Principal |
Barcelona :: 21/06/2016

El fiscal antiodio acusa varios militantes de la CNT de pertenecer a un "grupo criminal"

Jesús Rodríguez / Directa.cat
El 22 de juny,han citat a declarar diversos sindicalistes per "extorsió,coaccions i lesions"a un empresari ara fugit i condemnat per l'assetjament a una cambrera de restaurant

 

El 22 de juny, han citat a declarar diversos sindicalistes per "extorsió, coaccions i lesions" a un empresari ara fugit i condemnat per l'assetjament a una cambrera de restaurantManifestació de la CNT pels carrers de Sants durant l'1 de Maig de 2015 Sergi PujolarJESÚS RODRÍGUEZ20/06/2016Entre l'acollida social i l'expulsió governamentalA la muntanya russa parlamentària


La Fiscalia Provincial de Barcelona impulsa un procediment penal contra sindicalistes de la CNT pels presumptes delictes d'extorsió, coaccions i lesions, amb l'afegit de pertinença a "grup criminal". La causa en un primer moment es va obrir i arxivar per una falta de coaccions, però el jutjat d'instrucció 29 de Barcelona la va reobrir després de rebre diversos atestats de la Unitat d'Investigació de l'Eixample dels Mossos d'Esquadra. L'origen del litigi es remunta a un conflicte laboral, després de l'acomiadament de dues treballadores del restaurant vegetarià Zaatar, ubicat al carrer París fins l'any passat. Recentment, el propietari de l'establiment ha decidit clausurar-lo i tornar a Israel, el seu indret d'origen.

Eily Kimmerling, propietari del restaurant Zaatar, va denunciar als Mossos que quatre homes li van demanar que pagués a una treballadora els 3.000 euros d'indemnització que havia estipulat un jutjat

El 20 de maig de 2016, van citar a declarar per primer cop els investigats, però el tràmit va quedar suspès a petició de la fiscalia, que va expressar la voluntat de presenciar la compareixença davant del jutge. La nova cita és el dimecres 22 de juny. L'actuació dels Mossos d'Esquadra en el cas s'inicià el 17 de juny de l'any passat, quan Eily Kimmerling, propietari del restaurant de menjar vegetarià i ecològic Zaatar, situat al número 200 del carrer París de Barcelona, es va personar a la comissaria del districte de l'Eixample. L'home va explicar als agents de la unitat d'investigació que, després d'haver acomiadat dues treballadores, "quatre homes calbs i amb ulleres" es van presentar a l'establiment i li van demanar que pagués 3.000 euros a les joves. Aquests homes, segons l'empresari, es van identificar com a membres de la CNT. Tres setmanes més tard, el 9 de juliol, la CNT va convocar una nova concentració a les portes del restaurant i, segons consta a l'atestat redactat pels Mossos d'Esquadra, "durant el transcurs de la protesta, s'inicià una discussió entre el Sr. Kimmerling i els integrants del piquet i començà un intercanvi de cops. La baralla finalitza amb el Sr. Kimmerling amb una ferida oberta al cap, que necessita punts de sutura". Els agents, però, no informen si hi va haver ferits entre els manifestants.

El Sindicat d'Oficis Varis de la CNT de Barcelona ha convocat una concentració aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia / Sergi Pujolar

 


El fiscal Miguel Angel Aguilar, responsable del Servei de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, ha demanat al jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona que "es declari complexa la instrucció del present procediment" i, per tant, s'ampliï el termini de la investigació fins als divuit mesos. Aguilar argumenta, en aquest sentit, que "els autors dels fets poden pertànyer a un grup criminal". Aguilar, però, desconeix o obvia (en el seu escrit) que les exigències econòmiques dels manifestants ara investigats han estat avalades per una sentència judicial que condemna l'empresari.

El jutjat social número 3 de Barcelona va condemnar Kimmerling, administrador únic de Conscious Foods SL, per haver vulnerat el dret a la integritat moral de la treballadora amb una "conducta grollera i tirànica"

El gener passat, Kimmerling, administrador únic de Conscious Foods SL (societat mercantil que ostentava la personalitat jurídica del restaurant), va ser condemnat a indemnitzar una ajudant de cambrera amb 3.100 euros per haver vulnerat el dret a la integritat moral de la treballadora amb una "conducta grollera i tirànica". L'apartat de fets provats de la sentència del jutjat social número 3 de Barcelona afirma que "l'empresari tractava tot el personal que prestava serveis al restaurant, i la demandant també, de forma grollera i amb crits, tant dins la cuina com davant dels clients". El jutge Xavier González considera acreditat que l'empresari, després que l'ajudant de cambrera es negués a treballar "més hores de les que li corresponien", li va negar quedar-se a dinar a l'establiment i li va fer netejar banys i parets.


Denuncien "persecució ideològica"

El Sindicat d'Oficis Varis de la CNT de Barcelona ha convocat una concentració aquest dimecres 22 de juny a quarts de deu del matí a la Ciutat de la Justícia. Ha emès un comunicat on denuncia "l'assetjament i la persecució ideològica que el nostre sindicat està rebent per part de la Brigada d'Informació dels Mossos d'Esquadra, de la mà del fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació, el Sr. Miguel Ángel Aguilar". A més, denuncien: "Ens volen imputar delictes de grup criminal perquè les treballadores s'organitzen al nostre sindicat per desenvolupar la seva acció sindical i defensar els seus interessos de forma directa i amb les eines clàssiques del moviment obrer".

