investigar del Tribunal d'Estrasburg ha coincidit avui amb la presentació del tràiler del documental A tu què et sembla?, que s'emetrà per primer cop el pròxim 3 de setembre d'enguany als Cinemes Girona de Barcelona, i on s'inclou els testimonis d'Ester Quintana, Carles Guillot, l'advocada Laia Serra, els periodistes Antonio Baquero, Samanta Villar i el productor musical Joni D., entre d'altres. Aquest treball audiovisual aporta nous elements i reflexions al voltant del cas de la veïna de la Verneda Ester Quintana, i és una iniciativa d'exalumnes de l'Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV), realitzada amb els seus propis recursos.

https://directa.cat/tribunal-destrasburg-no-admet-tramit-demanda-de-carles-guillot-perdua-dull-una-bala-de-goma

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eR1v