Principal |
Estado español :: 18/05/2015

La Injustícia cuesta un ojo de la cara, la Justícia el otro !!

Ojo con tu Ojo
El Caso Quintana llega a Juicio, la investigación judicial y los informes médicoforenses, avalan que las heridas de Ester fueron causadas por una Bala de Goma.

Las Balas de Goma fueron prohibidas en abril de 2014. Pero la lucha continúa, se siguen utilizando proyectiles de foam, pistolas taser, cañones de sonido… resultando igual de letales y peligrosas para la población.Los cargos políticos y policiales no sumen ninguna responsabilidad. Dos agentes, un escopetero y un subinspentor de la Brimo, serán juzgados por un presunto delito de lesiones intencionadas.El apoyo colectivo ha sido indispensable en esta causa, y gracias a vuestra solidaridad la lucha ha llegado hasta aquí.
El proceso judicial ha generado muchos gastos: recabar pruebas, honorarios de abogadas y informes médicos periciales. Por eso, os pedimos que colaboréis con Ester recaudando fondos con cualquier iniciativa que podás realizar o haciendo una pequeña aportación económica en esta cuenta de la Caja de Ingenieros.
ES45 3025 0009 64 1400039062

La Injustícia costa un ull de la cara, la Justícia l’altre !!
El Cas Quintana arriba al Judici, la investigació judicial i els informes medicoforenses, avalen que les ferides de l’Ester van ser causades per una Bala de Goma.Les Bales de Goma van ser prohibides a l’abril del 2014. Però la lluita continua, se segueixen utilitzant projectils de foam, pistoles taser, canons de so… que resulten igual de letals i perilloses per a la població.Els responsables polítics i policials no assumeixen cap tipus de responsabilitat. Un agent escopeter i un sotsinspector de la Brimo, seran jutjats per un presumpte delicte de lesions intencionades.El suport col·lectiu ha estat indispensable en aquesta causa, i gràcies a la vostra solidaritat la lluita ha arribat fins aquí.El procés judicial ha generat moltes despeses com recavar proves, honoraris d’advocades i informes mèdics pericials. Per això us demanem que col·laboreu amb l’Ester mitjançant la recaptació de fons amb qualsevol iniciativa que pugueu realitzar o fent una petita aportació econòmica en aquest compte de la Caixa d’Enginyers:
ES45 3025 0009 64 1400039062

Amb la fase d’Instrucció acabada, arribem al Judici. Serà el primer Cas en el fet que la justícia es pronunciï sobre agents dels mossos i les bales de goma.
Esperem aviat la citació a l’Audiència Provincial de Barcelona.
Estigués atent a les properes convocatòries de Ojocontuojo.

El jutge tanca la investigació del cas Ester Quintana i envia dos antiavalots a la banqueta dels acusats

LA DIRECTA – Jesús Rodríguez
El jutjat d’instrucció 11 de Barcelona, per primer cop, rebel·la la identitat dels dos agents acusats de mutilar la veïna de la Verneda. Es tracta del sotsinspector Eduardo Casas Pascual i l’escopeter Llorenç Benjumea Blanco
El jutjat d'instrucció 11 de Barcelona ha dictat la interlocutòria “de conclusió del sumari” del cas Ester Quintana, a la imatge. Robert Bonet

El jutjat d’instrucció 11 de Barcelona ha dictat la interlocutòria “de conclusió del sumari” del cas Ester Quintana, a la imatge. Robert Bonet

El jutjat d’instrucció 11 de Barcelona ha dictat la interlocutòria “de conclusió del sumari” del cas Ester Quintana. El jutge González Maillo, amb aquest escrit, considera finalitzada la investigació del cas i apunta a un sotsinspector i a un escopeter com a autors del tret de bala de goma que la nit del 14 de novembre de 2012 va provocar la pèrdua d’un ull de la veïna del barri de la Verneda de Barcelona.

En la interlocutòria, per primer cop, es fa constar les identitats dels dos policies: Eduardo Casas Pascual (sots-inspector amb número de placa 3772) i Llorenç Benjumea Blanco (escopeter amb número de placa 14211). Se’ls acusa d’un delicte de lesions, que la fiscal considera que van ser imprudents i que l’acusació particular assegura que van ser intencionals. La diferència entre ambdós supòsits és molt gran, ja que les penes associades passarien d’un màxim de tres anys de presó a un màxim de dotze anys de presó, en demostrar-se que van actuar intencionadament.

Tant la Fiscalia com l’advocada d’Ester Quintana, però, coincideixen que la lesió va comportar la pèrdua d’un òrgan principal.
Satisfacció de l’advocada Laia Serra

“Ha estat una instrucció on s’ha pogut treballar amb profunditat. S’ha confirmat la nostra tesi, la Generalitat no ha posat damunt la taula cap prova que apuntés a una autoria alternativa”, explica l’advocada Laia Serra, que juntament amb la lletrada Carla Vall, duen la defensa d’Ester Quintana des de fa dos anys i mig.

“Estem molt satisfetes que aquest cas sigui el primer de bala de goma a l’Estat espanyol que arriba a judici. L’Ester Quintana va dir que volia ser l’última víctima i, a més, serà la primera que aconsegueix portar els policies a la banqueta dels acusats”, conclou Serra, que alhora denuncia que la Generalitat “només ha aportat proves quan ha estat requerida pel jutjat a instàncies de l’acusació particular, cap voluntat d’aportar res per iniciativa pròpia”.

“Estem molt satisfetes que aquest cas sigui el primer de bala de goma a l’Estat espanyol que arriba a judici”, afirma l’advocada d’Ester Quintana, Laia Serra

Puig, Espadaler i Prat

Cal recordar que Felip Puig va negar des d’un primer moment la participació dels Mossos en les ferides de Quintana –i es va veure obligat a rectificar en tres ocasions per l’aparició d’imatges que el contradeien– i que el conseller Ramon Espadaler, avui en dia, encara segueix defensant la innocència dels dos antiavalots imputats. Manel Prat, que ocupava la plaça de Director General de la Policia el 14 de novembre de 2012, va presentar la seva dimissió el 27 de maig de 2014, poc després que és coneguessin detalls de la investigació del cas Quintana que el van posar contra les cordes. Quan va abandonar Interior va ser contractat com a cap de comunicació i màrqueting de la cadena de supermercats Bon Preu, dirigida per Joan Font, membre del Consell Assessor de la Transició Nacional i amic personal de Ramon Espadaler.

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eR2g