 [Castellano]

El fiscal antiodio acusa varios militantes de la CNT de pertenecer a un "grupo criminal"
El 22 de junio, han citado a declarar varios sindicalistas por "extorsión, coacciones y lesiones" a un empresario ahora huido y condenado por el acoso a una camarera de restaurante



La Fiscalía Provincial de Barcelona impulsa un procedimiento penal contra sindicalistas de la CNT por los presuntos delitos de extorsión, coacciones y lesiones, con el añadido de pertenencia a "grupo criminal". La causa en un primer momento se abrió y archivar por una falta de coacciones, pero el juzgado de instrucción 29 de Barcelona la reabrió tras recibir varios atestados de la Unidad de Investigación del Eixample de los Mossos. El origen del litigio se remonta a un conflicto laboral, tras el despido de dos trabajadoras del restaurante vegetariano Zaatar, ubicado en la calle París hasta el año pasado. Recientemente, el propietario del establecimiento ha decidido clausurar y volver a Israel, su lugar de origen.

Eily Kimmerling, propietario del restaurante Zaatar, denunció a los Mossos que cuatro hombres le pidieron que pagara a una trabajadora los 3.000 euros de indemnización que había estipulado un juzgado
El 20 de mayo de 2016, citaron a declarar por primera vez los investigados, pero el trámite quedó suspendido a petición de la fiscalía, que expresó la voluntad de presenciar la comparecencia ante el juez. La nueva cita es el miércoles 22 de junio. La actuación de los Mossos en el caso se inició el 17 de junio del año pasado, cuando Eily Kimmerling, propietario del restaurante de comida vegetariana y ecológico Zaatar, situado en el número 200 de la calle París de Barcelona, se personarse en la comisaría del distrito del Eixample. El hombre explicó a los agentes de la unidad de investigación que, después de haber despedido dos trabajadoras, "cuatro hombres calvos y con gafas" se presentaron en el establecimiento y le pidieron que pagara 3.000 euros a las jóvenes. Estos hombres, según el empresario, se identificaron como miembros de la CNT. Tres semanas más tarde, el 9 de julio, la CNT convocó una nueva concentración a las puertas del restaurante y, según consta en el atestado redactado por los Mossos, "durante el transcurso de la protesta, se inició una discusión entre el Sr. Kimmerling y los integrantes del piquete y comenzó un intercambio de golpes. La pelea finaliza con el Sr. Kimmerling con una herida abierta en la cabeza, que necesita puntos de sutura ". Los agentes, sin embargo, no informan si hubo heridos entre los manifestantes.


El Sindicato de Oficios Varios de la CNT de Barcelona ha convocado una concentración este miércoles en la Ciudad de la Justicia / Sergi Pujolar
 


El fiscal Miguel Angel Aguilar, responsable del Servicio de Delitos de Odio y Discriminación de la Fiscalía Provincial de Barcelona, ha pedido al juzgado de instrucción número 29 de Barcelona que "se declare compleja la instrucción del presente procedimiento" y, por tanto, amplíe el plazo de la investigación hasta los dieciocho meses. Aguilar argumenta, en este sentido, que "los autores de los hechos pueden pertenecer a un grupo criminal". Aguilar, sin embargo, desconoce o obvia (en su escrito) que las exigencias económicas de los manifestantes ahora investigados han sido avaladas por una sentencia judicial que condena al empresario.

El juzgado de lo social número 3 de Barcelona condenó Kimmerling, administrador único de Conscious Foods SL, por haber vulnerado el derecho a la integridad moral de la trabajadora con una "conducta grosera y tiránica"
En enero pasado, Kimmerling, administrador único de Conscious Foods SL (sociedad mercantil que ostentaba la personalidad jurídica del restaurante), fue condenado a indemnizar a una ayudante de camarera con 3.100 euros por haber vulnerado el derecho a la integridad moral de la trabajadora con una "conducta grosera y tiránica". El apartado de hechos probados de la sentencia del juzgado de lo social número 3 de Barcelona afirma que "el empresario trataba todo el personal que prestaba servicios en el restaurante, y la demandante también, de forma grosera y con gritos, tanto en la cocina como ante los clientes ". El juez Xavier González considera acreditado que el empresario, después de que el ayudante de camarera se negara a trabajar "más horas de las que le correspondían", le negó quedarse a comer en el establecimiento y le hizo limpiar baños y paredes.


Denuncian "persecución ideológica"

El Sindicato de Oficios Varios de la CNT de Barcelona ha convocado una concentración este miércoles 22 de junio a media de la mañana en la Ciudad de la Justicia. Ha emitido un comunicado donde denuncia "el acoso y la persecución ideológica que nuestro sindicato está recibiendo por parte de la Brigada de Información de los Mossos, de la mano del fiscal de Delitos de Odio y Discriminación, el Sr. Miguel Ángel Aguilar ". Además, denuncian: "Nos quieren imputar delitos de grupo criminal para que las trabajadoras se organizan en nuestro sindicato para desarrollar su acción sindical y defender sus intereses de forma directa y con las herramientas clásicas del movimiento obrero".

 https://directa.cat/fiscal-antiodi-acusa-diversos-militants-de-cnt-de-pertanyer-un-grup-criminal

 

Enlace al artículo: https://www.lahaine.org/eZ7L