Principal |
Barcelona :: 28/05/2015

Volen empresonar sis antifeixistes. No ho podem permetre. Activem la solidaritat!

Endavant (OSAN)
La petició de 17 anys de presó per cadascun dels 6 antifeixistes detinguts el gener de 2014 és, un salt qualitatiu en l’estratègia de l’estat contra els moviments populars

La petició fiscal de 17 anys de presó per cadascun dels 6 antifeixistes detinguts el gener de 2014 a de Barcelona és, juntament amb l’ordre d’ingrés a presó dels 8 condemnats per les protestes al parlament de Catalunya o l’operació contra militants anarquistes del passat desembre, un salt qualitatiu en l’estratègia de l’estat contra els moviments populars dels Països Catalans. Són globus-sonda per a “normalitzar” l’empresonament com a estratègia de repressió.

És especialment greu l’equiparació ideològica entre antifeixisme i feixisme que està orquestrant paradoxalment la fiscalia contra els delictes d’odi en connivència amb una jutgessa propera a la ultradreta. En us estat que és hereu del feixisme i que ha amnistiat legalment els seus crims, es continuen emparant les organitzacions feixistes i el seu desplegament. Això ho veiem amb les mobilitzacions d’apologia del genocidi cada 12 d’octubre, o amb els continus casos d’agressions planificades. Amb l’absolució dels implicats en el cas Panzer (tot i la possessió d’armes de guerra, els antecedents de l’assassí d’en Guillem Agulló, i la resta de proves). Davant d’això, continuem mantenint el compromís de no permetre’ls que trepitgin impunement els nostres carrers, fent front a cada nova agressió i a cada intent d’implantar-se als barris, plantant-los cara amb l’organització, la mobilització, i l’acció directa.

Precisament, en les darreres eleccions municipals les expressions electorals d’extrema dreta han patit un gran revés. Les candidatures xenòfobes han passat de la setantena de regidors a menys d’una desena. Això ha estat exclusivament gràcies a l’actitud activa de l’antifeixisme, que no ha cedit ni un milímetre d’espai ni aire a aquestes organitzacions. L’ultradreta no hagués tingut tantes dificultats d’actuació si s’hagués seguit la consigna del poder d’ignorar el fenomen i no enfrontar-s’hi.

Ara que l’esquerra independentista i els moviments populars recollim victòries i passos endavant molt importants en diversos àmbits -institucional, sindical, associatiu, feminista-, és important que ens aboquem també en la lluita per salvar els nostres companys de les urpes de l’estat i fer d’aquesta lluita una causa general per la llibertat i pels drets polítics.

Des d’Endavant expressem la màxima solidaritat amb els sis antifeixistes encausats, un dels quals és militant de la nostra organització. Així mateix, tornem a reiterar la nostra solidaritat amb els 8 condemnats per les protestes al parlament catalunyès i amb totes aquelles persones que diàriament pateixen la repressió per enfrontar-se a l’estat.

Països Catalans, 27 de maig de 2015

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eR5i